Ξυπνάνε επιτέλους οι Λαοί της Ευρώπης και απαιτούν να βρεθεί λύση στο οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο που μας έχει βάλει με το ζόρι, η Καγκελάριος της Γερμανίας.

Οι κυβερνήσεις της Γαλλίας, της Ιταλίας και  των χωρών του Νότου, που μαρτύρησαν στις μνημονιακές παγίδες,  την ξεγυμνώνουν από παραδοσιακούς..
συμμάχους όπως ήταν παλιά η Γαλλία και ζητούν να ξημερώσει μία καινούργια μέρα στην Ευρώπη.
Σύμφωνα με τους New York Times, δημιουργείται ένα μπλοκ εναντίον της γερμανικής λιτότητας, που εξετάζει ακόμα και τη λήψη άμεσων και ριζοσπαστικών μέτρων για να αλλάξουμε πορεία. «Κάλιο αργά παρά ποτέ», λέει ο σοφός λαός, αλλά στο συγκεκριμένο θέμα το παρά-αργήσαμε, αφού οικονομικά βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από τον γκρεμό, με τα χρηματιστήρια της Ευρώπης, να έχουν γίνει υπερευαίσθητα και να ανεβοκατεβαίνουν,  ανάλογα με τα κερδοσκοπικά παιχνίδια των funds και τις πολιτικές σκοπιμότητες της κακιάς μάγισσας της δύσης, που προσπαθεί να μαντρώσει ολόκληρα κράτη σε μία Ευρώπη των ανισοτήτων, που θα υπάρχει μόνο και μόνο για να εξυπηρετεί τα γερμανικά συμφέροντα.
Τώρα είναι η στιγμή για αλλαγή πολιτικής στην Ευρώπη που έχουν αρχίσει να διαφαίνονται και τα πρώτα σημάδια ύφεσης στην οικονομία των βαυαρών. 
Η καθοδική αναθεώρηση του στόχου για την ανάπτυξη είναι ή τουλάχιστον, μπορεί να θεωρηθεί και σαν ομολογία ήττας του γερμανικού οικονομικού μοντέλου με τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς.
Ο γνωστός οικονομολόγος, κ. Στίγκλιτς είχε προειδοποιήσει για το που μπορούν να μας οδηγήσουν οι εμμονές του Βερολίνου.  Ο Τζόζεφ Στίγκλιτς, μόλις τον Αύγουστο που μας πέρασε, είχε προειδοποιήσει σχετικά, «Η ευρωζώνη απειλείται από μακροχρόνια ύφεση, που μπροστά της θα ωχριούν οι χαμένες δεκαετίες της Ιαπωνίας», είχε δηλώσει, θεωρώντας ότι «τώρα η μία χώρα μετά την άλλη ολισθαίνει στην κρίση και αυτό αποδεικνύει ότι είμαστε αντιμέτωποι με συστημικά σφάλματα».  
Η Γερμανία μόνη της πυροβόλησε τα πόδια της, αφού τα περισσότερα προβλήματα που  αντιμετωπίζει τα προκάλεσε η ίδια. Το εμπορικό της πλεόνασμα, που έχει επιτευχθεί εις βάρος των αντίστοιχων ελλειμμάτων των τρεχουσών συναλλαγών των άλλων ευρωπαϊκών χωρών που τώρα βρίσκονται σε κρίση και έχει οδηγήσει σε συρρίκνωση της ζήτησης από τις ευρωπαϊκές αγορές. Πώς να αγοράσουν κα. Μερκελ τα εξαγωγικά προϊόντα σας οι υπόλοιποι ευρωπαίοι, αφού τους μισούς τους κάνατε να πτωχεύσουν και τους άλλους μισούς, τους στριμώχνεται στο αδιέξοδο της λιτότητας;
Αυτήν την  ώρα που το «φάντασμα της κρίσης» πλανάται και πάλι πάνω από την ευρωζώνη και η Γερμανική μηχανή χρειάζεται «ρεκτιφιέ», οι οικονομικοί δείκτες είναι δυσοίωνοι, η ανεργία συνεχίζει να αυξάνεται, ενώ τα χρηματιστήρια σε όλη την Ευρώπη καταγράφουν πτώση. «Ο κίνδυνος παρατεταμένης ύφεσης στην ευρωζώνη δεν έχει παρέλθει οριστικά», προειδοποιούν πολλοί οικονομολόγοι, σε δημοσίευμα της Deutsche Welle.  
Σύμφωνα με τους New York Times, «Πρέπει να δείξουμε πως η Ευρώπη είναι σε θέση να επενδύσει στην ανάπτυξη και όχι μόνο να εφαρμόζει προγράμματα αυστηρής λιτότητας», στο πλαίσιο του Συμφώνου Σταθερότητας, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέρο Ρέντσι. «Η Ευρώπη δεν έχει ακόμη κερδίσει την εμπιστοσύνη των διεθνών αγορών», πρόσθεσε.     
Το ξέσπασμα μιας νέας κρίσης στην ευρωζώνη, μετά τις πρόσφατες, κρίσεις του 2008 και 2010, θα είχε επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία. «Είναι η τρίτη φάση της κρίσης», εκτιμά αναλυτής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων.
Το Βερολίνο, ως κύριος εκφραστής της λιτότητας, έχει βρεθεί στο στόχαστρο των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών που την κατηγορούν για την κατάσταση της οικονομίας στην ευρωζώνη. η ΕΚΤ από την πλευρά της, φαίνεται πως εντάσσεται στη συμμαχία Γαλλίας και Ιταλίας ενάντια στη λιτότητα.  
Την στροφή αυτή προσπαθούν να μπλέξουν τα Γερμανικά (και όχι μόνο) μέσα μαζικής ενημέρωσης, που σε κάθε ευκαιρία χτυπούν κάθε προσπάθεια για απεμπλοκή από την άμεση και σκληρή εποπτεία των Μερκελιστικών οργάνων.  
Χαρακτηριστικό παράδειγμα το πρόσφατο δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ),  το οποίο, εκφράζει τον προβληματισμό της Ε.Ε. για πιθανή επιστροφή της ελληνικής κρίσης, αφήνοντας  αιχμές για άκομψους χειρισμούς από την ελληνική πλευρά.
Δεν είναι τυχαίο ότι οποιαδήποτε θετική εξέλιξη στις αγορές έρχεται μετά από δηλώσεις για νέα πακέτα «στήριξης» ή  όταν με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο η χώρα μας μπαίνει βαθύτερα στην μνημονιακή παγίδα και όταν υπάρχουν ενδείξεις για νέες μνημονιακές αλυσίδες που θα δέσουν τον ελληνικό λαό.

ΠΗΓΗ