MENU

Είκοσι Προτάσεις – Παρεμβάσεις της ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ για να βγούμε από την Κρίση

Η ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, ο Πολιτικός Σχηματισμός που αγωνίζεται Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος, καταθέτει υπεύθυνα τις Προτάσεις της για Έξοδο από την Κρίση μέσω 20 απλών Παρεμβάσεων
που μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα, ΑΝ υπάρχει η πολιτική βούληση.
ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ:
1 – Ενιαίος Φορολογικός Συντελεστής (Flat Rate TAX) για όλες τις Επιχειρήσεις, της τάξης του 15%. Ανάλογος Φ Π.Α σε όλα τα προϊόντα, με εξαίρεση αυτά των ειδών βασικής διατροφής και φαρμάκων, όπου δεν θα πρέπει να ξεπερνά το 8%.
2 – Πάταξη της φοροδιαφυγής μεγάλων, μεσαίων και μικρών Επιχειρήσεων με σύσταση Ειδικού Σώματος Φορολογικού Ελέγχου, που θα στελεχώνεται από Ανεξάρτητη ΑΡΧΉ με Πτυχιούχους έχοντες λευκό ποινικό μητρώο και καμία κομματική εξάρτηση.
3 – Πλήρης Αξιολόγηση όλων των Δημοσίων Υπαλλήλων, καθώς και των αναγκών του Δημοσίου Τομέα σε Προσωπικό. Όσοι «μπήκαν από το παράθυρο» με αναξιοκρατικό τρόπο, θα…βγουν με τον ίδιο τρόπο. Κάλυψη των αναγκών σε Υγεία, Παιδεία, Ένοπλες Δυνάμεις και Διοίκηση με προσλήψεις μέσω αδιάβλητων γραπτών διαγωνισμών.
4 – Μείωση των βουλευτικών μισθών στο 1/5 των σημερινών, κατάργηση όλων των προνομίων και της κρατικής επιχορήγησης των κομμάτων. Κατάργηση των θέσεων «μετακλητών», «αποσπασμένων» και άλλων κομματικών υπαλλήλων. Μείωση του αριθμού υπαλλήλων της Βουλής στο 1/4 απ’ ό,τι είναι σήμερα. Ενσωμάτωση του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής στην ΕΡΤ.
5 – Προσέλκυση Υγιών Επενδύσεων στη χώρα με Διαφανείς Διαγωνισμούς, αυστηρό Έλεγχο των ενδιαφερομένων Επενδυτών και διασφάλιση του κέρδους εκείνων, του Δημοσίου και των Πολιτών. Επαναδιαπραγμάτευση «αμαρτωλών» συμβάσεων σε Εθνικές Οδούς κλπ.
6 – Φορολόγηση μεγάλων επιχειρήσεων και εφοπλιστών σε λογική και δίκαιη βάση. Δεν είναι δυνατόν στη χώρα όπου φορολογείται μέχρι και το…ποδήλατο, να παραμένουν αφορολόγητα τα πλοία! Θεωρούμε πως υπάρχουν πατριώτες πλοιοκτήτες, θα πρέπει όμως να αποδείξουν τον πατριωτισμό τους στην πράξη.
7 – Επιβράβευση όσων Επιχειρήσεων τηρούν στο έπακρο τις υποχρεώσεις τους στο Κράτος και στους εργαζομένους με επιπλέον μείωση φόρου. Κατάργηση «χαρατσιών» σε ακίνητα (ΕΝΦΙΑ κλπ), μείωση φόρων σε πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης.
8 – Τέλος στην εργοδοτική αυθαιρεσία με επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, διασφάλιση ενσήμων σε κάθε εργαζόμενο και ειδικό Τμήμα Καταγγελιών σε όσους εργοδότες αυθαιρετούν.
9 – Χτύπημα στη λαθρομετανάστευση με καταγραφή αλλοδαπών και αυστηρούς ελέγχους σε επιχειρήσεις όπου εργάζονται: Όσοι συλλαμβάνονται χωρίς χαρτιά δεν θα κρατούνται, αλλά θα απελαύνονται άμεσα. Ποινική Δίωξη και κλείσιμο επιχείρησης σε όσους Έλληνες απασχολούν λαθρομετανάστες.
10 – Δημοσιοποίηση «λίστας Λαγκάρντ» και άλλων παρόμοιων, έρευνα και δικαστική διεκδίκηση των δισεκατομμυρίων που παράνομα βγήκαν έξω από τη χώρα. Έλεγχος και επανεξέταση των αδειών λειτουργίας των ιδιωτικών Μ.Μ.Ε.
11 – Προώθηση της επιχειρηματικότητας: Με κατάργηση τέλους επιτηδεύματος για όλους και αφορολόγητο στους νέους επιχειρηματίες για τα πρώτα 3 έτη. Κατάργηση της γραφειοκρατίας και ίδρυση νέας επιχείρησης με απλά βήματα μέσω Διαδικτύου.
12 – Κίνητρα για επαναπατρισμό Ελλήνων μεταναστών με επιδότηση νέας επιχείρησης και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
13 – Στήριξη στην πράξη τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών με μηνιαίο επίδομα – ίσο με μισθό στους δικαιούχους. Ποινικοποίηση των αμβλώσεων.
14 – Ενίσχυση γεωργικής και θαλάσσιας παραγωγής με απευθείας πωλήσεις προϊόντων στις αγορές, χωρίς την διαμεσολάβηση μεσαζόντων και «καρτέλ». Δημιουργία αγροτικών συνεταιρισμών χωρίς την παρέμβαση κομμάτων.
15 – Δίκαιη Απορρόφηση του ΕΣΠΑ και άλλων κοινοτικών προγραμμάτων μέσω Κεντρικού Αδιάβλητου Φορέα και όχι από τις Περιφέρειες, όπως γίνεται σήμερα.
16 – Άμεση κατάργηση «Καλλικράτη» που ερήμωσε τα χωριά και πολλές επαρχιακές πόλεις. Πάταξη της διαφθοράς στους Δήμους με φυλάκιση και δήμευση περιουσίας όσων παρανομούν.
17 – Προστασία της μικρής, οικογενειακής επιχείρησης και εγγύηση ρευστότητάς της μέσω άτοκων τραπεζικών δανείων. Κανένας Έλληνας χωρίς φάρμακο και δημόσια ασφάλιση.
18 – Αύξηση του επιδόματος ανεργίας σε Έλληνες δικαιούχους. Αφορολόγητο έως 12.000 Ευρώ.
19 – Δημιουργία νέας Κρατικής Τράπεζας με κύριο στόχο την εξυπηρέτηση καταθετών, ομολογιούχων, αγροτών και βιοτεχνών.
20 – Προώθηση του Τουρισμού σε όλες του τις μορφές: Χειμερινού, Θερινού, Αγροτουρισμού, Θρησκευτικού κλπ. Άνοιγμα σε τεράστιες και αναξιοποίητες αγορές όπως η Ρωσία και η Κίνα. Αυστηροί έλεγχοι σε τουριστικές μονάδες και κλείσιμο όσων απασχολούν παράνομα αλλοδαπούς.

hellasforce