«Για να μπορέσει να προχωρήσει η χώρα πρέπει να γίνει ένας συνασπισμός και με τα δύο μεγάλα κόμματα και με το Ποτάμι, για να μπορέσουμε να δώσουμε ένα θετικό σοκ στην οικονομία, γιατί τότε οι επενδυτές θα καταλάβουν, ότι μπορούν να επενδύσουν μακροπρόθεσμα, όταν θα υπάρχει συναίνεση», τόνισε ο Χάρης Θεοχάρης, πρώην γγ εσόδων και υποψήφιος με το Ποτάμι, διευκρινίζοντας ότι, για να γίνει αυτό, «δεν πρέπει να είναι η Χρυσή Αυγή τρίτο κόμμα γιατί θα είναι αξιωματική αντιπολίτευση».
«Αν ο ελληνικός λαός γυρίσει προς τον φασισμό, τη γελοιότητα, τα παλιά κόμματα, την αποχή, θα είναι άξιος της μοίρας του και θα απογοητευθεί και πάλι και κάθε απογοήτευση δεν είναι μία ψυχολογική κατάσταση, αλλά σημαίνει μέτρα, κόστος, ανεργία, προβλήματα στην ελληνική οικογένεια», είπε ο κ. Θεοχάρης, ο οποίος προσέθεσε ότι «το διακύβευμα των εκλογών είναι μια κυβέρνηση με το Ποτάμι ή μία κυβέρνηση χωρίς το Ποτάμι», το οποίο θα απαιτήσει «όλες οι επιλογές των προσώπων στον δημόσιο τομέα να είναι με αξιοκρατικά κριτήρια» έτσι ώστε «να μπουν άνθρωποι που δεν ελέγχονται από το κόμμα και άρα ο μόνος τρόπος να ελεγχθούν είναι να έχουν στόχους που θα πρέπει να επιτύχουν».
«Χρειάζεται να φτιάξουμε μια φορολογική διοίκηση που να φοβίζει τον κόσμο», είπε ο κ. Θεοχάρης επικαλούμενος το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών χωρών, που οι κάτοχοι καταθέσεων στο εξωτερικό προτίμησαν να συμβιβαστούν με «διαδικασία εξπρές και να μείνουν στο απυρόβλητο». «Όταν δεν έχεις δόντια, όταν ο άλλος ξέρει ότι θα πάρει δικηγόρο, θα το καθυστερήσει 15 χρονιά και τελικά δε θα γίνει τίποτε, δεν θα υπάρξουν αντίστοιχα αποτελέσματα», είπε ο κ. Θεοχάρης, διαπιστώνοντας ότι «τα κόμματα λένε ψέματα», ότι μπορεί να γίνει ο επαναπατρισμός και φορολόγηση αυτών των κεφαλαίων. «Εδώ και πέντε χρόνια το συζητάμε, προφανώς υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες και δε γίνεται», είπε, διευκρινίζοντας ότι θα γίνει «μόνο αν υπάρξει εμπιστοσύνη στο τραπεζικό σύστημα και φτιάξει η φορολογική διοίκηση».
Σε ό,τι αφορά στα έσοδα είπε, ότι «υπάρχουν πολλές δυνατότητες να αυξηθούν, αλλά αυτό δε μπορεί να γίνει με αυξήσεις φόρων, καθώς έχουμε φτάσει στα όρια με την αύξηση του ΦΠΑ και τους φόρους στους αγρότες».