MENU

Επιβίωση : Το πρόβλημα των τριών ημερών

Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός. Καταρχήν να σημειώσω ότι μιλάω για επιβίωση. Επιβίωση είναι μια κατάσταση λίγων ημερών
(εγώ την έχω οριοθετήσει στις τρεις μέρες εξού και πρόγραμμα τριών ημερών). Διαβίωση είναι μια κατάσταση επι μακρόν που καθίσταται πλέον καθημερινή ρουτίνα.

Στο άρθρο αυτό θα μιλήσω για το πρόβλημα των τριών πρώτων ημερών.

Στην Ελλάδα του σκοταδισμού της ενημέρωσης υπάρχει ένα σημαντικό πρόβλημα! Τα κανάλια ΔΕΝ πρόκειται να σας πουν ότι έχουμε πχ μια εξέγερση αλλοδαπών ή και να σας την πουν θα έχουν περάσει αρκετές ώρες και πλέον το πρόβλημα θα είναι τόσο γενικευμένο που οι αντιδράσεις θα πρέπει να είναι τελείως διαφορετικές.

Αν δεν έχεις καταλάβει ότι έξω γίνεται χαμός (που σημαίνει ότι έχασες την προθεσμία των τριών ημερών) τότε θα ανατρέξεις στο άρθρο μου ΚΑΤΣΕ ΣΠΙΤΙ και ρίξε και μια ματιά στους συνδέσμους που σου έχω βάλει, αλλά και στα πολύτιμα σχόλια των φίλων των Κατοχικών Νέων.

Πάμε στο ευνοικό σενάριο για το οποίο χρειάζεται μεγάλη προετοιμασία και λογικά σας παίρνει ο χρόνος να το προετοιμάσετε!

ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για την εφαρμογή του σεναρίου – σχεδίου είναι Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 10-15 ΑΝΘΡΩΠΩΝ! Ανθρώπων εμπιστοσύνης που δεν θα σας πουλήσουν τελευταία στιγμή και θα τρέξουν μόνοι τους.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ 2Η: ΔΕΝ έχουν διακοπεί τα δημόσια δίκτυα ύδρευσης, ηλεκτροδότησης, τηλεφώνου, τουλάχιστον τις πρώτες ώρες ώστε να καταφέρετε να συντονιστείτε σαν ομάδα.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ 3Η: Έχεις αυτοκίνητο.

Αν λοιπόν ξεκινήσουν ταραχές και εκλάβεις σωστά το μέγεθος τους σημαίνει ότι έχεις από 12 έως 24 ώρες να βγεις με ασφάλεια από τις μεγάλες πόλεις και μιλάω κυρίως για Αθήνα, Θεσ/νικη, Πάτρα, Λάρισαμ, χωρίς να μπλέξεις σε μποτιλιαρίσματα!

Με λίγα λόγια η υπόθεση και η εκδήλωση ενεργειών στο σενάριο αυτό απαιτεί γνώση – πληροφορία, γι΄αυτό είπα ότι εδώ σημαντικό ρόλο θα παίξουν τα ΜΜΕ, ακόμα και τα μπλογκς.

ΗΜΕΡΑ ΠΡΩΤΗ: Φόρτωμα αυτοκινήτων από την ομάδα, σύμφωνα με τις λίστες που έχετε καταρτίσει. Τίποτα παραπάνω τίποτα παρακάτω. Κανονικά αυτό δεν θα σας πάρει πάνω από μια ώρα (με το χρόνο να μαζευτείτε σπίτι και να πάρετε τα σακίδια φυγής, αφού υποτίθεται ότι ως πρέπερς σπίτι έχετε μόνο τα απαραίτητα και τα υπόλοιπα ήδη βρίσκονται στο καμπ σας.

Πρώτη επαφή στο σημείο συνάντησης – συγκέντρωσής της ομάδας. Διανυχτέρευση μέχρι να έλθουν όλοι. Το πρώτο σημείο συγκέντρωσης πρέπει να είναι εκτός πόλης (σε απόσταση 10-15 χλμ) ώστε αν απαιτηθεί κάποιοι να έλθουν με τα πόδια να μην είναι σε απόσταση περισσότερη από 6-7 ώρες πεζοπορία. Επίσης θα πρέπει να είναι εκτός εθνικού οδικού δικτύου αλλά κοντά σε αυτό (κάθετη δασική ή αγροτικής οδός κλπ).

ΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΗ: Στόχος η μετάβαση στο σημείο όπου έχετε επιλέξει να περάσετε την κρίση. Το σημείο αυτό πρέπει να είναι τουλάχιστον 2-3 χλμ μακριά από αυτό που λέμε πολιτισμός ή σε ένα απομακρυσμένο χωριό. Απομακρυσμένα χωριά υπάρχουν ακόμα σε αποστάσεις κάτω των 2 ωρών από την Αθήνα. Φθάσετε στο σημείο του «καμπ», τώρα πρέπει να εξασφαλίσετε την ομαλή διανυχτέρευση σας. Το σημείο του καμπ πρέπει να έχει από πριν όλα τα υλικά (τρόφιμα, εργαλεία, σπόρους, νερό). Δλδ θα είναι το μέρος που θα περάσετε την κρίση για όσο κρατήσει (μέρες, μήνες ή και χρόνια). Αυτό το μέρος δεν πρέπει να το φτιάξετε εκεί την ώρα, εκτός και οι ανάγκες είναι τέτοιες που δεν μπορείτε να κατευθυνθείτε στο καμπ σας. Το μέρος αυτό μπορεί να είναι ένα σημείο στη μέση του πουθενά, πχ σε ένα ξέφωτο στο δάσος, ή μια παραλία απομακρυσμένη. Εδώ στην αναζήτηση σας θα έπρεπε να είχατε ήδη εξαντλήσει της τεχνολογία (πχ google earth) να είχατε εντοπίσει το μέρος και φυσικά να το έχετε επισκεφθεί πολλές φορές μέσα στο χρόνο για να διαπιστώσετε ιδίοις όμασι την κίνηση από ανθρώπους.

Όταν φθάσετε μην νομίζετε ότι θα μπορείτε επιτόπου να ξεκινήσετε να κατασκευάζετε. Εκεί θα χρειαστείτε την λεγόμενη ανάσα, εκεί θα πέσει το πρώτο κλάμα και κάποιοι θα πάθουν τις πρώτες κρίσεις άγχους, ακόμα και πανικού, ιδιαίτερα αυτοί που δεν πίστευαν ότι θα έρθει αυτή η μέρα. Οι πρέπερς όμως θα είναι εκεί να δώσουν την ψυχολογική υποστήριξη. Λίγο παγωμένο νερό στο κεφάλι κακό δεν θα κάνει σε κανέναν.

ΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ: Αρχίζει η μάχη με το χρόνο. Τώρα όλα όσα διάβαζες πρέπει να τα κάνεις εφαρμογή. Πολύ πιθανόν οι τρελές φαντασίες των φίλων, των αρθρογράφων των Κατοχικών και των άλλων μπλογκς και ιστολογίων να σε είχαν αφυπνίσει και να είχες προετοιμασθεί όμως κατά βάθος είσαι άνθρωπος της πόλης και τώρα πρέπει να γυρίσεις στις ρίζες σου, στην ύπαιθρο.

Εκεί λοιπόν θέλει όχι μόνο κόπο αλλά και τρόπο και εκεί είναι που χρειαζόμαστε τους «ηλικιωμένους» γιατί αυτοί έχουν την εμπειρία, του πως του γιατί και του πότε! Καλά τα βιβλία αλλά αν δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τα βλήτα από το διαβολόχορτο τότε μπορεί σε μια βδομάδα να βλέπεις τα ραδίκια ανάποδα.

Εκεί αρχίζει να γίνει πράξη ο καταμερισμός του έργου. Ποίος κάνει τι και πότε.

Και μην ξεχνάς από την τρίτη μέρα και μετά είσαι μυρμήγκι και όχι τζίτζικας…
Στηρίξτε την προσπάθεια μας. Κάντε μας  ένα like στο Facebook

Ίσως και μέσα στην ημέρα καταφέρω να τελειώσω το άρθρο για τους απροετοίμαστους, ενώ θα ακολουθήσει και άρθρο για τα καμπ (με βάση τα ελληνικά δεδομένα και τις δυνατότητα κατασκευής)!