MENU

ΦΟΒΕΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ. Τούρκοι στρατιώτες χτυπούν, δέρνουν, κλέβουν και κακομεταχειρίζονται τους πρόσφυγες του Κομπάνι

Φοβερές καταγγελίες για τον τουρκικό στρατό φιλοξενούνται σε ρεπορτάζ του πρακτορείου DIHA.
Άνθρωποι από το Kobanê που..

έφτασαν στο χωριό Boyde στο Suruç με τα οχήματά τους, τα οποία φυλάσσονται σε μια περιοχή στα σύνορα περικυκλωμένη με συρματοπλέγματα από τους Τούρκους στρατιώτες, λένε ότι αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα, κυρίως την καταστολή και την κακομεταχείριση από Τούρκους στρατιώτες, καθώς επίσης και κλοπές!

Ο Xelil Amar, από το Kobanê, του οποίου το αυτοκίνητο και οι συγγενείς είναι στην περιφραγμένη περιοχή στα σύνορα, δήλωσε ότι υφίστανται κακομεταχείριση από τους Τούρκους στρατιώτες, όταν θέλουν να πάνε στα οχήματά τους. Ο Amar αναφέρει ότι απειλούνται με όπλα από τους στρατιώτες και συνεχίζει:

«Χτύπησαν το κεφάλι μου σε ένα θωρακισμένο όχημα. Συγγενείς μας που μένουν δίπλα στα οχήματα στην κυκλωμένη περιοχή δεν επιτρέπεται να πάνε ούτε σε αυτήν την πλευρά, ούτε προς την άλλη πλευρά»

Ένα άλλο πρόσωπο του οποίου οι συγγενείς είναι στην περιφραγμένη περιοχή, ο Delil Baki, αναφέρει για τους τούρκους στρατιώτες:

«Παίρνουν τη βοήθεια που λαμβάνουμε εκεί, τη ρίχνουν στο έδαφος και μας προσβάλουν μας. Η Τουρκία στηρίζει ανοικτά την ISIL».

Ο Xelil Amar είπε ότι γνώρισε τη βία στα χέρια των στρατιωτών, όταν πήγαν να πάρουν τα αυτοκίνητα τους και πρόσθεσε:


«Μας εμπόδισε να δώσουμε φαγητό στους ανθρώπους εκεί. Επίσης, μας απείλησαν με όπλα, ανοίγοντας πυρ προς εμάς. Τραυματίστηκα όταν χτύπησαν το κεφάλι μου σε ένα θωρακισμένο όχημα. Χθες το βράδυ, έδειραν κάποιους πολίτες στη δασώδη περιοχή. Ανοίγουν πυρ σε ανθρώπους. Υπάρχουν εκατοντάδες γυναίκες, ηλικιωμένοι και παιδιά εκεί, αλλά αυθαίρετα τουε ρίχνουν βόμβες αερίου. Δε μας επιτρέπουν να τους δώσουμε τροφή. Συγγενείς μας που διαμένουν σε κοντινή απόσταση από τα οχήματα μας δεν επιτρέπεται να πάνε ούτε σε αυτήν την πλευρά, ούτε προς την άλλη πλευρά».

Ο Delil Baki, τόνισε ότι οι άνθρωποι που μένουν κοντά στα οχήματα στην περιφραγμένη περιοχή είναι σε μια δύσκολη κατάσταση και πρόσθεσε:

«Υπάρχουν άρρωστοι άνθρωποι εκεί. Έρχονται δίπλα από το σύρμα, αλλά οι στρατιώτες τους σταματούν και δεν τους επιτρέπουν να περάσουν. Επίσης μας παρεμποδίζουν να τους δώσουμε να φάνε. Παίρνουν το φαγητό και το ρίχνουν στο έδαφος. Μας βρίζουν. Ο καθένας βλέπει αυτήν την κακομεταχείριση των στρατιωτών. Ρίχνουν βόμβες αερίου στους ανθρώπους. Υπάρχουν μικρά παιδιά εκεί που επηρεάζονται σοβαρά από το αέριο. Ο λαός μας έπρεπε να παραμείνει σε αυτό το χώρο, λόγω των επιθέσεων της ISIL. Η Τουρκία υποστηρίζει ανοιχτά την ISIL»

Ένα άλλο πρόσωπο, ο Welat Daban, του οποίου το αυτοκίνητο είναι επίσης στην ίδια περιοχή, είπε ότι οι στρατιώτες έκοψαν το ηλεκτρικό ρεύμα, όταν επιτέθηκε η ISIL για να τη βοηθήσουν να αποκτήσει προβάδισμα ενώ πάλι ανάβουν τα φώτα όταν προχωρούν οι δυνάμεις της YPG για να τους κάνουν στόχους. Ο Daban είπε ότι είναι σαφές πως οι Τούρκοι στρατιώτες βοηθούν την ISIL.