Λάκης Λαζόπουλος: Kαι σούπα και ανάλατη

Βαρετό, πληκτικό, ντιμπέιτ. Ένιωθες ότι είχαν μαζευτεί όλοι στον βυθό του ωκεανού κι αντί να σχεδιάζουν την ανάδυση της χώρας
στην επιφάνεια, συζητούσαν για το πως φτάσανε ως εκεί.
Πρώτος βαρετός ο παρουσιαστής χωρίς ίχνος ευελιξίας, χωρίς αίσθηση πότε ακριβώς να μιλήσει, διέκοπτε ενώ απόμεναν τρεις λέξεις. Κοιτούσε το ρολόι, δεν άκουγε τι λέγαν. Ήταν που ήταν σούπα ήταν και ανάλατη.
Η Τρέμη σε κατάσταση ημιταρίχευσης ήταν η πρωθυπουργεύουσα της νύχτας , οι ερωτήσεις της  είχαν το θράσος του πρώτου και του κυρίαρχου. Δείτε με τι μούτρα και επιθετικότητα απευθύνει το πρώτο ερώτημα στον Τσίπρα και πως μαλακώνει η φωνή της στον Μειμαράκη.
Όταν δε νεύριασε με τον Τσίπρα, την στιγμή που  αυτός αναφέρθηκε στο ότι πρέπει να πληρώσουν τα κανάλια, είπα τώρα θα σκάσει κάνα λίφτινγκ στον αέρα και θα μαζεύουμε ράμματα μες την νύχτα.
Ο Γιoμπατζολιάς από το Ε, μια ερώτηση εντός χρόνου δεν μπόρεσε να συντάξει με αποτέλεσμα να γίνει ο πιο συμπαθής της παρέας. Σλόγκαν της βραδιάς «δεν θα συνεχίσω την ερώτηση».
Ο Τσίπρας κουρασμένος βαθιά, διαλυμένος, αφού μέσα σε έξι μήνες έχει δει όσα έχουν δει όλοι μαζί οι πρωθυπουργοί σε σαράντα χρόνια, προσπαθούσε να διατηρήσει την ψυχραιμία του και ήταν αμυνόμενος. Όλοι όμως οι επιθετικοί παίκτες όταν παίζουν άμυνα κατά κανόνα δεν είναι καλοί. Γι” αυτό και τα άρπαξε με την Τρέμη, στην οποία κακώς απευθύνθηκε προσωπικά. Η Τρέμη ήθελε να μας πει ότι εγώ είμαι το πρώτο όνομα στην Μαρκίζα. Υπάλληλος του mega είναι. Το ξέρουμε. Την διώξαν και την ξαναμαζέψανε. Περνάει κι αυτή τα δικά της, τα εσωτερικά της.  Δεν είχε δυνατή ενέργεια ο Τσίπρας  είχε αδύναμο σήμα, αλλά τον χώριζε μόλις Ένας Μειμαράκης από τον Λαφαζάνη, τον παλιό του σύντροφο. Αυτό νομίζω τον απασχολούσε. Ίσως και οι κατάρες που θα του “ριχνε απ” το σπίτι η Ζωή να πιάσαν τόπο.
Ο Μειμαράκης, συμπαθέστερος του Σαμαρά, έχει πέσει στην παγίδα του συμπαθητικού και υπερπαίζει τον Χιουμορίστα. Επίσης ο ενικός ευγενείας έχει αρχίσει να μετατρέπεται σε ενικό αγενείας.
«Θα έρθω απ” την Κουμουνδούρου να τα βρούμε»
«Εγώ έχω χρόνο, εσύ έχεις χρόνο» .
Σε στυλ ερχόμαστε πάλι, θα γαμήσουμε και θα δείρουμε.!
Δεν απάντησε στην ευθεία επίθεση του Καμμένου για την δικογραφία που εκκρεμεί στην βουλή και τον συμπεριλαμβάνει για τα εξοπλιστικά. Κι εδώ έχασε. Είχε δυνατότερο σήμα, αμύνθηκε και θέλει να συγκυβερνήσει.
Το παιχνίδι και τις εντυπώσεις τις κέρδισε ο Καμμένος. Δυνατό σήμα, σαφείς απαντήσεις, χωρίς άγχος και υστερία. Κέρδισε όταν είπε ότι εγώ είμαι η Δεξιά της συμφιλίωσης αφού δέχτηκα πρώτος να συνεργαστώ με την αριστερά, όπως είπε. Δεν θύμωσε, δεν νεύριασε, δεν αναψοκοκκίνισε, δεν έχασε τον έλεγχο, δεν βγήκε απ” τους χρόνους. Ίσως η καλύτερη του εμφάνιση.
