Γερμανία: Φουντώνει το αντιμεταναστευτικό ρεύμα με ρατσιστικές επιθέσεις!!

Την ώρα που φουντώνει το αντιμεταναστευτικό κλίμα στη Γερμανία και οι ρατσιστικές επιθέσεις πληθαίνουν, οι Γερμανοί..
 πολίτες αλλά και η αντιπολίτευση ζητούν από την κυβέρνηση της Αγκελα Μέρκελ να αλλάξει στάση.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου TNS για το περιοδικό Spiegel, το 65% των Γερμανών εκτιμούν ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός δεν λαμβάνει αρκετά σοβαρά υπόψη του τα τρέχοντα ποσοστά μεταναστών και αιτούντων άσυλο, ενώ πάνω από το ένα τρίτο (34%) πιστεύουν ότι η Γερμανία «εξισλαμίζεται» (σημειώνεται ότι στη χώρα των 81 εκατ. ζουν 4 εκατ. μουσουλμάνοι).
Ανησυχία έχουν προκαλέσει οι διογκούμενες διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται στη Δρέσδη κάθε Δευτέρα, και που έχουν επεκταθεί και σε άλλες γερμανικές πόλεις, της ομάδας Pegida (Πατριώτες Ευρωπαίοι Εναντίον του Εξισλαμισμού της Δύσης) κινητοποιώντας χιλιάδες υποστηρικτές.
Ακροδεξιοί
Σε αυτό το κίνημα έχουν εισχωρήσει ακροδεξιές και νεοναζιστικές οργανώσεις, ενώ οι ηγέτες του Pegida αλλά και δεκάδες μέλη του έχουν, σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, εγκληματικό παρελθόν.
Η ανησυχία για τις πολυπληθείς κινητοποιήσεις του Pegida (10.000 στις 8 Δεκεμβρίου και άλλοι τόσοι αντιδιαδηλωτές) και το αυξανόμενο αντιμεταναστευτικό αίσθημα στη χώρα εκφράστηκε και σε ομοσπονδιακό επίπεδο, με την καγκελάριο να δηλώνει ότι «δεν υπάρχει στη Γερμανία χώρος» για φυλετικό ή θρησκευτικό μίσος, ενώ η αντιπολίτευση της ζητά να αλλάξει τη μεταναστευτική πολιτική.
Ο Τόμας Οπερμαν των Σοσιαλδημοκρατών εκτίμησε ότι η μετανάστευση θα είναι «το σημαντικότερο ζήτημα της ερχόμενης δεκαετίας» και χαρακτήρισε τους εισερχόμενους μετανάστες «μεγάλη ευτυχία» για τη χώρα και ότι χάρη σε εξειδικευμένους εργαζόμενους από πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχει η Γερμανία ανάπτυξη και πλεόνασμα στα ταμεία του Κράτους.
Από την πλευρά του ο επικεφαλής των Πρασίνων, Τσεμ Οζντεμίρ, βλέπει ότι αναφορικά με τις διαδηλώσεις του Pegida η χώρα βρίσκεται ενώπιον ενός τεστ και κάλεσε τη Μέρκελ «να αναγνωρίσει τη Γερμανία ως μία χώρα των μεταναστών και ότι από αυτό μπορούμε να επωφεληθούμε».
Αν και η καγκελάριος υποστήριξε πρόσφατα ότι η χώρα χρειάζεται τους μετανάστες για να αποφύγει δημογραφική κρίση, οι συντηρητικοί του κόμματός της απαντούν στις ανησυχίες για «εξισλαμισμό» με το μεν CDU να έχει εξετάσει πρόταση για απαγόρευση της μπούρκας και τους Βαυαρούς του CSU να έχει προτείνει οι μετανάστες να μιλούν υποχρεωτικά γερμανικά στα σπίτια τους, κάτι που αναγκάστηκαν να αποσύρουν.
Μέσα σε αυτό το κλίμα την περασμένη εβδομάδα σημειώθηκαν εμπρηστικές επιθέσεις σε κτίρια στη Βαυαρία, τα οποία προορίζονταν για κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και στα οποία ανακαλύφθηκαν ρατσιστικά μηνύματα και σβάστικες. Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού Spiegel, η αστυνομία διερευνά κάποιες επιθέσεις εναντίον κυβερνητικών κτιρίων τους τελευταίους μήνες και έχει βάλει στο μικροσκόπιο ξενοφοβικές οργανώσεις.