Ο Βαρουφάκης θα πατάξει τη φοροδιαφυγή με…σπιουνιές-Άνεργοι, νοικοκυρές και τουρίστες…μυστικοί πράκτορες της εφορίας!

Κλίμα φόβου και καχυποψίας αλλά και νοοτροπία δωσιλογισμού σκοπεύει να σπείρει στην αγορά η κυβέρνηση, στην προσπάθειά της να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή.
Οπως προκύπτει από τη νέα επιστολή που απέστειλε στο Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, στις πρώτες επτά «διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» που θα εφαρμοστούν άμεσα περιλαμβάνεται και η συγκρότηση ενός «σώματος στοχευμένων ελέγχων» για την πάταξη της φοροδιαφυγής, το οποίο θα στελεχώνεται «από μη επαγγελματίες» και του οποίου η σύνθεση θα ανανεώνεται ανά πολύ μικρά χρονικά διαστήματα, κατόπιν σύντομης σχετικής εκπαίδευσης.

Το… κάλεσμα
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οποίες αποκαλύφθηκαν από τους «Financial Times», πίσω από τη «μεταρρύθμιση» αυτή κρύβεται η πρόθεση της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών να εκπαιδεύσει και να προσλάβει με συμβάσεις ορισμένου χρόνου απλούς πολίτες για να γίνουν καταδότες φοροφυγάδων! Το… κάλεσμα του υπουργείου για συνεργασία με την εφορία θα απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε όσους δεν έχουν εισοδήματα, δηλαδή σε φοιτητές, ανέργους και νοικοκυρές, αλλά και όσους θέλουν να συμπληρώσουν τα πενιχρά τους εισοδήματα, δηλαδή σε συνταξιούχους, χαμηλόμισθους κ.λπ., γενικά δηλαδή σε ανθρώπους οι οποίοι έχουν άμεση ανάγκη κάποιου σταθερού μηνιαίου εισοδήματος. Η αποστολή που θα τους αναθέσει θα είναι να παρακολουθούν διακριτικά επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες και στις περιπτώσεις που διαπιστώνουν ότι δεν κόβουν αποδείξεις να ενημερώνουν άμεσα τις φορολογικές αρχές προκειμένου να έρθουν για έλεγχο!

Οι μυστικοί αυτοί πράκτορες θα έχουν το δικαίωμα να βιντεοσκοπούν τις παραβάσεις την ώρα που διαπράττονται.