Τρόμος στην Χιλή-Σεισμός 8,3 Ρίχτερ με νεκρούς συγκλόνισε τη χώρα ενώ έγινε αισθητός ακόμα και στο Μπουένος Άιρες!

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 8,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ συγκλόνισε λίγο πριν από τις
02.00 (ώρα Ελλάδος) και την πρωτεύουσα Σαντιάγκο της Χιλής και προκάλεσε τον τρόμο στους κατοίκους της περιοχής και όχι μόνο.

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο τσουνάμι του Ειρηνικού Ωκεανού, υπάρχει ακόμα ηι πιθανότητα δημιουργίας μεγάλων κυμάτων στις ακτές της Χιλής και του Περού μέσα στις επόμενες ώρες, καθώς και την Χαβάη.
Όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό γεωδυναμικό ινστιτούτο (USGS), ο σεισμός είχε επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή έξω από τη Χιλή και εστιακό βάθος 12,6 χιλιομέτρων.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, μετά τον κύριο σεισμό ακολούθησαν 20 λεπτά αργότερα δύο σεισμικές δονήσεις 6,2 και 6,4 βαθμών.
Ο σεισμός έγινε αισθητός ακόμα και στο Μπουένος Άιρες, την πρωτεύουσα της Αργεντινής στην ανατολική ακτή της Νότιας Αμερικής.
Πέντε νεκροί ανάμεσά τους και μια γυναίκα και 15 τραυματίες σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία και τις πρώτες πληροφορίες και όπως ανέφερε το Γαλλικό πρακτορείο είναι ο έως τώρα απολογισμός του ισχυρού σεισμού που έπληξε τα παράλια της Χιλής κοντά στην πόλη Ιλλαπέλ, όπως δήλωσε στα ΜΜΕ ο  δήμαρχος της πληγείσας περιοχής.
«Ένα άτομο πέθανε όταν ένα τούβλο έπεσε από ένα εστιατόριο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι γυναίκα. Υπάρχουν 12-15 τραυματίες», δήλωσε αρχικά και στις πρώτες στιγμές μετά τον σεισμό  ο δήμαρχος της Ιλλαπέλ, Ντένις Κορτέζ σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, σύμφωνα με την El Comercio και αναμεταδίδει το Russia Today.
Η κυβέρνηση από την πλευρά της αναφέρει ότι  άλλα δύο άτομα αγνοούνται.
Συναγερμός για τσουνάμι σήμανε λίγο μετά τον ισχυρό σεισμό των 8,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ για όλες τις ακτές του Ειρηνικού Ωκεανού ενώ οι κάτοικοι με οδηγίες των αρχών άρχισαν να απομακρύνονται από τα σπίτια τους και να παραμένουν σε ανοιχτούς χώρους. Λίγο αργότερα τα κύματα που προκλήθηκαν από τον ισχυρό σεισμό στα ανοικτά των ακτών της Χιλής, άρχισαν να πλήττουν την  ακτογραμμή της χώρας, σύμφωνα με όσα ανέφερε η υπηρεσία έκτακτης ανάγκης ONEMI και αναμετέδωσε το πρακτορείο Reuters. Σε ανακοίνωσή τους οι ναυτικές υπηρεσίες της χώρας διευκρίνισαν πως τα κύματα είχαν ύψος έως και 4,5 μέτρα (15 πόδια) και χτύπησαν την παραλιακή πόλη Coquimbo.
Την ακτογραμμή της Χιλής άρχισαν να χτυπούν κύματα που προκλήθηκαν από ισχυρό σεισμό τα ξημερώματα σήμερα, στα ανοικτά των ακτών τη χώρας, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
Ο δήμαρχος της πόλης Coquimbo δήλωσε στο CNN, ότι η πόλη του έχει αρχίσει να πλημμυρίζει. Πλάνα δείχνουν και πλημμύρες στην παράκτια πόλη Avenida Borgono, δυτικά του Σαντιάγκο.
Μάρτυρες που μίλησαν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters δήλωσαν ότι ο σεισμός έγινε αισθητός ακόμα και στην πρωτεύουσα της Αργεντινής, το Μπουένος Άιρες.
Ήδη λίγο μετά την εκδήλωση του σεισμού δόθηκαν οδηγίες για πιθανή εκδήλωση Τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό από τις αρμόδιες αρχές
Το CNN της Χιλής κατέγραψε την ισχυρή σεισμική δόνηση την ώρα που εξελισσόταν και το ειδησεογραφικό πρακτορείο δημοσίευσε τις φωτογραφίες από διάφορες πόλεις της χώρας όπου οι κάτοικοι παρέμεναν στους δρόμους μετά τις οδηγίες των αρχών να εκκενώσουν τα σπίτια τους.
trofimaaaaaa
xilhhhhhhhh

crashonline