MENU

To «έστρωσε» για τα καλά στην Αττική!! Δείτε εικόνες από τις χιονισμένες περιοχές της Αθήνας

Που θα χιονίσει σήμερα; Επιτέλους είδαμε άσπρη μέρα στη χώρα! Στα λευκά ξύπνησαν πολλές..
περιοχές  της Αττικής ενώ το χιόνι που έπεσε πιο κεντρικά , δεν ήταν τόσο για να το «στρώσει».
Σήμερα και αύριο, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων.η θερμοκρασία θα πέσει ενώ οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στις Σποράδες, στην Εύβοια, στην Αττική (κυρίως στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού), στις Κυκλάδες και στην Κρήτη. Μάλιστα τοπικές χιονοπτώσεις και πιθανόν πρόσκαιρα μέσα στην Αθήνα, ενώ από το απόγευμα της Τετάρτης σταδιακά θα ασθενήσουν.
Θυελλώδεις ως πολύ θυελλώδεις άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα πνέουν στο Αιγαίο.

Πετρούπολη
Οι θερμοκρασίες θα είναι ιδιαίτερα χαμηλές για την Τρίτη και την Τετάρτη, κυρίως στην κεντρική και βόρεια χώρα. Παγετός θα σημειωθεί ιδιαιτέρα ισχυρός και κατά τόπους ολικός (ενδεικτικές ελάχιστες τιμές από μείον -25 ως μείον -10 βαθμούς Κελσίου).

