MENU

Πυρ και μανία με τον Γιωργάκη οι κάτοικοι του Καστελόριζου

Αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι του Καστελόριζου με τη δήλωση του πρώην Πρωθυπουργού ότι η ανακοίνωση της..
ένταξης της χώρας μας στο Μνημόνιο από το Καστελόριζο ήταν διαφήμιση για το νησί, αφού αναδείχθηκε σε πρώτο πλάνο διεθνώς. Το θέμα έρχεται και πάλι στη δημοσιότητα, αφού ο πρώην Πρωθυπουργός καλεσμένος στην εκπομπή της δημοσιογράφου Σοφίας
Παπαϊωάννου στον Alpha “360 μοίρες” έπειτα από ερώτηση της δημοσιογράφου, γιατί επέλεξε το Καστελόριζο εκείνη την ημέρα είπε: “Το Καστελόριζο έχει ιδιαίτερη σημασία. Το Καστελόριζο για την Ελλάδα, για όλα αυτά που διαπραγματευόμαστε στην ευρύτερη περιοχή, για την ενέργεια, τις υφαλοκρηπίδες κλπ, έχει σημασία. Το ότι το Καστελόριζο αναδείχθηκε σε πρώτο πλάνο διεθνώς, θα έπρεπε να καταχειροκροτηθεί, κι όχι να ακούω κριτική”.
Στη συνέχεια η δημοσιογράφος επέμεινε καθώς πρόσθεσε ότι, ήταν μια μέρα όπου η Ελλάδα καταστρεφόταν με το Μνημόνιο. “Μπαίναμε σε μηχανισμό στήριξης. Δεν ήταν καλό εκείνη την ημέρα”. “Δεν έχει σημασία. Αναδείχθηκε διεθνώς το Καστελόριζο”, είπε ο κ. Παπανδρέου
Στον αντίποδα περνούν οι κάτοικοι του νησιού, καθώς όπως λέει στο protothema.gr ο τότε δήμαρχος του νησιού κ. Παύλος Πανηγύρης, η ανακοίνωση της ένταξης της χώρας μας στο Μνημόνιο από το Καστελόριζο, μόνο θετική διαφήμιση δεν θεωρείται από τους κατοίκους.
“Αρνητική ήταν η διαφήμιση για το Καστελόριζο. Προβλήθηκε το νησί μας για το Μνημόνιο. Εμείς εδώ, δεν είδαμε να αλλάζει κάτι προς το καλύτερο. Που το είδε το καλό ο κ. Παπανδρέου; Όπως όλοι οι Έλληνες, έχουμε δεχτήκαμε και εμείς περικοπές στους μισθούς, υπάρχει ανεργία, η οικοδομή εξαφανίστηκε από το προσκήνιο ενώ τα προβλήματα αυξήθηκαν. Ψωνίζουμε κάθε μέρα από την Τουρκία, όχι μόνο γιατί η σύνδεση με τη Ρόδο πραγματοποιείται δυο φορές την εβδομάδα, αλλά γιατί λόγω κρίσης είμαστε πιο φτωχοί και στην Τουρκία είναι πιο χαμηλές οι τιμές. Επίσης, φάρμακα, ακτινογραφίες και οτιδήποτε άλλο χρειαζόμαστε, απευθυνόμαστε στην Τουρκία. Στο νησί μας, υπάρχει μόνο ένας αγροτικός γιατρός. Τίποτα δεν άλλαξε, τίποτα δεν διορθώθηκε”. Αυτή είναι η απάντηση που δίνει ο κ. Πανηγύρης μέσα από το protothema.gr στον κ. Γιώργο Παπανδρέου, αφού θεωρεί ότι θα έπρεπε να καταχειροκροτηθεί για την επιλογή του.
Πηγή: protothema