Telegraph: Εάν δεν υπήρχε ο Έλγιν τα μάρμαρα του Παρθενώνα θα γίνονταν θεμέλια για παράπηγμα που πουλάει κεμπάπ!!

Ξεπέρασε τα όρια η εφημερίδα Telegraph, όπου σε άρθρο της, υποστηρίζει ότι ο Έλγιν έσωσε τα γλυπτά του Παρθενώνα από τους Έλληνες που..
θα τα χρησιμοποιούσαν ως θεμέλια για παράπηγμα που πουλάει κεμπάπ. Επίθεση και στην Αμάλ Αλαμουντίν – Κλούνει.

«Η κ. Κλούνει μίλησε και ο κόσμος πρέπει να την ακούσει» λέει η Telegraph ξεκινώντας την επίθεση για τη διεκδίκηση των μαρμάρων του Παρθενώνα και την Αλαμουντίν. Με αρκετή δόση ειρωνείας η εφημερίδα επιτίθεται στην Αμάλ Αλαμουντίν για την τοποθέτησή της στο θέμα της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Το άρθρο ειρωνεύεται την Αμάλ Αλαμουντίν, αλλά και το δικηγορικό της γραφείο, το οποίο όπως υποστηρίζει το άρθρο, την έχρισε εκπρόσωπο αν και είναι πολύ νέα, για να κερδίσει κάποια περισσότερα δημοσιεύματα στον Τύπο, και υποβαθμίζει την ελληνική προσπάθεια ανάγοντάς της σε μία διαφημιστική εκστρατεία με διάσημους πρωταγωνιστές.

Στη συνέχεια το άρθρο επιτίθεται στην ελληνική πλευρά, «νωρίτερα μέσα στο μήνα οι ελληνικές αρχές οργάνωσαν ξενάγηση της κ. Κλούνει στο υπέροχο νέο μουσείο της Ακρόπολης, για το οποίο οι Έλληνες ξόδεψαν εκατομμύρια που δεν έχουν, μοναδικό ανάμεσα στα μουσεία καθώς πρόθεσή του είναι να δείξει εκθέματα που δεν έχει παρά τα εκθέματα που έχει».

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο λόρδος Έλγιν, όχι απλά πήρε νόμιμα τα μάρμαρα, αλλά τα έσωσε από τους Έλληνες.

Ο Παρθενώνας, ήταν φρούριο κατά την περίοδο της τουρκοκρατίας και με μία πρωτόγνωρη ιστορική προσέγγιση το άρθρο υποστηρίζει ότι οι Αθηναίοι τον 18ο αιώνα, έλιωναν τα μάρμαρα για να φτιάξουν ασβέστη και χρησιμοποιούσαν κομμάτια από τα μάρμαρα για τα θεμέλια των σπιτιών τους. «Εάν ο λόρδος Έλγιν δεν έπαιρνε αυτά τα γλυπτά, θα κατέληγαν θεμέλια σε κάποιο παράπηγμα για να πουλάει κεμπάπ» αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.