ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ! Δεν θα πληρώσουμε το ΔΝΤ εάν δεν υπάρξει συμφωνία

Τη στιγμή που η ελληνική οικονομία κρέμεται από μία κλωστή, κυβέρνηση και δανειστές οδηγούν τις
διαπραγματεύσεις στα άκρα, καθώς καμία από τις δυο πλευρές δεν φαίνεται διατεθειμένη να κάνει εύκολα πίσω.
Μέσα σε αυτό το κλίμα, η Αθήνα φαίνεται πως σκέφτεται πολύ σοβαρά να τραβήξει την κατάσταση στα άκρα μην καταβάλλοντας τη δόση-πακέτο στο ΔΝΤ στο τέλος του Ιουνίου σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, που είδαν το φως της δημοσιότητας, το Μέγαρο Μαξίμου -που πιστεύει ότι η Ευρώπη δεν θα αφήσει την Ελλάδα να οδηγηθεί στον γκρεμό καθώς σε μια τέτοια περίπτωση θα υπάρχουν αρνητικές συνέπειες για όλες τις χώρες της ευρωζώνης- ετοιμάζεται να παίξει ακόμα ένα χαρτί: αυτο της μη καταβολή των συγχωνευμένων δόσεων (ύψους 1,6 δισ. ευρώ).
Άλλωστε, υπενθυμίζεται ότι όταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης κατά τη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ρωτήθηκε εάν πληρωθούν οι δόσεις προς το ΔΝΤ εκείνος απάντησε «Ελπίζουμε να έχει υπάρξει συμφωνία ώστε να μην έχει νόημα η σχετική συζήτηση».
Την ίδια στιγμή, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, όταν ρωτήθηκε -κατά την παρουσία της σε τηλεοπτική εκπομπή- εάν οι δόσεις του Ιουνίου θα πληρώθουν η απάντηση που έδωσε ήταν «δεν ξέρω».
Πάντως, από την κυβέρνηση επισημαίνεται διαρκώς ότι μόνο με πολιτική παρέμβαση θα λυθεί το πρόβλημα της Ελλάδας σε αντίθεση με τους Ευρωπαίους που απορρίπτουν κάθε τέτοιο ενδεχόμενο ζητώντας από την ελληνική κυβέρνηση συγκεκριμένα μέτρα που να μπορούν να οδηγήσουν σε συμφωνία.
Διαψεύδει το Μαξίμου τον Θεοδωράκη 
Διαψεύδουν κυβερνητικές πηγές πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον επικεφαλής του Ποταμιού, κατά τις οποίες ο κ. Τσίπρας φέρεται να είπε στον κ. Θεοδωράκη ότι δεν θα πληρωθεί το ΔΝΤ.
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι οι συναντήσεις που είχε ο πρωθυπουργός με τον Σταύρο Θεοδωράκη, την Φώφη Γεννηματά και την Ντόρα Μπακογιάννη, ήταν σε καλό κλίμα.