Μυστηριώδεις εκρήξεις ακούστηκαν σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο (Ηχητικό)

Μια σειρά από μυστηριώδης "εκρήξεις" και "δυνατούς κρότους" που συγκλόνισαν τη Βρετανία το βράδυ της..
30 Νοεμβρίου, στάθηκαν αφορμή και πάλι να ακουστούν πολλές "θεότρελες" εξηγήσεις.

Εκατοντάδες άνθρωποι σχεδόν σε όλη τη χώρα, από το Αμπερντίν ως το Μπράιτον, άκουσαν δυνατούς θορύβους σαν πυροτεχνήματα. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πήραν "φωτιά" από τις αναφορές, με το Υπουργείο Άμυνας να παραμένει άναυδο!
Χρήστες του Twitter ισχυρίστηκαν επίσης ότι τα κατοικίδια ζώα τους είχαν τρομάξει από τους ήχους και κάνανε σαν τρελά, σύμφωνα με την Daily star και την Daily Mail.


Ακούστε τους κρότους όπως ηχογραφήθηκαν από κινητό τηλέφωνο:


Πολλές εξηγήσεις προτάθηκαν όπως μαχητικά αεροσκάφη της RAF, ασκήσεις των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονταν στη Μάγχη και ακόμη εκρήξεις που προκαλούνται από διαστημικά σκουπίδια, όπως παλιοί δορυφόροι, που κατά την είσοδο τους στην ατμόσφαιρα, σπάνε το φράγμα του ήχου.

Οι συνωμοσιολόγοι όμως επιμένουν ότι εξωγήινοι είναι υπεύθυνοι για τις "εκρήξεις", ενώ άλλοι, χαριτολογώντας ίσως, είπαν ότι "Ξεκινάει ο τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος!"

Ο Steven Aftergood, ένας εμπειρογνώμονας της κυβέρνησης στην Ομοσπονδία των Αμερικανών Επιστημόνων, είπε: "Αν ένα αεροσκάφος είναι υπεύθυνο, τότε πρέπει να σημειωθεί ότι δεν μπορεί να είναι τοπικό το φαινόμενο, επειδή το ηχητικό κύμα που προκαλεί την έκρηξη μπορεί να αντανακλάται από την στρατόσφαιρα και θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι εκατοντάδες ή και χιλιάδες μίλια μακριά από την πηγή της εκδήλωσης"

Η Αστυνομία του Λονδίνου επιμένει ότι υπεύθυνο για τους κρότους είναι μια επίδειξη πυροτεχνημάτων στο Groydon νοτίως του Λονδίνου.

Διάφοροι αστρονόμοι μέσω του Twitter δώσανε σαν πιο πιθανή εξήγηση, ότι πρόκειται για πτώσεις μετεωριτών η διαστημικών σκουπιδιών, όπως παλαιών δορυφόρων.