MENU

Όλος ο σουηδικός στρατός αναζητά υποβρύχιο πιθανόν ρωσικής προέλευσης

Γιγαντιαία στρατιωτική επιχείρηση του σουηδικού στρατού, εκτυλίσσετε τις τελευταίες ώρες  για την αναζήτηση και τον εντοπισμό..
«ξένου υποβρ»χίου» στα χωρικά ύδατα της χώρας, αναφέρει ο σουηδικός τύπος.
Στις επιχειρήσεις συλλογής πληροφοριών, οι οποίες ξεκίνησαν στο αρχιπέλαγος της Στοκχόλμης στην Βαλτική Θάλασσα,  εμπλέκονται  πολεμικά πλοία,  αεροσκάφη ναυτικής  και χερσαίες δυνάμεις, καθώς και  εκατοντάδες στρατιώτες και ναύτες .
Σύμφωνα με την εντολή του γενικού επιτελείου των σουηδικών ενόπλων δυνάμεων, υπάρχουν  πληροφορίες σχετικά με την δραστηριότητα «ξένου»  υποβρυχίου σύμφωνα με  αξιόπιστες πηγές.
Το Associated Press σημειώνει ότι κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, η Σουηδία ήταν τόπος προορισμού  σοβιετικών υποβρυχίων στα νερά της.
Η Ρωσία έχει εντείνει τις επιχειρήσεις στον τομέα της κατασκοπείας στη Σουηδία και πιθανόν συμπεριλαμβάνει και πολεμικές προετοιμασίες, προειδοποίησε η σουηδική υπηρεσία ασφάλειας SAPO, σύμφωνα με  παλαιότερα δημοσιεύματα .

«Η πιο σοβαρή απειλή που μπορούμε να διακρίνουμε τώρα είναι οι πολεμικές προετοιμασίες της Ρωσίας», δήλωσε ο επικεφαλής αναλυτής της SAPO Wilhelm Unge σε  παλαιότερη συνέντευξη Τύπου.
«Αν δεν εκτελούσαν προετοιμασίες πολέμου εναντίον της Σουηδίας, τότε μάλλον δεν θα είχαν κατασκόπους εδώ. Η ρωσική υπηρεσία πληροφοριών με τους πράκτορες στην χώρα καταδεικνύει ι κάποια σοβαρή πρόθεση.», πρόσθεσε ο ίδιος.
Σύμφωνα με πληροφορίες των σουηδικών υπηρεσιών ασφαλείας τουλάχιστον 14 άλλες χώρες έχουν αναπτύξει κατασκοπευτική δράση  στη Σουηδία στις οποίες συμπεριλαμβάνονται η Κίνα και το Ιράν. Η Ρωσία, ωστόσο , αποκαλύφθηκε ότι έχει την ισχυρότερη παρουσία στη Σουηδία.
«Η Ρωσία είναι ο μεγαλύτερος κατάσκοπος στη Σουηδία. Οι Ρώσοι ενδιαφέρονται για τα πάντα. Την πολιτική, τη χρηματοδότηση, την τεχνολογία, καθώς και τις στρατιωτικές πληροφορίες» εξήγησε ο Unge.
Εδώ στο Pentapostagma.gr, θεωρούμε ότι σε σύγκριση με την Σουηδία , φανταστείτε τι γίνεται στην χώρα μας, που αποτελεί το σταυροδρόμι ενεργειακών δρόμων , και θαλάσσιων οδών, ενώ η Μ.Ανατολή βρίσκεται  ήδη σε αναβρασμό.

pentapostagma.gr