MENU

Θέμα χρόνου ήταν να γίνει η αρχή – Δεν μας φοβίζουν πια οι σκυλογιοί

Η αρχή έγινε στις 5 Ιουλίου. Δεν μας τρομοκράτησαν οι σκυλογιοί της πολιτικής και δημοσιογραφικής διαπλοκής εσωτερικού-εξωτερικού, και είπαμε ένα δυνατό ΟΧΙ
στα μνημόνια και τις καταστροφικές συνέπειες τους.

Μας φόβισαν με την καταστροφή και την χρεοκοπία της χώρας το 2010 και έφεραν μνημόνια, με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν 2.000.000 ανέργους, ανεργία πάνω από 60% στους νέους, 586 ευρώ μεικτά βασικό μισθό και 510 ευρώ μεικτά για νέους έως 25 ετών, 1.000.000 εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα να είναι απλήρωτοι από 3 έως 12 μήνες, χιλιάδες λουκέτα μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μειώσεις συντάξεων, περικοπές δώρων και επιδομάτων, διάλυση της δημόσιας παιδείας, κατάρρευση του δημοσίου συστήματος υγείας, 2.500.000 ανασφάλιστους, αυτοκτονίες, συσσίτια και κοινωνικά ιατρεία.

Οι Έλληνες που βρίσκονται σε ανάγκη, επισκέπτονται συχνά τους Γιατρούς του Κόσμου στην Θεσσαλονίκη.

Ο Tom Barton του RT, συνομίλησε με τους ασθενείς που δήλωσαν ότι φοβούνται για το μέλλον τους.


“Πήγα στο φαρμακείο για να αγοράσω εμβόλια για το μωρό μου, αλλά δεν μπόρεσα να βρω κανένα, έτσι τώρα, που είμαι άνεργη ήρθα εδώ,” είπε μία απελπισμένη μητέρα.

Οι υψηλότεροι κίνδυνοι υπάρχουν για τα άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας -όπως ο διαβήτης ή καρδιολογικά προβλήματα- οι οποίοι πρέπει να λαμβάνουν θεραπεία καθημερινά.

«Είναι πολύ σοβαρό να μην έχουν τα φάρμακά τους. Σε περίπτωση που δεν θα μπορούν να τα έχουν, θα πεθάνουν», δήλωσε η Σοφία Γκοράν, από τους Γιατρούς του Κόσμου, στο RT.

Κατά τα «μνημονιακά» έτη 2011 – 2012 υπήρξε αύξηση 35% στις αυτοκτονίες, σε σχέση με την περίοδο έως το 2010, κυρίως λόγω της αύξησης της ανεργίας και της απόγνωσης που αυτή προκαλεί.


FM

Υ.Γ. Δεν μας φοβίζουν πια οι σκυλογιοί γιατί τώρα ξέρουμε πως η μόνη χρήση του μνημονίου τους -που με σθένος υπερασπίζονται και δημόσια το χαρακτηρίζουν εργαλείο- είναι να το περιτυλίξουν και να το βάλουν στην μεγαλύτερη τρύπα που θα βρουν. Και να μην ξεχνάμε, όσο αυτοί γελάνε και σου φωνάζουν ημέρα και νύχτα από τηλεοράσεις και ραδιόφωνα για τον μονόδρομο του μνημονίου και την ανάγκη πολυκομματικής συγκυβέρνησης, εσύ μην τους ψηφίζεις.


http://pitsirikos.net/