MENU

Κι όμως, υπάρχουν πολίτες που αντιδρούν στον καθαρισμό του γκράφιτι από το ΕΜΠ

Έπειτα από τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε, συνεργεία του δήμου της Αθήνας ξεκίνησαν τη Δευτέρας την
επιχείρηση αφαίρεσης του τεράστιου γκράφιτι που άγνωστοι ζωγράφισαν στους εξωτερικούς τοίχους του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Από νωρίς το πρωί μικτά κλιμάκια του υπουργείου Πολιτισμού, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του δήμου της Αθήνας προσπαθούν να καθαρίσουν και να αποκαταστήσουν τους τοίχους του ιστορικού κτιρίου.

Ωστόσο, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, οι προσπάθειες τους διακόπηκαν για λίγη ώρα, καθώς στο ΕΜΠ συγκεντρώθηκε ένας μικρός αριθμός πολιτών που που διαδήλωσε κατά του καθαρισμού του κτιρίου από το ασπρόμαυρο γκράφιτι!


Η διαμαρτυρία ξεκίνησε με μια ανάρτηση στο Facebook και συγκεκριμένα στον λογαριασμό του Ελεύθερου Αυτοδιαχειριζόμενου θεάτρου «Εμπρός» με την οποία καλούνταν οι πολίτες σε συγκέντρωση υπέρ του γκράφιτι.

Στην περιοχή συγκεντρώθηκαν μερικοί πολίτες η οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για την επιχείρηση αφαίρεσης του γκράφιτι, βάφοντας μάλιστα τα πρόσωπά τους με ανάλογα χρώματα!

Ωστόσο, η διαμαρτυρία του δεν διήρκεσε πολύ και τα συνεργεία καθαρισμού επέστρεψαν κανονικά στην εργασία τους, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαμαρτυρίας.


Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον δήμο της Αθήνας, η αποκατάσταση θα διαρκέσει περίπου δέκα μέρες.


Δείτε φωτογραφίες
grafsdf1.jpg