Ο μεγάλος ορυκτός πλούτος της Ελλάδας μπορεί να φέρει ισχυρή δραχμή

Η Ελλάδα διαθέτει ένα τεράστιο ορυκτό πλούτο. Πάνω απο 1 τρίς ευρώ είναι η αξία των κοιτασμάτων των υδρογοναθράκων. Βάλτε και άλλα τόσα τα υπόλοιπα. Αυτό που λείπει είναι η τιτλοποίηση τους που δεν προχωράει
χάρις στις ανόητες επιλογές που γίνονται σε ανθρώπους και στρατηγικές απο τις εκάστοτε κυβερνήσεις.


Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

Μεγάλο σφάλμα είναι η μη οριοθέτηση της Ελληνικής ΑΟΖ όπως και η μη πλήρης οριοθέτηση της Κυπριακής. Ο ορυκτός πλούτος της Ελλάδας και οι πρωτογενείς πηγές της που ξεπουλιούνται άδικα με το Μνημόνιο 3 που υπέγραψε ο Τσίπρας ο ψεύτης και λαοπλάνος, μπορεί να στηρίξει μιαπανίσχυρη δραχμή.

Όταν πάς να κάνεις πολιτική υπέρ μιας χώρας που βυθίζεται απο το φορτίο της χρεοκοπίας και των εκβιασμών, δεν υπάρχει χρόνος να ζητάς μελέτες απο αγνώστων προδιαγραφών συμβούλους και εγκαθέτους ολιγαρχών ούτε να δέχεσαι ότι σου δίνουν οι δανειστές ως δεδομένο και σωστό, όπως έκανε ο μικρός Τσίπρας. Πρέπει να μπορείς από μόνος σου να κρίνεις. Η πολιτική αγορά της Ελλάδας που χρεοκόπησε δεν διαθέτει τέτοιους πολιτικούς. Αυτούς που έχει κάνουν τη ζωή όλων δύσκολη.

Δεν μπορεί επίσης οι Έλληνες οικονομολόγοι να δίνουν μαθήματα ανάπτυξης και να μιλούν για παραγωγή και καινοτομίες απο τα φαύλα ΜΜΕ ενώ αποδείχτηκαν απόντες και σκράπες. Είναι δεδομένο, ότι η υπάρχουσα δομή της οικονομίας δεν λειτουργεί ΑΛΛΑ ούτε με το Μνημόνιο 3 κάτι θα αλλάξει ΟΥΤΕ με τις ιδέες των ηθοποιών που βγάζουν στα ΜΜΕ, για νέα ταλέντα της πολιτικής μπορούν να αλλάξουν κάτι. Δεν ξέρουν και έχει ήδη αποδειχτεί ότι δεν μπορούν. Σε λίγο θα δούμε το Γερμανικό κόμμα, το Γαλλικό κόμμα και το Ρωσικό κόμμα όπως είχε γίνει το 1821!

Οι εφοπλιστές που δεν πληρώνουν φόρους ούτε για τα κέρδη τους ούτε καν για τις διαφημίσεις των ΜΜΕ της συμφοράς που έχουν, κάνουν ότι μπορούν για να μη ενισχύσει η Ελλάδα την διαπραγματευτική της θέση. Στρατιές ηλιθίων που έχουν μάθει να ζούν με δάνεια και επιχορηγήσεις, επιχειρηματίες των κόκκινων δανείων, πολιτικές νεκροκεφαλές και όλο το αποτυχημένο χάλι παρελαύνουν καθημερινά απο τα ΜΜΕ που έχουν ειδικά για διανοητικά καθυστερημένους, τα οποία συνεχώς μιλούν για την “κακή” δραχμή. Aυτό είναι γελοίο. Δεν ισχύει τίποτα απο όσα ακούγονται στο Σκάι και στο Μega αλλά ούτε και στο Real και στο Κόντρα σκατό.

Ευτυχώς που οι αλήθειες είναι αυτές που πάντα μένουν διαχρονικά και όχι τα ψέμματα. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει Νέμεσις.


Το Μνημόνιο 3 δεν μπορεί να επιτύχει σε βάθος χρόνου και δεν υπάρχει λόγος να έχει υπογραφεί. Είναι τρέλλα.

Προσωπικά δεν είμαι για γεωστρατηγικούς λόγους υπέρ της επιστροφής στη δραχμή αλλά υπέρ ενός προστατευμένου GREXIT περιόδου 7 ετών. Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορώ να ακούω απο τα σκατοκάναλα της διαπλοκής τις αγραμματοσύνες και τις παπαριές που λένε για να διατηρήσουν κάποιες οικογένειες βαρώνων τα προνόμια τους στην Ελλάδα και να γίνουν πλουσιότεροι απο τις φούσκες που δημιουργούνται με το Μνημόνιο 3. Η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει με το παρόν πολιτικό σύστημα. Δεν πάει άλλο.


Ο Τσίπρας μύρισε φαγητό και μπήκε…

Στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών στο γραφείο του Χρεοκόπη Παυλόπουλου που στήριξε τα μνημόνια, αποδείχτηκε ότι όλοι είναι παρέα. 251 ψήφους ΝΑΙ πήρε το Μνημόνιο 3 ενώ ο λαός στο δημοψήφισμα ψήφισε ΟΧΙ. Ολη η αρνητική ενέργεια οδήγησε στη κόλαση τη χώρα βάζοντας μπροστά ένα φελό και ένα αερόστατο.

Μετά τις εκλογές δεν θα υπάρξει αλλαγή στο σύστημα διακυβέρνησης της χώρας που ειναι της φάπας με σιδερώστρα αλλά ένας αναγραμματισμός της λέξης ΚΙΑ ΜΑΛΑ. Ο κάθε λαός έχει αυτό που του αξίζει.
To Ταμείο “Ανάπτυξης” και εκδοράς της δημόσιας περιουσίας των 50 δις



Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών είναι πολύ μεγάλο παραμύθι. Είναι ένα βαρέλι δίχως πάτο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για να νομιμοποιήσει το χρέος της χώρας. Η χώρα θα δανεισθεί 81 δις ευρώ για να αυξήσει στο τέλος του δρόμου και πάλι τα κόκκινα δάνεια των τραπεΖών. To bail-in δεν είναι κάτι που έχει λήξει και στη πορεία θα επανέλθει.

25 δις για κόκκινα δάνεια που συνεχώς αυξάνουν λόγω της οικονομικής ύφεσης θα δοθούν στις τράπεζες και θα υπάρξει σπατάλη άλλων 12,5 δις ευρώ σε φίλους και σε τρίχες για να κινηθεί η αγορά, μια αγορά που δεν παράγει τίποτα.


O λαός πρέπει να καταλάβει ότι κάποια ντόπια συμφέροντα θέλουν να καταστρέψουν την Ελλάδα

Η Ελλάδα θα έπρεπε ήδη να λάβει τους 5 μήνες που πέρασαν συγκεκριμένα μέτρα. Η σημερινή κυβέρνηση που αποδεικνύεται επέκταση και μετεξέλιξη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν έκανε τίποτα. Προετοίμασε το νέο Μνημόνιο 3 με μέτρα άχρηστα και επικίνδυνα. Το ΣΥΡΙΖΑ κατέστρεψε τη χώρα. Την έβαλε μπρούμητα…

Γιατί δεν κάνουν στην άκρη; Αφού είναι ανόητοι. Πολύ ανόητοι.