MENU

Δραματικές στιγμές!!! Αναμένεται διάγγελμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα

Στην απόφαση να προχωρήσει σε διάγγελμα αύριο προς τον Ελληνικό λαό έχει καταλήξει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο φόντο των δραματικών εξελίξεων στην οικονομία και στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

Έτσι η αυριανή ημερομηνία μεταβάλλεται σε D-Day για την Ελλάδα, καθώς το καθοριστικόEurogroup πρόκειται να ξεκινήσει στις 15:00 και το διάγγελμα του πρωθυπουργού πιθανότατα θα ακολουθήσει όποιο και αν είναι το αποτέλεσμά του.
Άλλωστε και κατά παράδοση η προκήρυξη πρόωρων εκλογών συνοδεύεται πάντα από διάγγελμα προς τον Ελληνικό λαό ενώ της απόφασης αυτής προηγήθηκε σχετική εισήγηση  από στενό συνεργάτη του και την επεξεργάζεται με μεγάλη προσοχή.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει να εξηγήσει, μέσω διαγγέλματος, στον ελληνικό λαό, τους λόγους για τους οποίους δεν μπορεί να δεχτεί την ιταμή πρόταση των δανειστών και οδηγείται στην απόρριψή της.
Είναι τελικά πιθανό να προβεί ο Έλληνας πρωθυπουργός σε μια τέτοια κίνηση, εφόσον μέχρι το Σάββατο το μεσημέρι δεν έχει υπάρξει κάποια προσέγγιση με τους εταίρους. Δεν έχει, ωστόσο, καθοριστεί αν το διάγγελμα θα πραγματοποιηθεί πριν το Eurogroup ή μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του.
Όπως και να έχει, αυτή τη στιγμή, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά, ενώ οι εκλογές φαίνονται όλο και πιο κοντά με ημερομηνία αυτή της 2ας Αυγούστου.