"Σπάνε πλάκα" στην Τουρκία με τους "φρουρούς" του Ερντογάν! Χαμός με φωτό παρωδία

Πλάκα κάνει μερίδα του τουρκικού τύπου - μετα τους απλούς πολίτες στο Twitter- με τους 16φρουρούς με..
πανοπλία που είχε παρατάξει γύρω του ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογαν
(δείτε εδώ) κατα την υποδοχή, χθες, του Πρόεδρου της Παλαιστινιακής Αρχής, κ. Μαχμούτ Αμπάς.


Η υποδοχή ήταν ιδιαίτερα θερμή αλλά μεγάλο μέρος της τουρκικής ειδησεογραφίας εστιάζει και σχολιάζει τους 16 ένστολους , που αντιπροσώπευαν, όπως αναφέρθηκε, κάθε ένα από τις 16 ''Μεγάλες Τουρκικές Αυτοκρατορίες'' που δημιουργήθηκαν από Τούρκους κατά την διάρκεια των 2000 χρόνων της τουρκικής ιστορίας.

Να σημειωθεί ότι από τα μέσα του 1920, το Προεδρικό Σύμβολο της Τουρκίας απεικονίζει τον ήλιο και 16 αστέρια. Σύμφωνα με την επίσημη ιστορική αφήγηση από το 1969 και μετά, ο ήλιος συμβολίζει την Δημοκρατία της Τουρκίας και 16 αστέρια αντιστοιχούν στις 16 ''Μεγάλες Τουρκικές Αυτοκρατορίες''.

'' Ο στρατός του σουλτάνου μας''
Η Sozcu χαρακτηρίζει τους 16 στρατιώτες ως ''στρατός του σουλτάνου μας'' ενώ η Hurriyet Daily News ως ''πασαρέλα'' και ''καρναβάλι'' και αναρωτιέται γιατί το σόου'' έγινε προς τιμήν του κ. Μαχμούτ Αμπάς. Αρκετοί επίσης σχολιάζουν ειρωνικά ότι το Προεδρικό Μέγαρο θα μετατραπεί σε μουσείο ή πνευματικό κέντρο.
Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με πρώτο το Twitter γίνεται ο χαμός- ενα απάνθισμα κάνει η εφημερίδα Ηurriyet Daily News που αστειευόμενη γράφει ότι ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς αντί για το Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκε στη ...χώρα των θαυμάτων!




Νέες ...ιδέες με ...Star Wars, Άρχοντα Δακτυλιδιών κλπ

Η εφημερίδα θυμίζει ότι ο Πρόεδρος της Τουρκίας κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν φείδεται ...κόπων όταν πρόκειται να καλωσορίσει ο Παλαιστίνιος ομόλογός του στην Άγκυρα. Την τελευταία φορά τον Ιούλιο του 2014 ο Αμπάς ήταν περιτριγυρισμένος από μια ομάδα δημοφιλών καλλιτεχνών στην Τουρκία, με τους οποίους τον έβαλε ο κ Ερντογαν να φωτογραφηθεί.Για την πρώτη τους συνάντηση στο νέο προεδρικό μέγαρο, το ... «KaçAk Σαράι» (''παράνομη παλάτι''), σε σχέση με φερόμενη κατασκευή του χωρίς άδεια - οι Τούρκοι αξιωματούχοι ξεπέρασαν τον εαυτό τους...με τους 16 ντυμένους με πανοπλίες και άλλες φανταχτερές στολές Η εφημερίδα εμφανώς γελοιοποιώντας το θέμα γράφει ότι παραμένει ένα μυστήριο ως προς το γιατί παρέλασαν προς τιμήν του Αμπάς. και ότι παρά την έκπληξη σε εθνικό επίπεδο, ο Παλαιστίνιος ηγέτης πέτυχε να διατηρήσει την ψυχραιμία του σε όλη την επίδειξη καρναβαλιού που έχει σχεδιαστεί ειδικά για αυτόν.


Στην συνέχεια παραθέτει διάφορες ...ιδέες που προτείνουν χρήστες των Social Media στον κ. Ερντογάν για να εντυπωσιάσει τους ξένους αξιωματούχους και να τους δείξει πόσο συναρπαστική, έντονη και δημιουργική είναι η Τουρκία Οι ιδέες έχουν ληφθεί από ήρωες του Star Wars, τον Iron Man και τον Hulk,τον Άρχοντα των δακτυλιδιών κλπ, κλπ .


Τώρα όσον αφορά τα σχόλια μην αποκλείσετε κάποιες διώξεις κατα εφημερίδων ή χρηστών του Twitter για ...περιύβριση αρχής που θα επιβεβαιώσουν το κύμα διώξεων της ελευθεροτυπίας και της ελεύθερης έκφρασης που έχει σαρώσει την Τουρκία...
Πάντως οι 16 με τις πανοπλίες αναμένεται να δώσουν τροφή στα σατυρικά έντυπα με πρώτο το Leman...