Στα χνάρια της VW ακολουθεί και η BMW, δραματική μείωση στη μετοχή της

Το ντόμινο των εξελίξεων έχει ήδη αρχίσει να πέφτει, καθώς το σκάνδαλο της VW έχει ήδη αρχίσει να παρασέρνει μαζί του την ευρωπαϊκή οικονομία. 

Το ισχυρότερο πλήγμα φαίνεται ότι δέχτηκε, η επίσης γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, BMW, την οποίας η μετοχή "βούλιαξε", αφού υποχώρησε κατά 9%. Η συγκεκριμένη πτώση είναι η μεγαλύτερη των δυο τελευταίων ετών για την γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία.
Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Auto Bild, η BMW φαίνεται πως βαδίζει στα χνάρια του σκανδάλου της VW, αφού αναφέρει πως ορισμένα από τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητά της υπερβαίνουν τα ευρωπαϊκά όρια σε εκπομπές ρύπων.
Η BMW από τη μεριά της διαψεύδει το άνωθεν δημοσίευμα, καθώς υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε καμία παράτυπη ενέργεια από την πλευρά του ομίλου, ενώ παράλληλα δεν γνωρίζει τα τεστ που επικαλείται η Auto Bild.
Όλες αυτές οι εξελίξεις έχουν φέρει σε δύσκολη θέση την BMW, ενώ φήμες στο εσωτερικό των διεθνών αγορών αναφέρουν πως η γνωστή βιομηχανία πολυτελών αυτοκινήτων, αποτελεί άλλη μια βόμβα έτοιμη να σκάσει στα χέρια της Γερμανίας.

voicenews