MENU

Ανακαλύφθηκε μυστηριώδης αντικείμενο στα σύνορα του ηλιακού συστήματος!!!!!!!!!!!!

Κάτι παράξενο ασαφής υπάρχει στις παρυφές του ηλιακού συστήματος. Ονομάζεται UX25 2002 και είναι στην (ζώνη Kuiper Object), είναι ένα..
ουράνιο σώμα με διάμετρο περίπου 650 χιλιομέτρων το οποίο εκτείνεται πέρα ​​από την τροχιά του Ποσειδώνα, που ονομάζεται ζώνη Kuiper. 
Ο 2002 UX25 είναι ένα αντικείμενο μικρότερο, σε τροχιά γύρω από τον Ήλιο σε μέση απόσταση 42.524 αστρονομικές μονάδες. Είναι ένα υπερποσειδώνειο αντικείμενο σημαντικού μεγέθους, παρόμοιο με το 2002 TX300 και Βαρούνα. Δεν έχει ένα κατάλληλο όνομα, και είναι γνωστό με την προσωρινή του ονομασία. Στην αρχή του ονόματος είναι ο αύξων αριθμός που έλαβε το γενικό κατάλογο των αστεροειδών. Η περίοδος περιστροφής του, όπως μετράται με σχετικά λίγα μέτρα που είναι διαθέσιμα στις περιοδικές μεταβολές στη φωτεινότητα, εκτιμάται σε 14,382 ώρες.
oort_planetx
Η πυκνότητα του είναι μικρότερη από εκείνη του καθαρού νερού. Αν μπορούμε να ακουμπήσουμε αυτό το μεγάλο διαστημικό βράχο σε μια τεράστια μπανιέρα γεμάτη με νερό, θα είναι σε θέση να επιπλέει. Το εκπληκτικό χαρακτηριστικό που κάνει μεγαλύτερο το στερεό αντικείμενο 2002 UX25 στο ηλιακό σύστημα με τόσο χαμηλή πυκνότητα, αναφέρθηκε από τον Mike Brown, πλανητικός επιστήμονας της California Institute of Technology στη Πασαντένα.
Στην πραγματικότητα, αυτοί οι διαστημικοί βράχοι με διάμετρο μικρότερη από 350 χιλιόμετρα έχουν τυπικές πυκνότητες χαμηλότερες από εκείνη του νερού, ενώ εκείνοι με μεγαλύτερες διαμέτρους 800 χιλιόμετρα έχουν υψηλότερες πυκνότητες, αλλά το γεγονός ότι η πυκνότητα τους είναι τόσο υψηλή όπως 18 τοις εκατό μικρότερη από αυτή του νερού, ωστόσο, εγείρει πολλά ερωτήματα σχετικά με τις διαδικασίες σχηματισμού τέτοιων αντικειμένων που υπάρχουν στο εξωτερικό ηλιακό σύστημα.
Οι πλανητικοί επιστήμονες θα προσπαθήσουν να δώσουν απαντήσεις για τις παρούσες και τις μελλοντικές αποστολές αφιερωμένο στη μελέτη των ουρανίων σωμάτων στις πιο απομακρυσμένες περιοχές του πλανητικού μας συστήματος. Το διαστημικό σκάφος New Horizons της NASA είναι στη μέση ενός μακρύ ταξιδιού με τον Πλούτωνα και θα φτάσει τον Ιούλιο του 2015. Παρά το γεγονός ότι «υποβιβάστηκε» σε ένα νάνο πλανήτη, ο Πλούτωνας συνεχίζει να εκπλήσσει τους επιστήμονες. Όπως και πέρυσι τον Ιούλιο, οι εικόνες του διαστημικού τηλεσκοπίου Hubble, ανακάλυψαν το πέμπτο φεγγάρι, με διάμετρο μόλις δώδεκα μίλια, πρόσφατα βαπτίσθηκε ως Styx από τη Διεθνή Αστρονομική Ένωση.
Το σύστημα ODINUS, είναι αφιερωμένο στη μελέτη του Ουρανού και του Ποσειδώνα και είναι μεταξύ των υποψηφίων για τη δεύτερη αποστολή της κατηγορίας L στο πρόγραμμα Cosmic Vision 2015-2025.