ΧΑ! ΧΑ! ΧΑ! ΧΑ! ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΝΤΑΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ EXIT POLLS !!! ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΗΝ ΟΛΑΝΔΙΑ!!!

Στενεύει ο κλοιός γύρω από τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, καθώς οι περιφερειακές εκλογές στην Ολλανδία
εξελίχθηκαν σε πανωλεθρία για το κόμμα του.
Η παράταξη των Εργατικών του Ολλανδού υπουργού Οικονομικών, που βρίσκεται στην κυβέρνηση μαζί με τους Φιλελεύθερους, χάνει περίπου 7,3% από τη δύναμή της, σύμφωνα με τα πρώτα exit polls.
Χαρακτηριστικό είναι πως στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές είχαν 17,3%, ενώ στις γενικές του 2012 είχαν 24,85%. Ωστόσο, τώρα έχει μειωθεί οριακά στο 10% το ποσοστό των Εργατικών.

Σύμφωνα με exit polls δεν αποκλείεται πλέον να πάνε σε πρόωρες εκλογές στην Ολλανδία, κάτι που σημαίνει και αποχώρηση του Ντάισελμπλουμ από το υπουργείο Οικονομικών και από την θέση του επικεφαλής του Eurogroup.
Πτώση καταγράφουν και οι Φιλελεύθεροι (VVD) του πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε, που υποχωρούν στο 15,7% (από 19,6% το 2011 και 26,6% το 2012).
Μικρή πτώση και για την ακροδεξιά (PVV) του Γκέερτ Βίλντερς, που χάνει μιάμιση μονάδα (11% από 12,4% το 2011).
Αντιθέτως, ενισχυμένοι κατά περίπου δύο μονάδες έκαστος δείχνουν να βγαίνουν από την κάλπη οι Χριστιανοδημοκράτες (CDA), οι Σοσιαλιστές (SP που ανήκει στην ομάδα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς) και οι φιλελεύθεροι του D66.
Μπορεί η κυβέρνηση μειοψηφίας των Ρούτε – Ντάισελμπλουμ να είχε ξεκαθαρίσει προεκλογικά ότι δεν πρόκειται να πάει σε πρόωρες εκλογές, ωστόσο οι τελευταίες εξελίξεις μπορεί να φέρουν ανατροπές.