Κυψέλη

Μελίσσια

Βόρεια Προάστια

Χολαργός
Τι καιρό θα κάνει αναλυτικά σήμερα
Βροχές στα πεδινά και χιόνια στις υπόλοιπες περιοχές της Αττικής, Ευβοίας, Κυκλάδων και Κρήτης, περιμένουμε την Τρίτη 06 Ιανουαρίου. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας αναμένονται νεφώσεις και χαμηλές θερμοκρασίας, χωρίς φαινόμενα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -8 έως 6 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από -1 έως 6 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από -3 έως 10 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από -2 έως 10 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 6 έως 9 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί.
Βροχή στα πεδινά με χιονόνερο και χιόνι στα βόρεια και ανατολικά του νομού περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στο κέντρο στους 6 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βορειότερα τμήματα η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 3 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και στο Ν. Ευβοϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί και τοπικά στο Ν. Ευβοϊκό σχεδόν θυελλώδεις.
Καλό καιρό με λίγες νεφώσεις περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 5 βαθμούς Κελσίου. Ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό.
Διακοπές κυκλοφορίας
Στην Αττική, σύμφωνα με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, διακοπές της κυκλοφορίας, λόγω χιονοπτώσεων-παγετού, καταγράφονται στη Λεωφόρο Πάρνηθας από το 21ο χλμ (τελεφερίκ) έως το καζίνο, στην Περιφερειακή Οδό Πεντέλης-Ν. Μάκρης από το Στρατιωτικό Νοσοκομείο Πεντέλης «414» έως τη διασταύρωση Αγίου Πέτρου, στην Επαρχιακή Οδό Ελευσίνας- Δερβενοχωρίων από το ύψος του οικισμού ΤΙΤΑΝ-Μάνδρας έως και τα Σκούρτα Θήβας, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Δ.Ε. Βιλλίων, καθώς και στη Λεωφόρο Χασιάς-Δερβενοχωρίων από το ύψος της Μονής Κλειστών.
Πού χρειάζονται αλυσίδες
Στην Αττική, αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες για τους οδηγούς που κινούνται στη Λεωφόρο Διονύσου (από τον αριθμό 20) στον Διόνυσο στο ρεύμα προς Μαραθώνα, στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Θηβών από το 3ο χλμ στο ρεύμα προς Θήβα στην περιοχή της Μάνδρας, στην περιοχή των Βιλλίων και στην Περιφερειακή Οδό Βαρυμπόμπης-Κατσιμιδίου από το ύψος της ταβέρνας «Θέα».
Από τις 11 το πρωί της Δευτέρας απαγορεύτηκε προσωρινά η κυκλοφορία όλων των φορτηγών αυτοκινήτων άνω των 3,5 τόνων και λοιπών βαρέων οχημάτων στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Θηβών από το 3ο χλμ στο ρεύμα προς Θήβα στην περιοχή της Μάνδρας.
Απαραίτητη κρίνεται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε σημεία του οδικού δικτύου της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας εξαιτίας του παγετού που επικρατεί.
Στο νομό Πέλλας αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται στους επαρχιακούς δρόμους Κερασιάς – χιονοδρομικό κέντρο “Βόρρας” και Άρνισσας – χιονοδρομικό κέντρο “Βόρρας”, από το 9ο έως το 25ο χλμ, ενώ στο νομό Ημαθίας, στην επαρχιακή οδό που συνδέει τη Βέροια με το χιονοδρομικό κέντρο “Σελίου”, από το 20ο έως το 26ο χλμ.
Στο νομό Καστοριάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από το 22ο έως το 28ο χλμ, ενώ διεξάγεται με αλυσίδες, από 18ο έως το 22ο χλμ.
Στο νομό Φλώρινας με αλυσίδες διαξάγεται η κυκλοφορία και στην εθνική οδό Φλώρινας – Κρυσταλλοπηγής (μέσω Βίγλας), από 6ο έως 25ο χλμ , καθώς και στις επαρχιακές οδούς, Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από 20ο έως 30ο χλμ και Αμυνταίου – Νυμφαίου, από 18ο έως 21ο χλμ.
Στο νομό Καρδίτσας, στις επαρχιακές οδούς Καρδίτσας- Άρτας, θέση “Τύμπανος”, από 38ο – 61ο χλμ και Μουζακίου – Στεφανιάδας, θέση “Αγ.Νικόλαος”, από 10ο – 22ο χλμ.
Στο νομό Χαλκιδικής η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Ιερισσού (Αρναία – Ταξιάρχης) και την επαρχιακή οδό Βαρβάρας-Ολυμπιάδας.
Στο νομό Κιλκίς κλειστή παραμένει η επαρχιακή οδός Λειψυδρίου – Φαναρίου (διάβαση Ξηρόμερου), λόγω καθίζησης του οδοστρώματος, ενώ στη Ροδόπη, λόγω υπερχείλισης υδάτων, διακόπηκε η συγκοινωνία στις διαβάσεις των ποταμών, Ποντικόρεμα – Λισσός, στο ύψος Αρριανών, Έβρενου – Ιασίου, Αετοκορυφή – Διώνη και Στρύμης – Λοφαρίου.
Στο νομό Ημαθίας απαραίτητη είναι η χρήση αλυσίδων στην δημοτική οδό Νάουσας – Τρία Πέντε Πηγάδια από 10o χλμ. έως 17ο χλμ. (χ/κ), την επαρχιακή οδό Νάουσας – Ροδοχωρίου από 10ο χλμ. έως 14ο χλμ., και τη δημοτική οδό Νάουσας – Σελίου από 10ο χλμ. έως 17ο χλμ. (χ/κ).
Στην Εγνατία οδό, καθώς και στο λοιπό εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.
Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην εθνική οδό Φλώρινας – Κρυσταλλοπηγής (μέσω Βίγλας) από το 6ο έως 25ο χλμ., την επαρχιακή οδό Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από 20ό-30ό χλμ., την επαρχιακή οδό Αμυνταίου-Νυμφαίου από 18ο έως 21ο χλμ. και την επαρχιακή οδό Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από 18ο -28ο χλμ.
Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην επαρχιακή οδό Καρδίτσας-Άρτας, από 38ο-61ο χλμ. θέση «Τύμπανος» και την επαρχιακή οδό Μουζακίου-Στεφανιάδας, από 10ο – 22ο χλμ. θέση «Αγ. Νικόλαος».
Στον νομό Λάρισας αλυσίδες απαιτούνται στις επαρχιακές Γόννων-Καλλιπεύκης, από 10ο-22ο χλμ, Ελάφους-Σκλήθρου, δημοτικού διαμερίσματος Καλλιπεύκης, με όρια νομό Πιερίας, στο ύψος Παλαιού Παντελεήμονα.
Στη Ροδόπη, λόγω υπερχείλισης υδάτων, διακόπηκε η συγκοινωνία στις διαβάσεις των ποταμών, Ποντικόρεμα-Λισσός, στο ύψος Αρριανών, Έβρενου-Ιασίου-Αετοκορυφή-Διώνη και Στρύμης-Λοφαρίου.
Η σφοδρή χιονόπτωση στην κεντρική και ανατολική Πελοπόννησο δημιούργησε αρκετά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων και ήδη με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στην εθνική οδό Τρίπολης- Σπάρτης από το 32ο έως το 25ο χλμ, καθώς και στην εθνική οδό Καλαμάτας- Σπάρτης από το 42ο έως το 49ο χλμ.
Επιπλέον, με αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία στην εθνική οδό Τρίπολης – Αρχαίας Ολυμπίας και Λεβίδι – Νεμέα, ενώ με δυσχέρεια και μόνο με αλυσίδες κινούνται τα αυτοκίνητα στην ορεινή Κορινθία, στην ορεινή Γορτυνία, στην ορεινή Κυνουρία, καθώς και στην ορεινή Λακωνία κι Αργολίδα.

star.gr