Όλες οι φορές που είδαμε ζωή στον Άρη. Η θεωρία της πανσπερμίας και το κόκκινο Στόουνχεντζ

Ο πλανήτης Άρης είναι αναμφισβήτητα ο πιο μυστηριώδης πλανήτης του Ηλιακού μας συστήματος.

Γνωρίζουμε ελάχιστα γι’ αυτόν και όμως οι μύθοι και οι αλλόκοτες ιστορίες που τον συνοδεύουν είναι αμέτρητες (Pics+Vids)

Χρήστος Δεμέτης


Ξεκινώντας να διαβάζεις το παρακάτω άρθρο, βάλε να παίζει αυτό.
Ας πιάσουμε το θέμα από τις φρέσκες εξελίξεις. Σύμφωνα με τους επιστήμονες της ειδικής ομάδας για την εξερεύνηση του πλανήτη Άρη, κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, εντοπίστηκαν ίχνη από τρεχούμενο νερό και ειδικότερα ενυδατωμένα άλατα που προκαλούνται μόνο από την ύπαρξη αλμυρού νερού.
Η περίπτωση να υπάρχει κάποιου είδους ζωή δεν είναι τόσο εξωπραγματική, μιλώντας πλέον με επιστημονικούς όρους.
Γιατί μέχρι σήμερα, οι θεωρίες συνωμοσίας για τον κόκκινο πλανήτη και το διάστημα, είχαν ήδη εντοπίσει με αποδείξεις, εξωγήινη μορφή ζωής. Και πολλοί, ισχυρίζονται ότι έχουν ανά διαστήματα και στενές επαφές "τρίτου τύπου".
Η αλήθεια είναι πως αν οι πιθανότητες για εντοπισμό ζωής στο διάστημα εν γένει είναι λίγες ή ελάχιστες, άλλο τόσο ελάχιστες είναι και οι πιθανότητες να είμαστε μόνοι μας στο Σύμπαν.
Παρόλα αυτά, ουδείς γνωρίζει το πώς μπορεί να είναι και να μοιάζουν οι εξωγήινοι. Η ανθρώπινη φαντασία και περιέργεια έχει ανάγκη να "δει", να σκιαγραφήσει και να περιγράψει τους διαστημικούς μας φίλους και δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν επενδύσει στην αστρική παραφιλολογία. Πόσο μάλλον, όταν έχεις και φωτογραφικά τεκμήρια.
Ας προσγειωθούμε για λίγο στον Άρη μέσω του Curiosity. Οι φωτογραφίες που έστειλε το όχημα της NASA, γέννησαν πολλαπλά σενάρια.
Οι λάτρεις της θεωρίας περί ύπαρξης εξωγήινων στον πλανήτη Άρη ενθουσιάστηκαν με τις εικόνες που έστειλε το διαστημικό σκάφος, τον Ιούλιο του 2014.
Η κάμερα του Curiosity "έπιασε" ένα αγνώστου ταυτότητας "ιπτάμενο όχημα" να κινείται στον ουρανό, αφήνοντας πίσω του μία "λευκή ουρά". Μπορεί οι επιστήμονες να εξηγούν πως θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε, από μετεωρίτης μέχρι αστρική σκόνη, αλλά οι φανατικοί οπαδοί των UFO δε θα άλλαζαν έτσι εύκολα γνώμη. "Είναι ένα διαστημόπλοιο", έγραφαν στα social media.

news247