MENU

ΑΓΡΟΓΛΥΦΙΚΑ: ΟΙ «ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ» ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ!

Ένα από τα μυστήρια φαινόμενα που έχουν τραβήξει την προσοχή τού κόσμου: Σχηματισμοί από σύμβολα, σε χωράφια, από «αόρατα χέρια»!

Τα σχέδια, αυτά, αποκαλούνται: «αγρογλυφικά».
Μέχρι σήμερα, κανείς δεν γνωρίζει τον ακριβή τρόπο δημιουργίας τους! Υπάρχουν, όμως, αρκετές μαρτυρίες ανθρώπων, που ήσαν αυτόπτες μάρτυρες τέτοιων συμβάντων!
Αύγουστος τού 1980, στο Wiltshire τής Αγγλίας: ο αγρότης John Scull ανακαλύπτει, γεμάτος έκπληξη, στο χωράφι του, ένα περίεργο, κυκλικό, σχέδιο, διαμέτρου 60 ποδών, από, απολύτως επίπεδα, σιτάρια, που έμειναν, έτσι, από άγνωστη αιτία, σε μία, καί μόνον, νύχτα!
Το περιστατικό ήταν αρκετό γιά να αρχίσουν οι αναζητήσεις τών ερευνητών γιά την «εξωγήϊνη» παρουσία στη Γη, καθώς, ταυτόχρονα, διαφορετικά σχέδια εμφανίζονταν σε άλλα σημεία τής νοτίου Αγγλίας, τόπος γνωστός γιά τα αρχαία ιερά καί τα «μυστηριώδη» σημεία του.
Οι αρχικές απαντήσεις, που εδόθησαν, ήσαν πως, τα «αγρογλυφικά», στην πραγματικότητα, αποτελούν «κρυπτογραφήματα» μιάς ανωτέρας διανοήσεως, ίσως καί ενός «εξωπραγματικού» πολιτισμού, που προσπαθεί να «έρθει σε επαφή» μαζί μας!
crop-circle-300x195
Στα έτη: μεταξύ 1980 καί: 1987, μετρήθηκαν, μόνον στην Αγγλία, από: 100 έως: 120 κύκλοι, στα σπαρτά, ενώ, τα επόμενα χρόνια, οι αριθμοί αυξήθηκαν: 112 το 1988, 305 το 1989 καί: 400 το 1990.
Ο θαυμασμός καί η περιέργεια τού κόσμου ενισχύθηκε, καί κάποια, νεοεμφανιζόμενα, σχέδια, που σχημάτιζαν περίτεχνα γράμματα, σαν ιερογλυφικά, με παραλληλόγραμμα σχέδια, δακτυλίους καί διαδρόμους, που ένωναν, μεταξύ τους, κάθε μικρότερο εσωτερικό κύκλο, έβαλαν, ακόμη καί τούς πιό δυσπίστους, σε ανησυχίες, που τα ήθελαν να πραγματοποιούνται από φαρσέρς!
Χαρακτηριστικό ήταν το σχέδιο που βρέθηκε κοντά στο Royston τού Cambridgeshire, τον Αύγουστο τού 1991, το οποίο αναπαριστούσε ένα, πολύπλοκο, μαθηματικό μοντέλο, από την «Θεωρία τού Χάους»! Αυτό, ενίσχυσε την θεωρία τού καθηγητή Arthur C: πως, υπεύθυνοι, ήσαν νεαροί φοιτητές. Με τον τρόπο αυτό, άλλωστε, εξηγούσε πως, τα περισσότερα «αγρογλυφικά», εμφανίζονταν σε περιόδους πανεπιστημιακών διακοπών! Η θεωρία τών «εξωκοσμικών σχεδιαστών», όμως, δεν διαγράφτηκε ποτέ, από τα μύχια τών μυαλών τους, καθώς, το φαινόμενο, πρωτοεμφανίστηκε πολύ νωρίτερα: από την δεκαετία τού ‘80.
Κάποιοι συλλογισμοί προκαλούν χλευασμό, άλλοι, μάς βάζουν αναπάντητα ερωτήματα, σίγουρα, όμως, ασκούν περίεργη επίδραση στην ψυχοσύνθεση τού ανθρώπου.
Από την μία πλευρά, τα «αγρογλυφικά» γίνονται δεκτά ως: «ιεροί φυσικοί τόποι», ενώ, από την άλλη, θεωρούνται ως ανθρώπινα τεχνητά δημιουργήματα.
Τα τελευταία 25 χρόνια, τουλάχιστον 10000 σχηματισμοί έχουν καταμετρηθεί σε διάφορες αγροτικές περιοχές τής Αγγλίας, Γερμανίας, Αυστρίας, Ρουμανίας, τού Καναδά, τής Βραζιλίας καί τής Ιαπωνίας!
Την μεγαλύτερη εντύπωση έχουν προκαλέσει: ο σχηματισμός που εμφανίστηκε το 1996, στο Alton Barnes τής Αγγλίας, με διάμετρο όσο δύο ποδοσφαιρικά γήπεδα: μιά σειρά από σπειροειδείς σφαίρες αναπαρίσταναν την «αλυσίδα τού DNA», ενώ, το πιό πρόσφατο, το 2001, κοντά στο Αστεροσκοπείο τού Chilbolton, παρατηρήθηκε, από μεγάλο ύψος, ο σχηματισμός ενός τεραστίου ανθρωπίνου προσώπου!
Crop+Circle+at+Boskovic+Czech+Republic+28+June+2014
Αναμφισβήτητα, όσο υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα, γύρω από αυτό το μυστήριο, δεν θα μπορούμε να δώσουμε τόν ακριβή ορισμό: ποιός τα εμπνέεται καί τα δημιουργεί;
Ο ανθρώπινος νούς, βέβαια, είναι τόσο πολύπλοκος, τόσο διεστραμμένος, καί τόσο ικανός να δημιουργήσει τα πάντα, που είναι ο πρώτος που θα θεωρούμε, πάντα, ως υπαίτιο.
«Μυστικά μονοπάτια», «εξωπραγματικοί κόσμοι», «δαχτυλίδια ξωτικών», «ο διάβολος σε θέση «θεριστή»»…
Πολλές εικασίες…!
Όμως, τι είναι δυνατότερο από το ίδιο μας το μυαλό;
Ποιός θέλει να «παίξει» με τις ελπίδες καί τούς φόβους μας;
Κάτι πολύ πιό πέρα από εμάς;
Δυνατότερο;
Ή, εμείς οι ίδιοι;
Οι σωστές απαντήσεις δεν θα δωθούν ποτέ, όσο το ανθρώπινο είδος θα υπάρχει, θα μεταβάλλεται, καί θα πειραματίζεται…

Για τον ΕΟΕ

Εύη Λαζάρου δημοσιογράφος

ΠΗΓΗ