Πέθανε ο θρυλικός Mr. Spock του Σταρ Τρεκ, Λέοναρντ Νίμοϊ

Σε ηλικία 84 ετών έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός Μίστερ Σποκ (Mr. Spock) του Σταρ Τρεκ, Λέοναρντ Νίμοϊ. O Νίμοϊ πέθανε στο σπίτι του στο Λος Άντζελες
έχοντας αντιμετωπίσει χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια. Τελικά ο οργανισμός του δεν άντεξε από τη σοβαρή αρρώστια που τον ταλαιπωρούσε, όπως επιβεβαίωσε η σύζυγος του.
Ο ρόλος που τον έκανε παγκοσμίως γνωστό ήταν αυτός του κυρίου Σποκ στη σειρά Σταρ Τρεκ (1965-1969), Υποδύθηκε τον φλεγματικό εξωγήινο, αξιωματούχο-συγκυβερνήτη του πληρώματος του φανταστικού διαστημόπλοιου "Έντερπραϊζ". Η σειρά γνώρισε πολύ μεγάλη επιτυχία και είχε ως επακόλουθο την παραγωγή επτά σχετικών ταινιών, στις οποίες ο Νίμοϊ επίσης συμμετείχε, όπως και σε άλλες σειρές του ιδίου είδους. Ο χαρακτήρας του Σποκ βραβεύθηκε ως ένας από τους 50 κορυφαίους τηλεοπτικούς, ενώ χάρισε στον Νίμοϊ τρεις τιμητικές υποψηφιότητες για βραβεία Emmy. Την εμπειρία του σαν "κος Σποκ", ο Νίμοϊ κατέγραψε σε δυο αυτοβιογραφίες του με τίτλους "Δεν είμαι ο Σποκ" (1975) και "Είμαι ο Σποκ" (1995).