Το μυστικό διαστημικό όχημα X-37B της αμερικανικής πολεμικής Αεροπορίας

Ένα απόρρητο  σχέδιο  ενός διαστημικού μη επανδρωμένου οχήματος της αμερικανικής  Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο ήταν  σε τροχιά γύρω από την γη, προκαλεί το παγκόσμιο ενδιαφέρον.

Πρόκειται για ένα επίτευγμα της  NASA το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως μελλοντική οπλική πλατφόρμα του διαστήματος έχοντας την δυνατότητα να εξουδετερώνει επίγειους στόχους  ως ο « δολοφόνος του διαστήματος» .
Αυτός ο « Space –killer» , είναι κατασκευασμένος από ειδικά ανθεκτικά υλικά, και αντέχει να ίπταται στο διάστημα στις πιο ακραίες θερμοκρασίες, αποφεύγοντας  συντρίμμια, μικρομετεωρίτες  και  το άμεσο ηλιακό φως, αναφέρει σε άρθρο του το πρακτορείο ειδήσεων bloomberg.com .
Όλο αυτό το πρόγραμμα βασίζεται σε μια   πολύχρονη έρευνα που είναι κρίσιμη, δεδομένου ότι η NASA έχει να αντιμετωπίσει πλέον και τις μελλοντικές εξερευνήσεις στο «βαθύ» διάστημα, όπως είναι η αποστολή στον Άρη την δεκαετία του 2030.
Η NASA με την κατασκευή  του 29 ποδών μη επανδρωμένου διαστημικού οχήματος από την αμερικανική  Πολεμική Αεροπορία , ξεκίνησε δοκιμές , για την πιθανή χρήση στο μέλλον  τέτοιου τύπου των διαστημικών σκαφών.


Το X-37B είναι ένα τροχιακό όχημα δοκιμής και προσδιορίζεται ως  ένα αυτόνομο διαστημικό σκάφος, το οποίο διαθέτει  το 20 τοις εκατό του μεγέθους των Διαστημικών Λεωφορείων,  και  μπορεί να παραμείνει σε τροχιά για μεγάλα χρονικά διαστήματα.
Κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων αποστολών του, το όχημα αυτό διήνυσε  στο διάστημα 1.367 ημέρες, ή σχεδόν τέσσερα χρόνια, 33 ημέρες περισσότερο από το Διαστημικό Λεωφορείο που συνδέεται με πάνω από 135 αποστολές.
Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ,  σταδιακά επιμήκυνε την χρονική διάρκεια της κάθε πτήσης, με την τελευταία να διαρκεί 674 ημέρες πριν το σκάφος προσγειωθεί  στα μέσα Οκτωβρίου, στην γνωστή αεροπορική βάση  Vandenberg Air Force Base στην Καλιφόρνια.
Η τέταρτη αποστολή έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει 20 του Μαίου 2015,  με την μεταφορά του οχήματος στο διάστημα από έναν πύραυλο Atlas V από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ, στην Φλόριντα, καιρού επιτρέποντος.
«Με την αποδεδειγμένη επιτυχία των τριών πρώτων αποστολών, είμαστε σε θέση να στρέψουμε την προσοχή μας  στα αρχικά σχέδια μας», δήλωσε ο  Randy Walden, διευθυντής του Γραφείου της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας.
Εκτός από την έρευνα υλικών στο διάστημα οι ΗΠΑ σχεδιάζουν  να δοκιμάσουν  ένα πειραματικό σύστημα πρόωσης.
Το  X-37B είναι ένα μίνι διαστημόπλοιο: έχει μήκος 8,8 μέτρα, ύψος 2,9 μέτρα, άνοιγμα φτερών 4,5 μέτρα και βάρος πέντε τόνους. Εκτοξεύθηκε στο διάστημα με έναν συνηθισμένο πύραυλο Atlas-5 τον Μάρτιο του 2011 και είχε σχεδιαστεί εξ αρχής ώστε να παραμείνει σε τροχιά τουλάχιστον 9 μήνες, προκειμένου να δοκιμαστεί η αντοχή και τα ρομποτικά συστήματά του. Όντας σε τροχιά, το X-37B όπως και το αδερφάκι του X-37A ξεδιπλώνει ηλιακά πάνελ για να φορτίζει τις μπαταρίες που του παρέχουν ηλεκτρική ενέργεια.
Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr,οι Αμερικανοί ετοιμάζουν νέα διαστημικά όπλα για τον έλεγχο του διαστήματος. Σκοπός η δοκιμή ρομποτικών διαστημικών τεχνολογιών. Άλλωστε ο έλεγχος της διάστασης του διαστήματος είναι κομβικός στην  παγκόσμια διαμάχη Ρωσίας , Κίνας και ΗΠΑ για τον έλεγχο του πλανήτη. Λέιζερ,  ηλεκτρομαγνητικά όπλα , τα οποία κάποτε να βλέπαμε στις ταινίες του 007, τώρα πλέον είναι μια πραγματικότητα.