Διεκόπησαν προσωρινά οι συναλλαγές στην Wall Street!

To Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι αναστέλλει προσωρινά τη διαπραγμάτευση όλων των μετοχών, χωρίς να παραχωρήσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Η ανακοίνωση εκδόθηκε στις 18:32, ώρα Ελλάδος.
Η διακοπή ήρθε εν μέσω ενός μεγάλου selloff στις μετοχές που πυροδότησε η ραγδαία πτώση των κινεζικών αγορών αλλά και το επικίνδυνο φλερτ της Ελλάδας με την έξοδο από το ευρώ. Ωστόσο, ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο τι προκάλεσε τη διακοπή.
Νωρίτερα...
Υπενθυμίζεται ότι από την εκκίνηση των συναλλαγών οι αμερικανικές μετοχές διέγραφαν πτωτική τροχιά, με τους επενδυτές να παρακολουθούν το επίμονο selloff στην Κίνα αλλά και την πορεία εξέλιξης της ελληνικής διαπραγμάτευσης. Αναμένουν παράλληλα τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής της Fed για τυχόν ενδείξεις για το πότε η Κεντρική Τράπεζα σκέφτεται να αυξήσει τα επιτόκια.
Σε επίπεδο επιχειρήσεων, ξεκινά ανεπίσημα σήμερα η περίοδος ανακοίνωσης αποτελεσμάτων β' τριμήνου, με τη βιομηχανία αλουμινίου Alcoa.
Κινεζικό selloff
Ραγδαίες απώλειες κατέγραψαν τα κινεζικά χρηματιστήρια, με τη διαπραγμάτευση των μετοχών περισσότερων από το 40% των εισηγμένων επιχειρήσεων να αναστέλλεται στις αρχές των συναλλαγών. Ο δείκτης Shanghai Composite έχει χάσει  περισσότερο από το 30% τη αξίας του τον περασμένο μήνα, εν μέσω ισχυρής διόρθωσης των χρηματοοικονομικών αγορών της χώρας.
Η Ελλάδα στο επίκεντρο
Τα βλέμματα παραμένουν στραμμένα στην Ελλάδα η οποία καλείται μέχρι την Κυριακή να παρουσιάσει μια αξιόπιστη πρόταση μεταρρυθμίσεων και να πετύχει μία συμφωνία με τους πιστωτές ή αλλιώς να κινδυνεύσει σε εξωθηθεί σε χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ. Ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ, Jack Lew δήλωσε νωρίτερα πως η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα ήταν γεωπολιτικό λάθος. 
"Η απειλή μιας ελληνικής κατάρρευσης είναι ένας κίνδυνος που δεν αξίζει να αναληφθεί", είπε προσθέτοντας πως η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ είναι προς το συμφέρον όλων.
Πρακτικά της Fed
H Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ δημοσιεύει τα πρακτικά από τη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής του Ιουνίου τα οποία θα μπορούσαν να ρίξουν λίγο φως στις σκέψεις των αξιωματούχων αναφορικά με το χρόνο της πρώτης αύξησης των επιτοκίων. 
"Τα πρακτικά της FOMC έχουν τη δυνατότητα να κινήσουν το δολάριο, ενώ οι επενδυτές θα θέλουν να δουν πως οι βελτιωμένες πληθωριστικές προσδοκίες και η αύξηση των μισθών μπορούν να μεταφραστούν σε μεγαλύτερη πιθανότητα για αύξηση επιτοκίων το Σεπτέμβριο", σχολιάζει αναλυτής της FxPro.
Επιχειρήσεις
Στην περικοπή έως 7.800 θέσεων εργασίας προχωρά η Microsoft ενώ παράλληλα σχεδιάζει απομείωση ύψους 7,6 δισ. δολαρίων στη Nokia, σε μια προσπάθεια για αναδιάρθρωση της δοκιμαζόμενης μονάδας συσκευών τηλεφώνων.
Πέραν της απομείωσης, η Microsoft θα επιβαρυνθεί με επιπλέον κόστος αναδιάρθρωσης 750-850 εκατ. δολαρίων.

Πηγή:capital.gr