MENU

Η προκλητική Bild Υποδεικνύει στη Μέρκελ μια κατάπτυστη Ομιλία για την Ελλάδα

Το πρωί της Τετάρτης (17/6/2015) η Γερμανίδα Καγκελάριος θα μιλήσει στο κοινοβούλιο της χώρας για το ελληνικό ζήτημα, την ίδια ώρα που οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους δανειστές βρίσκονται σε αδιέξοδο.

Η γερμανική εφημερίδα «Bild» επισημαίνει στην ισχυρή γυναίκα της Γερμανίας, η οποία έχει δηλώσει πως επιθυμεί να βοηθήσει όσο περισσότερο γίνεται την Ελλάδα και τον Αλέξη Τσίπρα, να προχωρήσει σε έναν λόγο που θα στέλνει σαφές μήνυμα στη χώρα μας…
Και τον παρουσιάζει…
Κυρία Καγκελάριε, αυτή είναι η ομιλία που θέλουμε ακούσουμε από εσάς
Βερολίνο – Όταν η Άνγκελα Μέρκελ (60, CDU) παρουσιαστεί την Τετάρτη στο βήμα της Bundestag το βάθρο, θα πρόκειται να εκφωνήσει μία από τις πιο σημαντικές ομιλίες της θητείας της. Με την οποία θα πρέπει να στείλει σαφές μήνυμα: Φτάνει πια!
Κυρίες και κύριοι, Αγαπητοί συμπολίτες
Θα σας μιλήσω σήμερα, γιατί είμαστε σε μια κρίσιμη φάση της ευρωπαϊκής ανάπτυξης.
Ο Όρκος μου με υποχρεώνει να ενεργήσω προς όφελος του γερμανικού λαού.
Στέκομαι δίπλα σας: Για να αφιερώσω τις προσπάθειές μου για την ευημερία του Γερμανικού λαού, για να αυξηθούν τα οφέλη του και να αποτρέψουν βλάβη σε αυτόν.
Ορκίστηκα σε εσάς και το σύνολο του γερμανικού κοινού.
Και αυτό είναι το σημείο σήμερα.
Βρισκόμαστε μπροστά σε μια ιστορική απόφαση που πρέπει να λάβουμε. Οδυνηρή, αλλά απαραίτητη. Πρόκειται για ένα σημείο καμπής.
Εμείς δεν θα προχωρήσουμε σε περαιτέρω πακέτο διάσωσης προς την Ελλάδα.
Δεν έχουμε καμία εναλλακτική λύση. Επειδή η σημερινή ελληνική κυβέρνηση έχει επιφέρει η ίδια αυτή την απόφαση.
Για πέντε χρόνια έχουμε εργαστεί για την Ελλάδα, πολεμήσαμε για να παραμείνει μέλος της οικογένειας του ευρώ.
Πέντε χρόνια, έχουμε αγωνιστεί για να σώσουμε την Ελλάδα από την εθνική χρεοκοπία.
Για πέντε χρόνια, ήμασταν αποφασισμένοι και βοηθούσαμε την Ελλάδα που αγωνιούσε.
Μόνο η Γερμανία έχει διαθέσει 87 δισεκατομμύρια για άμεσες εγγυήσεις και δάνεια της κεντρικής τράπεζας.
Έχουμε περάσει τα όρια μας αρκετές φορές.
Είπα: «Αν το ευρώ αποτύχει, τότε η Ευρώπη αποτυγχάνει».


