MENU

Επιπλέον δυνάμεις της Εθνοφρουράς αποστέλλει στο Φέργκιουσον ο κυβερνήτης του Μιζούρι (vid)

O κυβερνήτης της Πολιτείας του Μιζούρι αναγκάστηκε να κατεβάσει στους δρόμους και άλλες δυνάμεις της Εθνοφρουράς καθώς ο κόσμος..
δεν μπορεί να κρύψει την αγανάκτησή του για την μη τιμωρία της δολοφονίας του 18χρονου Μάικλ Μπράουν.
Επιπλέον δυνάμεις της Εθνοφρουράς ενίσχυσαν τους αστυνομικούς στο Φέργκιουσον, οι οποίοι έχουν γίνει στόχοι πυρών ενώ κτίρια έχουν πυρποληθεί μετά την ανακοίνωση χθες, Δευτέρα, το βράδυ ότι δεν θα ασκηθούν διώξεις σε βάρος του λευκού αστυνομικού που το περασμένο καλοκαίρι σκότωσε έναν άοπλο νεαρό μαύρο, ανακοίνωσε ο αρχηγός της αστυνομίας αυτής της κομητείας στις βόρειες ΗΠΑ.
Καθώς οι ταραχές συνεχίσθηκαν στη διάρκεια της νύκτας, ο κυβερνήτης του Μιζούρι Τζέι Νίξον ζήτησε από την Εθνοφρουρά επιπλέον ενισχύσεις για να βοηθήσουν τους αστυνομικούς.
Την απόφαση του σώματος των ενόρκων, που ανακοινώθηκε χθες το βράδυ, να μην ασκηθεί δίωξη σε βάρος του αστυνομικού Ντάρεν Ουίλσον, ο οποίος σκότωσε τον Αύγουστο τον 18χρονο Μάικλ Μπράουν, ακολούθησαν αμέσως βίαιες συμπλοκές.
«Αισθανόμαστε βαθειά απογοήτευση που ο φονιάς του παιδιού μας δεν θα υποστεί τις συνέπειες των πράξεών του», αναφέρεται σε ανακοίνωση της οικογένειας του Μάικλ Μπράουν, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της απαλλακτικής για τον αστυνομικό Ντάρεν Ουίλσον απόφασης του σώματος των ενόρκων και στην οποία απευθύνεται έκκληση προς τους διαδηλωτές να παραμείνουν ειρηνικοί.
«Έχουμε ανάγκη να εργασθούμε μαζί για να διορθώσουμε το σύστημα αυτό που επέτρεψε να συμβεί αυτό», αναφέρεται στην ανακοίνωση της οικογένειας, που πραγματοποιεί εκστρατεία ώστε κάθε αστυνομικός που περιπολεί σε αμερικανικό δρόμο να φέρει στη στολή του κάμερα που θα καταγράφει τις κινήσεις του.
«Ας μην κάνουμε απλώς θόρυβο, ας αλλάξουμε τα πράγματα», υπογράμμισε η οικογένεια στην ανακοίνωση.
Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς συνέβη κατά την διάρκεια του περιστατικού με τον έφηβο Αφροαμερικανό, όμως έξι σφαίρες απέχουν πολύ από την αυτοάμυνα που ισχυρίστηκε ο αστυνομικός.
Επαναλαμβάνουμε δεν είναι θέμα άσπρου-μαύρου όπως πολύ θέλουν να φαντάζονται. Οι μισοί αστυνομικοί των ΗΠΑ είναι μαύροι,κίτρινοι, και...καφέ (Λατίνοι) και πυροβολουν με την ίδια ευκολία που το κάνου και οι λευκοί "Τεξανοί" συνάδελφοί τους. Στηρίζουν ο ένας τον άλλο σε κάθε βίαιο περιστατικό (και καλά κάνουν, η δουλειά του αστυνομικού είναι ιδιαίτερη, δεν είναι απλή βιοποριστική εργασία), μεταξύ τους δεν υπάρχουν χρώματα, είναι "αδέλφια" και έχουν αλληλεγγύη ακόμα και για τους ξένους συναδέλφους τους από οποιαδήποτε χώρα του κόσμου. Εάν δείτε Αμερικανούς και Ρώσους να είναι μονιασμένοι στο ίδιο μέρος πιθανότατα είναι αστυνομικοί.
Το πρόβλημα της Αμερικής είναι κοινωνικό και κατά συνέπεια οικονομικό. Κάποιοι τρώνε και γεύονται τα πάντα, και κάποιοι άλλοι νιώθουν και έιναι αποκλεισμένοι από τις ευκαιρίες της ζωής. Είτε είναι μαύροι στο Μπρονξ, είτε Λατίνοι στο East LA, είτε λευκοί στους βάλτους της Λουιζιάνας, είτε λευκοί "rednecks" στα δάση της Βιρτζίνια.
Η κρίση πάλι χτύπησε όσους είχαν την ελπίδα ότι είχαν αποκτήσει κάποιο σπίτι, κάποιο επίπεδο ζωής. Ο κόσμος τους κατέρρευσε μέσα σε μια μέρα με την κατάρρευση της Lehman Brothers.
Η νοοτροπία των αστυνομικών στις ΗΠΑ είναι η ίδια που έχει το "Βαθύ" κράτος, που εξουσιάζει αυτόν τον μεγάλο πολιτικοστρατιωτικό οργανισμό. Στόχος είναι να κρατήσουν μακριά από όους έπιασαν το "Αmerican Dream" από όσους δεν θα το δουν ποτέ ούτε σε κατάσταση ύπνου. Και για αυτό η σκανδάλη στην Αμερική είναι "εύκολη", και από τις δύο πλευρές. Πρόκειται για ένα αστυνομοκρατούμενο κράτος με πολύ ωραία σερβιρισμένο "δημοκρατικό" μανδύα.

Το Φέργκιουσον βιώνει τις τελευταίες ώρες το απόλυτο χάος. Περιπολικά τυλίγονται στις φλόγες, ακούγονται πυροβολισμοί, αστυνομικός δέχθηκε πυρά στο Σεντ Λούις, δεκάδες αυτοκίνητα καίγονται, διαδηλωτές εκτοξεύουν πέτρες και οι αστυνομικοί απαντούν με δακρυγόνα.














Η Πολιτεία του Μιζούρι κηρύχθηκε για 30 ημέρες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας εξέδωσε προσωρινή απαγόρευση πτήσεων επάνω από την περιοχή του Φέργκιουσον.













Στα βίντεο που ακολουθούν θα δείτε λευκό άστεγο που πυροβολήθηκε από αστυνομικούς τουλάχιστον 30 φορές, και μια λευκή κοπέλα που την συνέλαβαν επείδή φορούσε ακουστικά ενώ έκανε τζόγκινγκ, όπως και άλλα γνωστά περιστατικά βίας. Όλα αυτά δέιχνουν χώρα στα πρόθυρα νευρικής κρίσης. Όταν η αστυνομία κάνει χρήση αφειδώς του οπλισμού της σημαίνει ότι το κυβερνών σύστημα δεν εμπιστεύεται ποσώς τον λαό που διοικεί, και δεν επιθυμεί να έχει πολλά-πολλά μαζί του.
Η Ασυνομία είναι ένας απαραίτητος οργανισμός αλλά όπως όπως λένε και στις ΗΠΑ "serve and protect", δεν είναι σωστό να φοβάται ο κόσμος τις δυνάμεις του Νόμου.
Όπως έλεγε παλιότερα και ο ραδιοφωνικός παραγωγός Jack Killian στη γνωστή αμερικανική σειρά Midnight Caller, "Goodnight America wherever you are"



ΠΗΓΗ