MENU

ΠΑΣΟΚ : ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΡΕΤΑΛΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Ότι νάναι, όπως νάναι κι απ' όπου νάναι..«Ο κόσμος αρχίζει και καταλαβαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ έχει αδικηθεί, έχει αρχίσει και καταλαβαίνει ότι η ελπίδα του κ. Τσίπρα
συνετρίβη στο τρίτο μνημόνιο, έχει αρχίσει και καταλαβαίνει τη δημαγωγία της ΝΔ, έχει αρχίσει και καταλαβαίνει ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος».

Τα παραπάνω ανέφερε, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας χτες στον ΣΚΑΪ και επιχειρώντας, μέσα από το νέο αντιλαϊκό μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, να δικαιώσει την αντιλαϊκή πολιτική που υλοποίησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ για λογαριασμό του κεφαλαίου.

Κατηγόρησε τον Αλ. Τσίπρα ότι βιάζεται να πάει στις εκλογές για να «μην έρθει ο λογαριασμός και συνειδητοποιήσει ο ελληνικός λαός τι έχει υπογράψει», αποσιωπώντας βέβαια ότι όλα τα παραπάνω το ΠΑΣΟΚ... τα ψήφισε με χέρια και με πόδια.

Παραπέρα, διαφημίζοντας την ετοιμότητα του ΠΑΣΟΚ να αναλάβει ενεργό ρόλο στην υλοποίηση των αντιλαϊκών μέτρων και του νέου μνημονίου, σημείωσε για μετά τις εκλογές: «Ζητάμε προγραμματική συμφωνία και μετά τις εκλογές δεσμευτική προγραμματική συμφωνία. Συγκεκριμένες δεσμεύσεις, στόχους, χρονοδιαγράμματα», για την εφαρμογή βέβαια των αντιλαϊκών μέτρων των μνημονίων.



Παράλληλα, καθώς «τρέχουν» οι διεργασίες αναμόρφωσης και σε αυτό το κομμάτι του αστικού πολιτικού συστήματος, αναφέρθηκε στο «εγχείρημα», όπως είπε, των εκλογικών συνεργασιών που βρίσκεται σε εξέλιξη, όπως αυτές με τη ΔΗΜΑΡ (ή τουλάχιστον με ένα τμήμα της) και το ΚΙΔΗΣΟ του Γ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι το τελικό σχήμα που μπορεί να δοθεί σε μια τέτοια συνεργασία, θα συζητηθεί μετά τις εκλογές. Κάτι όμως που τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ είναι ιδιαίτερα φειδωλά στις πληροφορίες που παρέχουν για τη διαδικασία προσέγγι­σης του Κινήματος Δημοκρατών Σοσι­αλιστών, δεδομένου ότι οι πληγές της διάσπασης πριν από μόλις επτά μήνες είναι νωπές, ενώ μια «στραβοτιμονιά» ενδεχομένως θα δημιουργήσει μεγα­λύτερα προβλήματα. Δύο είναι τα με­γάλα αγκάθια ώστε να επιτευχθεί τις επόμενες ώρες συμφωνία μεταξύ των δύο πολιτικών χώρων:

Η συμμετοχή του Γιώργου Παπαν­δρέου και των βουλευτών που αποχώ­ρησαν από το ΠΑΣΟΚ για να συστήσουν το ΚΙΔΗΣΟ αποτελεί το κόκκινο πανί για τους βενιζελικούς, που εμμένουν στη σχετική απόφαση του Συνεδρίου, και,

- Η απόφαση του ΚΙΔΗΣΟ να απέχει από τις εκλογές και να στηρίξει σε όλη την Ελλάδα τα ψηφοδέλτια που το ΠΑ­ΣΟΚ θα παρουσιάσει με την παρουσία κάποιων υποψηφίων του κόμματος.

Η Φώφη Γεννηματά μιλώντας χτες στον ΣΚΑΪ είπε ότι γίνονται επαφές, αλλά δεν θέλει να προδικάσει το απο­τέλεσμα, επισήμανε δε ότι «έως το τέ­λος της εβδομάδας θα έχουμε κατα­λήξει στο πώς θα πορευθούμε με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, το ίδιο ισχύει με τη ΔΗΜΑΡ».(Τη ποια; Τη Δημάρ; Αν δεν απατώμαι ούτε ένα λαϊκό καφενείο δεν συμπληρώνουν τα μέλη της.. Περί σφραγίδας πρόκειται..)

Ρωτήθηκε για τις αντιδράσεις εκ μέρους του Ευ­άγγελου Βενιζέλου και του Ανδρέα Λοβέρδου για το ενδεχόμενο επιστροφής του Γιώργου Παπανδρέου και η απά­ντησή της ήταν σιβυλλική, καθώς ση­μείωσε ότι «δη μιουργήθηκε το αίτη μα στη βάση και υπάρχει θετική ανταπό­κριση και σε επίπεδο κορυφής».