Τελευταία ευκαιρία του Αλέξη Τσίπρα

Αυτές οι ώρες είναι οι τελευταίες που ο Τσίπρας έχει μία ευκαιρία να πάρει την εθνική μας κυριαρχία πίσω μετά από 2.000 χρόνια.
Δεν είναι ωραίο που ο κλήρος έπεσε σε αυτόν, ούτε είναι εύκολο. Αλλά έτσι είναι, και η απόφαση είναι στα χέρια του.
Αυτή την στιγμή, όλοι μισούν την Γερμανική κυβέρνηση στο νότο, και αποδέχονται ότι αυτό που έκαναν στην χώρα μας ήταν βδελυρό και χυδαίο. Στα χέρια του είναι να μην το αφήσει να περάσει.
Μέσα σε ένα βράδυ, έχασε την Αριστερή Πλατφόρμα, δηλαδή την βάση του ΣΥΡΙΖΑ, την νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και το μεγαλύτερο ποσοστό από το 62% που τον ψήφισε.


Η συμφωνία δεν βγαίνει. Καταρχήν μάλλον ούτε τα λεφτά δεν μπορούμε να πάρουμε από το ΔΝΤ επειδή δεν είναι βιώσιμο το χρέος και δεν μπορούμε να τα πάρουμε ούτε από το ESM γιατί για να μας δανείσει πρέπει να συμμετάσχει και το ΔΝΤ.
Ακόμα και να ξεπεραστεί αυτό το εμπόδιο, είναι ζήτημα μηνών να καταρρεύσει το πρόγραμμα, δεν βγαίνουν τα νούμερα.
Ας αφήσει τους πουλημένους των άλλων κομμάτων και του δικού του κόμματος να κάνουν κυβέρνηση εθνικής ενότητας να καταλάβουν και οι πολίτες ποιοι ακριβώς είναι οι πουλημένοι.
Να μην γίνει σαν και αυτούς, να μην καταλήξει να θάψει όλες τις ιδέες που πέθαναν τόσοι Έλληνες.
Ας βγει έξω τώρα, την ύστατη στιγμή, και να πει στους πολίτες τι έγινε. Όλα αυτά που έγιναν τους εκβιασμούς, την κατάλυση της δημοκρατίας.
Να βγει έξω και να τους πει ότι δεν έχουμε δημοκρατία μέσα στο ευρώ, να τους πει ότι το χρέος το δημιούργησαν οι μίζες για τα εξοπλιστικά, και οι έξω θέλουν απλά να μας λιώσουν.
Να καλέσει τους πολίτες στο δρόμο και να βγει και αυτός μαζί τους. Όπως θα έκανε κάθε αριστερός ηγέτης.
Καλύτερα να γίνει μία αριστερή δημοκρατική παρένθεση παρά να συνυπογράψει στην εξαθλίωση των Ελλήνων πολιτών.

(Αγαπητέ φίλε, δεν βλέπω να τον πειράζει τον Αλέξη Τσίπρα αν χάσει την Αριστερή Πλατφόρμα, την Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και πολλούς ψηφοφόρους. Έχει κερδίσει τις καρδιές των ολιγαρχών και των μεγαλοαστών. Μακάρι να αλλάξει στάση ο Αλέξης Τσίπρας. Πάντως, για την ώρα, κατηγορεί τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που δεν ψήφισαν το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα για το Μνημόνιο, με τα οποία υποστηρίζει πως διαφωνεί. Τι να πω, δεν είμαι και ψυχολόγος. Να είστε καλά.)