Τα συστατικά των τροφίμων διεισδύουν στο αίμα και φτάνουν στον εγκέφαλο, επηρεάζοντας αναπόφευκτα τον τρόπο με τον οποίο σκεπτόμαστε, εστιάζουμε και εργαζόμαστε. Ο εγκέφαλος είναι..
κυριολεκτικά ό,τι τρώμε.
κυριολεκτικά ό,τι τρώμε.
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, είναι απολύτως εφικτό να αυξήσει κανείς την «ισχύ» του εγκεφάλου του, καταναλώνοντας συγκεκριμένες τροφές. Η τροφή λειτουργεί σαν φαρμακευτικό σκεύασμα που επιδρά στη λειτουργία του εγκεφάλου, αναφέρει ομάδα ερευνητών νευροχειρουργών και φυσιολόγων από το πανεπιστήμιο του UCLA.
-Τα μούρα περιέχουν αντιοξειδωτικά που βελτιώνουν τη μνήμη και το συντονισμό των κινήσεων.
-Καταναλωνόμενα με καρύδια ή αβοκάντο, τα μούρα αυξάνουν την ελαστικότητα των μεμβρανών της μνήμης.
-Οι μπανάνες εξασφαλίζουν την απαραίτητη ποσότητα γλυκόζης την οποία χρειάζεται ο εγκέφαλος.
-Τα αυγά περιέχουν χολίνη που βελτιώνει τη μνήμη και την ικανότητα αντίδρασης.
-Ο σολομός περιέχει λιπαρά οξέα Ωμέγα-3, σίδηρο και βιταμίνη Β που βελτιώνει τη μνήμη, τη σκέψη και την προσοχή.
-Η μελιτζάνα βελτιώνει την επικοινωνία ανάμεσα στα εγκεφαλικά κύτταρα.
-Η καφεΐνη, πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βελτιώνει επίσης τη μνήμη.
-Η μαύρη σοκολάτα βελτιστοποιεί την παραγωγή ενδορφινών.
-Το πράσινο τσάι θωρακίζει το νευρικό σύστημα.
-Το γιαούρτι περιέχει πρωτεΐνες και προβιοτικά που βοηθούν το πεπτικό σύστημα.
-Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά ενισχύουν την παροχή οξυγόνου στον εγκέφαλο και το γνωστικό έλεγχο.
-Τα καρότα ρυθμίζουν τα επίπεδα σακχάρου του εγκεφάλου και εξασφαλίζουν τη βέλτιστη λειτουργία του.
-Το κόκκινο κρασί ενισχύει τη βραχεία μνήμη και το κινησιακό σύστημα.
-Το σκούρο ρύζι επίσης ενισχύει την υγεία του εγκεφάλου.
-Το ζεστό κακάο προστατεύει τα εγκεφαλικά κύτταρα από την οξείδωση.
-Το σκόρδο έχει αντιβακτηριδιακή δράση και αποτρέπει κρυώματα και μολύνσεις.
ΠΗΓΗ iefimerida