Διεθνής Διαπλοκή: Διαφορετική Αντίληψη Συμφερόντων και Ιστορίες για Αγρίους

Ας ξεκινήσουμε απο το τί χρειάζεται η Ελλάδα:
Aναδιάρθρωση του χρέους.
Επενδύσεις
Ανάπτυξη (εξαγώγιμες υπηρεσίες και προιόντα)
Μεταρρυθμίσεις στα Δημοσιονομικά,

στη Παιδεία και στη Πληροφόρηση
Αναλογική φορολόγηση για όλους
Δύο είδη ΦΠΑ (άλλο για τα προιόντα και άλλο για τις υπηρεσίες)
Νέους ηγέτες (όχι μέσα απο τις γατοφωληές με τους υπάκουους και τους άχρηστους)

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη



Είναι κανόνας στην Ελλάδα να είναι οι σωστοί άνθρωποι στις σωστές θέσεις για τον κακό σκοπό.
Αναδιάρθρωση χρέους χωρίς φορολόγηση ολιγαρχών και παραγωγή ΙΣΟΝ μηδέν

Αναδιάρθρωση δεν σημαίνει παραγραφή μέρους του χρέους. Αυτό εξαρτάται απο το πώς θα γίνει. Άρα αυτό που είπε ο Σόιμπλε, ότι με αναδιάρθωση του χρέους της Ελλάδας παραγράφεται μέρος του χρέους της δεν στέκει. Να προσέχει τί λέει. Εδώ μπαίνει και το θέμα επωνείδιστο χρέος και άλλες κόκκκινες γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ που ξεχάστηκαν. Γιατί όμως ξεχάστηκαν; Eπειδή επίτηδες μήπως άργησε να ξεκινήσει ουσιαστικά η διαπραγμάτευση ή επειδή ήδη ο υπ. Οικονομίας υπέγραψε τη δανειακή συνθήκη του Φεβρουαρίου με εγγυήσεις στο Αγγλικό Δίκαιο; Όλες οι κυβερνήσεις δεν γνώριζαν ότι το 2015 οι απαιτήσεις αποληρωμής του χρέους θα χτύπαγαν ουρανό; Το γνώριζαν. Παρείτσα λοιπόν είναι όλοι και τα έχουν κάνει πλακάκια. Απλά στηρίζουν τη διατήρηση των προνομίων των ολιγαρχών.

Η Ελλάδα ψάχνεται για μερικά δις ευρώ. Γιατί δεν φορολογεί τους ολιγάρχες αλλά διυλίζει τον κώνωπα η κυβέρνηση παίροντας τα λεφτά απο τους φτωχούς; Απο τη φορολόγηση των εφοπλιστών μπορεί να υπάρξουν μερικά δις ευρώ το χρόνο. Υπάρχουν και οι λίστες. Το ίδιο και απο τη μείωση της πειρατείας στο Αιγαίο και στην ΕΕ γενικότερα. Γιατί στην Ελλάδα η δικαιοσύνη δεν κινείται; Mα γιατί δεν έχει πλάτες. Ο αρμόδιος υπουργός δεν την στηρίζει. Δεν τις δίνει θέμα και θέματα υπάρχουν πολλά.
Το Μαθηματικό Ρίσκο σβύνει τη βιωσιμότητα του χρέους ότι και να γίνει

Ότι και να γίνει μελλοντικά,


η Ελλάδα θα χρειασθεί να έχει παραγωγή,
οι ολιγάρχες θα πρέπει να φορολογούνται όπως όλοι.
τα κέρδη των επενδύσεων δεν θα πρέπει να επανεξάγονται
δεν θα πρέπει να απεμπωληθούν τα λιμάνια και ο ορυκτός πλούτος με τη πρόφαση των συντάξεων (αφού άδειασαν τα ταμεία)
η Ελλάδα δεν θα πρέπει να ενταχθεί σε κανένα άξονα.


Πολιτική λύση στο θέμα της Ελλάδας δεν υπάρχει. Οι Τεχνοκράτες πρέπει να δώσουν την λύση. Τί γίνεται όμως όταν λύσεις υπάρχουν και απο Ελληνικής πλευράς δεν υπάρχουν οι κατάλληλοι για να τις αναδείξουν; Aυτό που βλέπετε…

Μιλάνε για πολιτική λύση σε ανθρώπους που εκπροσωπούν συντεταγμένες κοινωνίες, όπου ο μισθός των πολιτών και το ρίσκο στις κάθε λογής επενδύσεις υπολογίζονται και προβλέπονται. Οι Ευρωπαίοι αντιμετωπίζουν μια Ελλάδα που υστερεί κατά μισό αιώνα των υπολοίπων και το χειρότερο στην Ελλάδα η διαπλοκή παράγει περισσότερο κέρδος απο τη συντεταγμένη παραγωγή. Οι Έλληνες είναι στη κοσμάρα τους απο δεκαετίες (ας είναι καλά αυτοί που τους κοίμησαν) και αυτό το εκμεταλλεύονται τα λαμόγια που κυβέρνησαν και κυβερνούν αλλά στηρίχτηκαν και στηρίζονται και απο το εξωτερικό επιβεβαιώντοντας την ύπαρξη διεθνούς διαπλοκής με στόχο τη χώρα.

