MENU

Αλέξη, τι θα κάνεις;

Αποτέλεσμα εικόνας για tsipras
Εντάξει έχω μπερδευτεί. Και απογοητευτεί. Και δεν ξέρω τι άλλο. Δεδομένου της βεβαιότητας που έχω για το ποιον ανθρώπων όπως ο Δραγασάκης, ο Τσακαλώτος και ο Τσίπρας και την σιγουριά ότι δεν είναι δέσμιοι συμφερόντων ή καρεκλών και θέλουν πραγματικά να βοηθήσουν τον τόπο, οι πρόσφατες ενέργειες τους που διαβάζω με έχουν καταμπερδέψει.


Δεν μπορεί, λέω, κάποιο masterplan θα υπάρχει από πίσω που την κατάλληλη στιγμή θα ξεδιπλωθεί και θα ανατρέψει τις υπάρχουσες πολιτικές εκ των έσω.

Δεν μπορεί άνθρωποι με τόσο μυαλό και φλόγα για κοινωνική δικαιοσύνη να κάθονται «στα τέσσερα». Του π@στη…να δεις που μόλις ωριμάσουν οι συνθήκες θα βγει ο Τσίπρας στα πεζοδρόμια και θα τα κάνει πoυτ@ν@ όλα.

Δεν μπορεί ο Τσίπρας που πηγε στην δεξίωση της δημοκρατίας την Καντίζα Σανκόχ από τη Σιέρα Λεόνε φορώντας τζην, ο Τσίπρας που συμμετείχε στην Γένοβα, ο Τσίπρας του σκισίματος των μνημονίων να φέρνει και άλλη καταστροφή στην χώρα.

Ή τον έχουν αντικαταστήσει με εξωγήινο ή πραγματικά δεν γινόταν αλλιώς. Ή εγώ είμαι μαλ@κ@ς.

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει όμως να εξηγηθεί. Να βγει και να μας τα πει όλα. Χωρίς μισόλογα, χωρίς ατάκες τύπου «θα καταστρεφόταν η χώρα» και τέτοια «σαμάλια». Ντόμπρα, καθαρά, στα ίσια όπως μιλούσε τόσα χρόνια.

Και να πάει σε εκλογές. Άμεσα. Τι θα πει «δεν πρέπει να πέσει η πρώτη φορά αριστερά» ;

Αν δεν μπορεί να κάνει πράξη αυτά που υποσχόταν, να πέσει. Δηλαδή τι; Η πρωτοτυπία του να εφαρμόσω μετά τις εκλογές αυτά που υποσχέθηκα πήγε περίπατο;

Και το «είμαστε κάθε λέξη από το Σύνταγμα»; Και αυτό; Εμ, αν αυτά ρε μάστορα πάνε περίπατο, τότε πάει περίπατο και η Αριστερά. Και μάλλον για πάντα.

Πάντως θα διατηρήσω τις ελπίδες μου προς το παρόν. Όχι για πάντα. Κίτρινη κάρτα, όμως, έφαγες. Αν το «γυρίσεις», θα την πάρω πίσω. Στην δεύτερη θα πέσει αποβολή.

Από τον εξωτικό Παναμά (ελπίζω όχι για πολύ ακόμα)