MENU

Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταρρέει με ανησυχητικό ρυθμό

Την πορεία προς την καταστροφή επισημαίνει πλήθος οικονομολόγων και άλλων επιστημόνων οι οποίοι διακρίνουν τα «σημάδια» της πτώσης της «ευρωπαϊκής ένωσης».

Μιας πτώσης η οποία θα συμπαρασύρει στο διάβα της όλους τους λαούς που κατοικούν σε αυτήν ήπειρο. Η οικονομική κρίση, το μεταναστευτικό, η έλλειψη χριστιανικών αρχών οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή.
«Οι ευρωπαίοι ηγέτες είναι αδύναμοι, διαιρεμένοι, δέσμιοι των προσωπικών και εθνικών συμφερόντων τους, και προφανώς δεν είναι σε θέση να παρουσιάσουν μια πειστική εικόνα των μελλοντικών παροχών που θα μπορούσε να δώσουν μια ανάσα πνοής στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση», δήλωσε ο Philippe Legrand Βρετανός οικονομολόγος που αρθρογραφεί στην εφημερίδα New York Times.
«Η κρίση στη ζώνη του ευρώ έχει οδηγήσει στον κατακερματισμό των χρηματοδοτικών ροών, στην απόκλιση των οικονομιών διαφόρων χωρών (Ελλάδα), στην μείωση της πολιτικής στήριξης των θεσμικών οργάνων της ΕΕ, καθώς και στην στείρα αντιπολίτευση σε ορισμένες άλλες ευρωπαικές χώρες», είπε ο ίδιος, σύμφωνα με δημοσίευμα .
«Τώρα, όμως, οι Βρυξέλλες άρχισαν να θέτουν εμπόδια προσπαθώντας να αποκαταστήσουν τους ελέγχους στα σύνορα . Η τεράστια μεταναστευτική κρίση οδηγεί σε παραβίαση της ελευθερίας της κυκλοφορίας και του εμπορίου μεταξύ των χωρών της ΕΕ , αυξάνοντας τον κίνδυνο η Βρετανία να ψηφίσει υπέρ της απόσχισης από την ΕΕ», λέει ο Legrand.
Στην ΕΕ δεν υπάρχουν «τέσσερα βασικά συστατικά», τα οποία απαιτούνται για την περαιτέρω ολοκλήρωση. Πρώτον, η ορθή και ομοιόμορφη κατανόηση των θεμάτων που έχουν συμφωνηθεί και οι περαιτέρω ενέργειες, δεύτερον, η επιθυμία να μεταφερθούν όλα τα χρηματικά αποθέματα σε ένα κοινό ταμείο, τρίτον, η «δίψα» ορισμένων χωρών για κυριαρχία( Γερμανία) και τέταρτον, οι εντελώς ανεπαρκείς πολιτικοί ηγέτες, τόνισε ο ίδιος.
Όσον αφορά το ζήτημα της κατανομής του οικονομικού βάρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτό είναι σε απελπιστική κατάσταση . Αντί η ένωση να διαπραγματευθεί μια δίκαιη κατανομή του κόστους, οι κυβερνήσεις προσπαθούν να ελαχιστοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, και να απορρίψουν ή διώξουν άλλες χώρες ( Ελλάδα) . Η τραπεζική κρίση, σύμφωνα με τον Βρετανό οικονομολόγο, μπορεί να επιλυθεί, αλλά διογκώθηκε σε μια πολύ πιο σοβαρή οικονομική και πολιτική κρίση , προμηνύοντας μια επερχόμενη οικονομική έκρηξη στους πιστωτές και στους οφειλέτες εντός της ΕΕ.
Εν τω μεταξύ, ο Legrand αναφέρει, δεδομένου ότι η ΕΕ θεωρείται όλο και περισσότερο ως πηγή οικονομικής κρίσης, πολιτικής αναταραχής και ανεπιθύμητων μεταναστών, αυξάνεται ο κίνδυνος η Βρετανία να αποχωρήσει από την ΕΕ , στο δημοψήφισμα που θα πραγματοποιηθεί πριν από το τέλος του 2017. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η κοινή γνώμη στην Βρετανία είναι χωρισμένη στα δύο, έτσι ώστε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος να είναι εντελώς απρόβλεπτο.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, τέτοιες δηλώσεις, έρευνες, διαπιστώσεις έρχονται σχεδόν κάθε εβδομάδα στην δημοσιότητα. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν λαμβάνουν καμία τέτοια προειδοποίηση υπόψη τους, αλλά διαβιούν στον δικό τους « πλανήτη», το πλανήτη των Βρυξελών. Όταν οι εξαγριωμένοι Ευρωπαίοι θα φτάσουν έξω από τα «παλάτια τους» οσάν άλλοι Γάλλοι αγανακτισμένοι επαναστάτες τότε θα είναι πολύ αργά.