MENU

Νέα έρευνα του Χάρβαρντ αποκαλύπτει: Υπάρχει αρχαία γη ΜΕΣΑ στο εσωτερικό του υπάρχοντος πλανήτη

Oυσιαστικά αυτό που λέει η επιστημονική μελέτη είναι ότι υπήρχε ένα αρχαίο υλικό το οποίο ενσωματώθηκε στο νέο και εγένετο γη.

Μια ομάδα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ πιστεύει ότι έχουν βρει αποδείξεις ότι μια αρχαία γη υπάρχει στο εσωτερικό της Γης.
Η ομάδα πιστεύει ότι μια προηγουμένως ανεξήγητα ισοτοπική αναλογία από βαθιά μέσα στη Γη μπορεί να είναι ένα σήμα από υλικό της Γης πριν η Γη συγκρούστηκε με ένα άλλο σώμα μεγέθους πλανήτη, το οποίο οδήγησε στη δημιουργία της Σελήνης. Αυτή μπορεί να είναι μια ηχώ μιας αρχαίας Γης που υπήρχε πριν 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια, πριν από την προτεινόμενη σύγκρουση.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Sujoy Mukhopadhyay: “Η ενέργεια που απελευθερώθηκε από την σύγκρουση μεταξύ της Γης και της Θείας θα ήταν τεράστια, σίγουρα αρκετή για να λιώσει ολόκληρο τον πλανήτη. Αλλά πιστεύουμε ότι η ενέργεια κρούσης δεν ήταν ομοιόμορφα κατανεμημένη σε όλη την αρχαία Γη. Αυτό σημαίνει ότι ένα σημαντικό τμήμα του ημισφαιρίου κρούσης θα μπορούσε πιθανότατα να έχει πλήρως εξατμισθεί, αλλά το αντίθετο ημισφαίριο θα είχε εν μέρει θωρακιστεί και δεν θα είχε υποστεί πλήρη τήξη”.