MENU

Η Washington Post επί χρόνια προσπαθούσε να πάρει συνέντευξη από μία αγελάδα!!

«Είναι αλήθεια κυρία Γουέιν; Σας άρμεξε κάποιος άγνωστος χωρίς τη συγκατάθεσή σας;». Οσο περίεργο κι αν ακούγεται, αυτές οι ερωτήσεις είχαν..
διατυπωθεί κάποτε από ρεπόρτερ της Washington Post. Και απευθύνονταν σε μία αγελάδα!
Ηταν το 1912, όταν ένας ρεπόρτερ της έγκριτης εφημερίδας προσπαθούσε να μάθει από την Παουλίν Γουέιν, την αγελάδα του προέδρου των ΗΠΑ, Γουίλιαμ Χάουαρντ Ταφτ, αν την είχε αρμέξει κάποιος άγνωστος, στον κήπο του Λευκού Οίκου, όπως είχε κυκλοφορήσει.
«Η σεμνή Παουλίν, ρίχνοντας ένα βλέμμα αγανάκτησης και ντροπής, κούνησε την ουρά της με υπεροψία και είπε ''Δεν το έκανε''», ήταν η απάντηση της 680 κιλών αγελάδας.
Κι όμως, ναι. Η Washington Post, η εφημερίδα που αποκάλυψε το σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ και κέρδισε 48 Πούλιτζερ είχε δημοσιεύσει αυτή την αποκλειστική συνέντευξη. Δεν ήταν όμως το μοναδικό τέτοιο θέμα. Από το 1910 έως το 1912, η Washington Post είχε μία εμμονή με την Παουλίν, αντιμετωπίζοντάς την σαν την... Κιμ Καρντάσιαν της εποχής.
Το περιοδικό National Journal έκανε έρευνα και βρήκε πάνω από 20 δημοσιεύματα της Washington Post για την περιβόητη αγελάδα μέσα σε αυτό το διάστημα. Μάλιστα είχε και τίτλο. Σε τουλάχιστον ένα από αυτά αναφερόταν ως «επικεφαλής για την παροχή φρέσκου γάλακτος και βουτύρου» στο Λευκό Οίκο.
Η Παουλίν έφτασε εκεί το 1910, όταν η προηγούμενη αγελάδα του Ταφτ, η Μούλι Γούλι πέθανε αφού κατανάλωσε πολλή βρώμη. «Δεν της είχαν εξηγήσει οι ειδικοί ότι η βρώμη ήταν για τα άλογα», εξηγούσε η Washington Evening Star στους τεθλιμμένους αναγνώστες της.
Στην ιστορία του Λευκού Οίκου ήταν σύνηθες η Πρώτη Οικογένεια της χώρας να έχει στον κήπο αγελάδες, για φρέσκο γάλα. Η Παουλίν ήταν δώρο γερουσιαστή από το Γουισκόνσιν και σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, παρήγαγε 11 κιλά βούτυρο την εβδομάδα και 40 λίτρα γάλα την ημέρα.
Στις 4 Νοεμβρίου του 2010, στην πρώτη της συνέντευξη στην Washington Post, ρωτούσαν την Παουλίν για την εμμονή των Αμερικανών με διασημότητες όπως η ίδια. «Εχω διασκεδάσει αλλά και κουραστεί με τους πανταχού παρόντες φωτογράφους. Ο πολιτισμός έχει δημιουργήσει τόσες ενοχλητικές συνθήκες», απαντούσε.  
Μάλιστα, η αγελάδα είχε και πολιτική άποψη, δήλωνε προοδευτική αλλά δεν πίστευε στο φεμινιστικό κίνημα. Μετά από την ήττα του Ταφτ στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2012, η Washington Post... προσέγγισε ξανά την Παουλίν και την ρώτησε αν θα άντεχε να μείνει στο Λευκό Οίκο με τον Γούντροου Γουίλσον, έναν δημοκρατικό. Εκείνη δεν το απέκλεισε. Αλλά εξομολογήθηκε ότι δεν θα άφηνε το νέο πρόεδρο να γευτεί το γάλα ή το βούτυρό της.
Τελικά, ο Γουίλσον προτίμησε να γεμίσει τον κήπο του Λευκού Οίκου με πρόβατα και η Παουλίν επέστρεψε στο Γουισκόνσιν. Εκεί έζησε... ήρεμα, όπως γράφει το National Journal, μακριά από τα φώτα, τους δημοσιογράφους και τη δημοσιότητα.