MENU

ΦΡΙΚΗ: Η ISIS αποκεφάλισε και το Βρετανό Ντέιβιντ Χέινς

Διεθνή κατακραυγή προκαλεί και ο τρίτος αποκεφαλισμός από τους τζιχαντιστές, αυτή τη φορά του.. Βρετανού ομήρου Ντέιβιντ Χέινς .
Ο δήμιος του ISIS, στο μήνυμά του, απευθύνεται στον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον.

«Αυτός ο Βρετανός πρέπει να πληρώσει την υπόσχεσή σου να εξοπλίσεις τους Κούρδους στο Ιράκ, για να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος» λέει χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος στον Κάμερον.
Το βίντεο του αποκεφαλισμού έδωσαν στη δημοσιότητα οι ISIS, σήμερα, ξημερώματα Κυριακής. Λίγο αργότερα επιβεβαιώθηκε η γνησιότητά του.


Δήλωση για τον αποκεφαλισμό του Χέινς έκανε, μέσω Twitter, και ο βρεταντός πρωθυπουργός Ντέϊβιντ Κάμερον, επιβεβαιώνοντας τη γνησιότητα του βίντεο.

Το Foreign Office, αντέδρασε άμεσα λέγοντας ότι πρόκειται για φρικαλέα πράξη του Ισλαμικού Κράτους.


Αξίζει να σημειωθεί ότι 0 Χέινς, είχε μεταβεί στη Συρία ως μέλος ανθρωπιστικής βοήθειας, όπου τον συνέλαβαν οι τζιχαντιστές και τον κράτησαν ως όμηρο.

Τις τελευταίες εβδομάδες η οικογένεια του προσπάθησε, ανεπιτυχώς, να επικοινωνήσει με τους τζιχαντιστές προκειμένου να διαπραγματευθεί την απελευθέρωσή του.
Ο Χέινς είναι το τρίτο κατά σειρά, τραγικό θύμα του αποκεφαλισμού των ISIS. Τις τελευταίες εβδομάδες, οι τζιχαντιστές έχουν αποκεφαλισει τον Αμερικανό δημοσιογράφο Τζέιμς Φόλεϊ και ακολούθησε, ο επίσης δημοσιογράφος, Στίβεν Σότλοφ