MENU

Σχέδιο αποσταθεροποίησης στην Αργεντινή … Εσπευσμένα στο νοσοκομείο η Χριστίνα Κίρχνερ.

Εσπευσμένα στην πνευμονολογική κλινική Otamenti εισήχθη την Κυριακή το βράδυ με λοιμώδη πυρετό, η μαχητική πρόεδρος της..
Αργεντινής Χριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ.
Πρόκειται για την τέταρτη φορά αυτή τη χρονιά, γεγονός που έχει ανησυχήσει τη χώρα. Τον Οκτώβριο η Κίρχνερ είχε υποβληθεί σε επιτυχή επέμβαση ενδοκρανιακού αιματώματος. Οι θεράποντες ιατροί Marcelo Ballesteros και Ricardo Solla σύμφωνα με το πρώτο ιατρικό ανακοινωθέν διέγνωσαν λοίμωξη και συνέστησαν στην πρόεδρο της Αργεντινής εβδομαδιαία ανάπαυση.

Αποτέλεσμα αυτού, να ακυρωθούν οι συναντήσεις σήμερα με τον πρόεδρο της Χιλής Μισέλ Μπατσελέτ με τον οποίο θα είχαν τηλεδιάσκεψη με τον Πάπα Φραγκίσκο της Ρώμης, με αφορμή την 30η επέτειο της ειρηνευτικής συμφωνίας που υπεγράφη μεταξύ της Αργεντινής και της Χιλής με την παπική διαμεσολάβηση.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε λίγα 24ωρα μετά την μεγάλη αίσθηση που προκάλεσε διεθνώς η επιστολή της μαχητικής προέδρου της Αργεντινής στον πρόεδρο των ΗΠΑ και την συναπόφαση με τον Κινέζο ομόλογό της για κατάργηση του δολαρίου στις μεταξύ των συναλλαγές. Επίσης, μόλις πρόσφατα στην ομιλία της στη Σύνοδο του ΟΗΕ η Χριστίνα Φερνάντεζ εξαπέλυσε μύδρους κατά της κυβέρνησης Ομπάμα καταγγέλλοντάς την για άμεση σχέση με τους ισλαμοφασίστες της Αλ Κάιντα και του Ίσις.

Είναι γεγονός ότι η νέα αυτή έκτακτη εισαγωγή της Χριστίνας Κίρχνερ, έχει προβληματίσει αρκετούς πολιτικούς παρατηρητές διεθνώς, με δεδομένη τη γενναία στάση της προέδρου της Αργεντινής απέναντι τόσο στον Λευκό Οίκο όσο και την μαχητικότητά της απέναντι στους διεθνείς οικονομικούς τοκογλύφους με τα λεγόμενα κεφάλαια – γύπες. Και αυτό διότι, είναι γνωστό στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ τι πραγματικά συμβαίνει και τι αποφάσεις λαμβάνονται στο ημίφως των διαφόρων συνάξεων των επικυρίαρχων. Και δεν πρόκειται σαφώς για μυθεύματα ούτε για σενάρια συνομωσίας όπως θέλουν να τα ονομάζουν τα διεθνή ελεγχόμενα ΜΜΕ.

Αποσταθεροποίηση

Μόλις πρόσφατα, λέχθηκε και δημόσια ότι οι ΗΠΑ διεξάγουν μυστικούς και ακήρυχτους πολέμους, χρησιμοποιώντας ανθρώπους εναντίον διαφόρων κυβερνήσεων και με αξιοποίηση πολιτικών, οικονομικών, στρατιωτικών και ψυχολογικών μεθόδων ενάντια σε κάθε αντίπαλο και σε κάθε χώρα και ηγέτη που αντιστέκεται στις ορέξεις των γερακιών. Αυτό έγινε γνωστό από το διεθνές φόρουμ της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων. Επίσης, σε βιβλίο του πριν λίγο καιρό ένας διακεκριμένος γερμανός δημοσιογράφος, αποκάλυπτε τις σχέσεις της κυβέρνησης και των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ με τις λεγόμενες μυστικές επιχειρήσεις αποσταθεροποίησης, στις οποίες χρησιμοποιούν και ενίοτε την «τρομοκρατία».

Υπάρχουν πλείστα παραδείγματα παγκοσμίως κατασκευής τρομοκρατίας ακριβώς για αποσταθεροποίηση χωρών. Παράλληλα, για τη λεγόμενη αποσταθεροποίηση των χωρών παγκοσμίως, χρησιμοποιούνται οικονομικές και ψυχολογικές επιχειρήσεις εναντίον χωρών. Αρκετά τα παραδείγματα όπως, Βενεζουέλα, Βολιβία, Λιβύη, Συρία, Αίγυπτος, Γιουγκοσλαβία και προσφάτως στην Ουκρανία, γεγονός που έχει καταγγείλει δημόσια και ο ρώσος ηγέτης Βλαντιμίρ Πούτιν.

Λατινική Αμερική

Η αποσταθεροποίηση των κρατών με διάφορες μεθόδους συνεχίζεται με έντονο ρυθμό στη Λατινική Αμερική από τις ΗΠΑ και τους δορυφόρους της. Και όχι μόνο. Δεν πρέπει να ξεχνούμε μόλις πρόσφατα το εναέριο μπλόκο που έκαναν οι Ευρωπαίοι στο αεροσκάφος του προέδρου της Βολιβίας, γεγονός που δεν έχει προηγούμενο στα χρονικά της παγκόσμιας διπλωματίας. Ωστόσο, η κύρια και βασική στόχευση των επικυρίαρχων είναι οι χώρες των BRICS και οι συνεργάτες – συμμαχικές χώρες και εν δυνάμει μέλη του νεοσύστατου Οργανισμού. Γι’ αυτό και οι πηγές έντασης πέριξ της Ρωσίας και σε χώρες φίλα προσκείμενες σε Ρωσία και Κίνα, βασικοί αντίπαλοι των ΗΠΑ και οικονομικών συμφερόντων της.

ΠΗΓΗ www.kontranews.gr