Για να γίνει αναδιάρθρωση του χρέους θα πρέπει αυτό να είναι βιώσιμο, ώστε οι δανειστές (έστω στη δική τους επιθυμία) να πάρουν τα λεφτά τους πίσω. Άρα αυτό που ζητάει το ΔΝΤ είναι σωστό. Εκείνο όμως για το οποίο κανείς δεν φροντίζει είναι
το χρέος να γίνει βιώσιμο με αναδιάρθρωση αλλά και
να μήν υπάρχει ρίσκο για τους δανειστές. Αυτό δεν μπορεί να γίνει με δάνεια αλλά με αύξηση της παραγωγής. Αυτό επι 4 χρόνια δεν το έχει “καταναοήσει” κανείς. ¨Εχει σημασία ότι μόνο εγώ το λέω. Η θέση μου αυτή έχει μεγάλη προιστορία.

Αρα, με τις συνθήκες που υπάρχουν μια αναδιάρθωση δεν έχει νόημα. Η Ελλάδα με το παρόν πολιτικό σύστημα θα “πεθάνει” έτσι και αλλοιώς στο τέλος του δρόμου. Οι τράπεζες είναι στα όριά τους και ο λαός στη κουζουλάδα του. Αυτό άλλοι το λένε ψυχραιμία και κάτι λίγοι όπως εγώ το λένε νεκρική ακαμψία…
Γιατί τόση φασαρία για την Ελλάδα απο τη Διεθνή Διαπλοκή;

Γιατί όμως τόση φασαρία για την Ελλάδα; Mόνο για να πάρουν οι δανειστές τα λεφτά τους: Γιατί φοβούνται μη διασπασθεί η ΕΕ; Όχι βέβαια. Το κόλπο είναι
στη διαχείριση της κατάστασης (διαχείριση σημαίνει κατεύθυνση των χρημάτων σε ορισμένες τσέπες)
στα λεφτά των επενδύσεων (άγνωστο με τι ανταλλαγές και εγγυήσεις)
στη διαχείριση των κόκκινων δανείων σε ευρώ
στην πλήρη αποσύθεση της χώρας και τη παραμονή της σε μια μακροχόνια υβριδική κατάσταση, όπου τίποτα δεν θα κατανοείται γιατί κάτι που δεν κατανοείται δεν φέρνει σκέψεις άρα παράγει κέρδος χωρίς έλεγχο…

Με τα δάνεια στην Ελλάδα φτειάχτηκε μια Φούσκα. Πάντα έτσι γινόταν και σε μια χώρα σαν την Ελλάδα αυτό ήταν εύκολο να γίνει. Mε τη Φούσκα αυτή τα λεφτά των πολλών πήγαν και πηγαίνουν στις τσέπες ορισμένων εντός και εκτός Ελλάδας και όσο αυτό συνεχίζεται τόσο τα κέρδη τους θα αυξάνονται και μάλιστα εις την νυοστήν!

Έχουμε να κάνουμε με μια διεθνή εγκληματική συμμορία που κινάει τα νήματα χάριν του κέρδους της και μόνο. Θα σταματήσω εδώ για το θέμα αυτό.
Το τελικό ξέπλυμα θα έλθει

Μια χρεοκοπία βαρείας μορφής χρειάζεται για να γίνει το ξέπλυμα των πάντων. Όταν κάτι χρειάζεται συνήθως γίνεται εκτός αν βρεθεί κάτι χειρότερο. Ο επιθανάτιος ρόγχος, η αντίστρφη μέτρηση πάντως έχει αρχίσει. Οι τράπεζες είναι νεκρές (βλέπετε και εδώ). Δεν έπεσα έξω σε αυτό που έγραψα. Ένα σήμα παραποιείται αλλά υπάρχει.


Το να μη πληρώνεις το ΔΝΤ, δεν είναι χρεοκοπία;


Bεβαίως και είναι χρεοκοπία αλλά για τη διεθνή διαπλοκή υπάρχουν και τα CDS... H διεθνής διαπλοκή θα κρατάει τη χώρα όμηρο και σε μια κατάσταση νεκρικής ακαμψίας μέχρι να της πιεί όλο το αίμα. Είναι άλλο όμως τι επιθυμεί η διεθνής διαπλοκή και άλλο τι θα προκύψει.

Ο κύβος ερίφθη και ο χρόνος της παρούσας κυβέρνησης είναι λίγος, όπως και της επόμενης. Γιατί δεν κάνουν στην άκρη; Θα ξεφτυλιστούν όλοι.

Y. Τα 10 δις του ΤΧΣ γιατί βγήκαν έξω; Mε αυτά ο ESM μπορεί να αγοράσει τις Ελληνικές συστημικές τράπεζες αν γίνει “ανακεφαλαιοποίηση” την κατάλληλη στιγμή (2016);