Ο Θεοδωράκης, άδειος επιχειρημάτων,  προσπάθησε να αποδείξει ότι αξίζει τον κόπο να ασχοληθούμε μαζί του, νομίζω το παιχνίδι το ΄χει χάσει, διότι απ” την αρχή δεν είχε τίποτα να πει. Τον στείλαν απλά να κάνει ζημιά. Ήταν λιγότερο αντιπαθής από άλλες φορές, ίσως γιατί ξέρει ότι πέφτει.
Ο Κουτσούμπας, Κουτσούμπας. Είπε ότι η Ρωσία είναι καπιταλιστικό κράτος κι έτσι επιβεβαίωσε ότι το ΚΚΕ είναι το τελευταίο εναπομείναν κομμουνιστικό κόμμα. Επέμενε στην γραμμή του και είπε σκέτη η δραχμή δεν φτάνει. Πρέπει να πάρουν οι εργαζόμενοι τον πλούτο στα χέρια τους. Το πότε δεν το απάντησε διότι κάνεις δημοσιογράφος δεν ρώτησε. Ωραίες κουβέντες στον βυθό του Ωκεανού. Πάντως ειλικρινής.
Η Φώφη Γεννηματά εκτός τόπου, χρόνου και πραγματικότητας. Γκάριζε σαν κακομαθημένο κοριτσάκι και ζητούσε από τον κόσμο να γυρίσει στο σπίτι του, που είναι το ΠΑΣΟΚ, και γιατί έχει μείνει μόνη της στο σπίτι και φοβάται γυναίκα πράμα. Όταν την ρώτησαν τι έγινε το πόρισμα του εισαγγελέα για τα λεφτά που φάγαν στο κόμμα της,  κουβέντα. Άχνα. Τέτοιοι κλέφτες σαν τους Πασόκους δεν πρόκειται να περάσουν απ” τον τόπο. Έχει άπειρους Τσοχατζόπουλους το ΠΑΣΟΚ,  μικρούς και μεγάλους κι έχουν μείνει και αρκετά κομματόσκυλα που ακόμα τους ταΐζει αυτός ο λαός που δεν θέλει να δώσει ένα τέλος στην μαύρη αυτή κατάντια. Διαπραγματευτήκαμε σκληρά είπε κάποια στιγμή. «Μόνο για τις μίζες» φώναξε ένας απ΄την παρέα που βλέπαμε.
Ένας λαός που ξεθάβει πεθαμένους για να δώσουν ζωή στον τόπο.
Ο Λαφαζάνης δεν κατάφερε να κερδίσει εντυπώσεις. Δεν συνέταξε ούτε πρόταση ούτε έπεισε κανέναν για το σχέδιο του. Απλά δεν ήθελε να χρεωθεί το βρίσιμο για το τρίτο μνημόνιο κι άφησε να μαζέψει το ξύλο ο μικρός της παρέας. Οι διασπασμένοι που τον ακολούθησαν αισθάνθηκαν άβολα. Η Ζωή σίγουρα είπε:
Μωρέ αν ήμουνα εγώ εκεί.
Αν ήταν εκεί η Ζωή θα το “χε κάνει after το μαγαζί. 1,5 λεπτό δεν φτάνει στην Ζωή ούτε να πάει το μαλλί απ΄την μια μεριά στην άλλη και να κάνει τις γκριμάτσες της πριν αρχίσει να μιλάει. Πέντε η ώρα θα είχε τελειώσει το ντιμπέϊτ με ξεμάλλιασμα της Κοσιώνη στους διαδρόμους.
Γιατί δεν κλήθηκε η Χρυσή Αυγή. Προφανώς να της δώσουν πόντους. Η Χρυσή Αυγή κατεβαίνει στις εκλογές, πληρώνουμε χρήματα για να τυπώνονται ψηφοδέλτια τους και η απομόνωση τους μόνο υπέρ τους λειτουργεί. Αν θέλαν να σηματοδοτήσουν την εγκληματική συμπεριφορά των μελών της ας βάζαν μια ακόμα καρέκλα και ας την δίναν στην μητέρα του Παύλου Φύσσα δίνοντας την ευκαιρία και σ΄ ένα πολίτη που έχασε το παιδί του για τις πολιτικές του απόψεις, να μιλήσει.
Τέλος πάντων δεν μας δώσαν καμμιά διέξοδο, καμμιά ελπίδα .
Θα μου πεις τι να την κάνεις την ελπίδα. Οι Γερμανοί δεν χαμπαριάζουν τίποτα.
Θα μας πατήσουν κάτω μέχρι τέλους. Αδίστακτη μαφία της Ευρώπης. Έχουμε μπλέξει άσχημα.
Πως τα “χουν κάνει έτσι που κάθε τρεις και λίγο δεν ξέρει ο λαός ποιον να ψηφίσει.
Πως;