Τροφές που θα σας σώσουν από τα… γκρίζα μαλλιά

Τα γκρίζα μαλλιά, εκτός από αποτέλεσμα της φυσικής διαδικασίας γήρανσης, μπορεί να είναι το αποτέλεσμα κάποιας..
διατροφικής ανεπάρκειας, όπως η έλλειψη των βιταμινών Β-12 ή Β-9, του χαλκού ή του σιδήρου.
Βιταμίνη Β-12: Καθώς μεγαλώνετε, μειώνεται η ικανότητα του οργανισμού σας να απορροφήσει τη βιταμίνη Β-12 από τις τροφές. Έτσι μετά την ηλικία των 50 ετών, θα πρέπει να αυξήσετε τις τροφές με Β-12 ή να πάρετε κάποιο συμπλήρωμα σε συνεννόηση με τον γιατρό σας. Τα δημητριακά, τα αυγά, το συκώτι, τα νεφρά, τα ψάρια και τα οστρακοειδή είναι καλές πηγές της συγκεκριμένης βιταμίνης.
Βιταμίνη Β-9 (φολικό οξύ): Η ανεπάρκεια σε βιταμίνη Β-9 μπορεί επίσης να οδηγήσει σε πρόωρο γκριζάρισμα των μαλλιών. Τροφές πλούσιες σε φολικό οξύ περιλαμβάνουν το σπανάκι, το κατσαρό λάχανο, τις φακές, τα ρεβίθια, τα σπαράγγια, το μαγειρεμένο ρύζι και τα ζυμαρικά.
Χαλκός και Σίδηρος: Η ανεπάρκεια σε χαλκό ή σίδηρο μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες της πρόωρης γήρανσης των μαλλιών. Τροφές πλούσιες σε χαλκό είναι το συκώτι, τα στρείδια, οι αχιβάδες, τα φιστίκια κάσιους, τα φουντούκια, τα αμύγδαλα και οι φακές. Τροφές πλούσιες σε σίδηρο είναι το μοσχάρι, το σπανάκι και οι φακές.