Σήμερα έχω να σας πω: Η Ευρώπη απέτυχε – και αν δεν είμαστε αρκετά γενναίοι, ας προχωρήσουμε τώρα σε μια ρήξη.
Ναι, είναι αλήθεια: Όταν υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος. Αλλά η βούληση πρέπει να προέρχεται από όλες τις πλευρές. Και αυτό δεν είναι η περίπτωση. Πάντα από την αρχή του τρέχοντος έτους, όλα είναι διαφορετικά.
Επειδή η νέα ελληνική κυβέρνηση δεν είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει πραγματικά τις προτάσεις από το ΔΝΤ, την ΕΕ-Επιτροπή και τις χώρες της ζώνης του ευρώ.
Και επειδή δεν προσφέρει αυτό που υπόσχεται: ούτε ιδιωτικοποιημένες επιχειρήσεις, ενώ εξακολουθεί να έχει ένα λειτουργικό σύστημα ελέγχου που δεν τιθασεύει.
Οι συνέπειες αυτής της βάναυσης πολιτικής: Το χρέος στην Ελλάδα συνεχίζει να αυξάνεται όλο και πιο γρήγορα? σε € 330 δισεκατομμύρια κατά τα τελευταία πέντε χρόνια.
Η Πολιτική του χρέους στην Ελλάδα είναι διχαστική.
Ένα παράδειγμα: Για να σωθεί, η Ιταλία έχει καταργήσει την πρόωρη συνταξιοδότηση των μητέρων. Μόνο στην Ελλάδα, εξακολουθούν να υπάρχουν. Όλοι πρέπει να πληρώσουν για αυτό, ακόμη και η Ιταλία.
Αλλά δεν μπορεί να γίνονται εξοικονόμηση και μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη – και μόνο η Ελλάδα να συνεχίζει σαν να μην έχει συμβεί τίποτα!
Για την ηλικία συνταξιοδότησης: Αυτός που είναι 56 ετών στα έργα δημόσιας υπηρεσίας στην Ελλάδα, μπορεί να πάει σε πρόωρη συνταξιοδότηση.
Τα στοιχεία για αυτά τα κοινωνικά μέτρα θα πρέπει να προχωρήσουν και στην υπόλοιπη ΕΕ!
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν είναι αντι-κοινωνικό, να ζητάμε να πηγαίνει πιο πίσω χρονικά η ηλικία συνταξιοδότησης.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, επιτρέψτε μου μια προσωπική μου σκέψη : εγώ αισθάνομαι προδομένη, αισθάνομαι εξαπατημένη, για να συνεχίσω την ειλικρινή προσπάθεια μου για παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ.
Η έλλειψη προθυμίας για μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών του Γιάνη Βαρουφάκη, πληγώνει τη φήμη της Ευρώπης, βλάπτει το ευρώ και αρχίζει να αποσταθεροποιεί την Ευρωπαϊκή Ένωση , Η συνοχή καταρρέει!
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να δράσουμε!
Η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με σημαντικές προκλήσεις: η επιτιθέμενη Ρωσία συνεχίζει να απειλεί την Ουκρανία, το νότιο-ανατολικό άκρο γεμίζει όλο και περισσότερο μετά τος τρομοκράτες της ISIS. Χιλιάδες πρόσφυγες φθάνουν κάθε μήνα από την Αφρική, διασχίζοντας τη Μεσόγειο Θάλασσα.
Σε αυτή τη σημαντική φάση, χρειαζόμαστε μια σταθερή Ευρωπαϊκή Ένωση. Και μια ζώνη του ευρώ, με σαφείς κανόνες. Και σαφή κριτήρια. Η ΕΕ δεν είναι ένας παίκτης κλαμπ.
Η Ελληνική πολιτική ηγεσία προκαλεί μεγάλη ζημιά στη φήμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, ώστε οι πολίτες να μην στραφούν μακριά από την Ευρώπη.
Ο Sigmar Gabriel αναφέρει ό, τι πολλοί πιστεύουν: «Δεν θα θέλουν να πληρώσουν τις υπερβολικές υποσχέσεις της προεκλογικής εκστρατείας της κομμουνιστικής κυβέρνησης εν μέρει από τους γερμανούς εργαζόμενους και τις οικογένειες τους»
Το εθνικό μονοπάτι που βαδίζει η Ελλάδα, σε τελική ανάλυση σημαίνει ότι δεν θέλει να είναι περαιτέρω μέρος της οικογένειας του ευρώ και δεν μπορεί πλέον να παραμείνει.
Κυρίες και κύριοι… Η Ελλάδα εφαρμόζει νόμους για την ιστορία της, και δικαίως θεωρείται το λίκνο της Ευρώπης. Και, επίσης, με την έξοδο από τη ζώνη του ευρώ παραμένει ως χώρα ένα σημαντικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ας δώσουμε στην Ελλάδα το χρόνο για να ανανεώσει τον εαυτό της.
Για τους ανθρώπους της και για την Ευρώπη.
Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας.