MENU

Το Τανκς που λεγετε Ραχηλ Μακρη, σε Αποκλειστικη Συνεντευξη Βαλει κατα Ριπας, Λεγοντας τα πραγματα Ετσι οπως Ειναι!

Ο Γνωστος Κερκυραιος (Αρθρογραφος) Σπυρος Πριφτης << Για όσους δεν γνωρίζουν, ο Σπύρος Πρίφτης
έχει γίνει γνωστός στα MME, ως ο Κερκυραίος κουρέας που άνοιξε αλληλογραφία με ανώτατα στελέχη της «παλιάς» Τρόικας-ΔΝΤ, ζητώντας την αμεση απελευθέρωση του επαγγέλματος του κουρεα στην Ελλαδα, αλλα και την αναγνώριση των Σχολων ΕΕΣ! Μαλιστα πολλά πρωτοκλασατα ονοματα οπως: Ζαν Κλοντ Γιούνκερ-Ολι Ρεν-Μισελ Μπαρνιε,να ανταποκρινονται θετικα στις επιστολες του,δικαιώνοντας τον! Το ακριβως αντιθετο αποτελεσμα,ειχε ο Σ.Πριφτης με την Ελληνικη Κυβερνηση,που οπως ηταν φυσικο για τα Ελληνικα δεδομενα,τον αγνόησαν πλήρως!

Εδω και αρκετο καιρο ο Σ.Πριφτης Αρθρογραφει, ενα απο τα αρθρα του,κεντρισαν το ενδιαφερον της Ραχηλ Μακρη στο Facebook, οπου και σχολιαζει θετικα το Αρθρο του!

Με αφορμή την Συνομιλια τους στο Facebook, ο Σ.Πριφτης ζητησε απο την Ραχηλ Μακρη, να του απαντηση σε 5 καυτες ερωτησεις, που δύσκολα της υποβαλουν η Δημοσιογραφη! Οχι γιατι δεν ξερουν, η δεν μπορουν! Αλλα γιατι πιστευαμε οτι με την ανοδο στην εξουσια, ο Συριζα θα ειχε καταπολεμήσει τα Διαπλεκομενα ΜΜΕ! Ετσι πιστευετε,αλλα εδω ειδαμε το Συριζα να μας φερνει το Μνημονιο 3! Γιαυτο μην σας φανει περιεργο,αν τωρα δειτε τα ΜΜΕ της διαπλοκης,να υμνουνε την Κυβερνηση του Συριζα! Για αυτην την Συνεντευξη που παραχωρησε η Ραχηλ Μακρη στον Σ.Πριφτη, απευθυνθήκαμε στα λεγομενα μεγαλα ΜΜΕ, ωστε να την δημοσιοποιήσουν.....

ΑΛΛΑ ΜΠΑ ΤΙΠΟΤΑ,ΚΑΝΕΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ! Η ΑΛΗΘΕΣ ΕΚΤΟΣ ΟΤΙ ΠΟΝΑΝΕ! ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΈΡΕΙ!

Η Ερωτησης του Σπυρου Πριφτη,και η Απαντησης της Ραχηλ Μακρη σιγουρα θα σας κεντρισουν το ενδιαφερον, αφου βγαζουν και αποκλειστικες ειδησης!
Η Ραχηλ οπως παντα δεν μασαει τα λογια της,και τιμα τις πραξεις της, τα οσα λεει και πιστεύει!


1) Πιστεύετε ότι η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ θα εξαντλήσει την τετραετία?


Η συγκεκριμένη συγκυβέρνηση καλείται να εφαρμόσει τις απαιτήσεις τριών μνημονίων που μέχρι τώρα είχαν μόνο αρνητικές επιπτώσεις τόσο στην οικονομία, όσο και στην κοινωνία.
 Ως εκ τούτου η αποτυχημένη συνταγή ανάπτυξης και η επιτηδευμένη αναβολή πραγματικών δομικών μεταρρυθμίσεων αποτελούν συστατικά που δεν συνάγουν με την μακροημέρευση οποιουδήποτε κυβερνητικού σχήματος.

 Εάν λάβουμε υπόψη ότι η υπηρέτηση των συγκεκριμένων πολιτικών γίνεται από αυτούς που μέχρι εχθές τις καταδίκαζαν καθώς και το ιστορικό δεδομένο ότι στην ιστορία της μεταπολίτευσης σπάνια οι κυβερνήσεις έφταναν σε πλήρη θητεία μπορούμε να εξάγουμε κάποια συμπεράσματα. 

Το βασικό διακύβευμα όμως μιας Κυβέρνησης δεν είναι η διάρκεια της θητείας της αλλά το πρόγραμμα που εφαρμόζει, οι νομοθετικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει και εάν εργάζεται για το δημόσιο συμφέρον ή λαμβάνει εντολές φτωχοποίησης από τους λεγόμενους δανειστές. 

Το βασικό διακύβευμα είναι η προάσπιση εθνικής κυριαρχίας, η οποία υλοποιείται στην πράξη και φυσικά όχι με αποκριάτικες εμφανίσεις της πολιτικής ηγεσίας με στολές παραλλαγής στις στρατιωτικές ασκήσεις. 

Το βασικό διακύβευμα είναι η ανεξάρτητη λειτουργία των θεσμών και όχι η μετατροπή της Βουλής σε κέντρο τυπικής επικύρωσης των απαιτήσεων που λαμβάνονται από τους «θεσμούς» ή η υπαγωγή ελεγκτικών μηχανισμών όπως το ΣΔΟΕ στην Γενική Γραμματεία Εσόδων, της οποίας ο Γενικός Γραμματέας διορίζεται και λογοδοτεί στην Τρόικα και όχι στον Έλληνα Υπουργό Οικονομικών, όπως δείχνουν τα δεδομένα των πολιτικών εξελίξεων μέσα στο 2015. Ως εκ τούτου το ερώτημα δεν είναι εάν η οποία συγκυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία αλλά τι μέτρα θα εφαρμόσει στην διάρκεια της θητείας της!


2) Βλέπετε μια νέα διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, και δημιουργία νέου κόμματος, από τους λεγόμενους κίνημα των 53ων;

Όταν η συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου είχε εισάγει στο κοινοβούλιο ένα πολυνομοσχέδιο που μεταξύ άλλων έπληττε τους Έλληνες κτηνοτρόφους και τις ελληνικές γαλακτοκομικές μονάδες πολλοί βουλευτές επαρχίας της ΝΔ έκαναν δηλώσεις λεονταρισμού όπου καταδίκαζαν τα προτεινόμενα μέτρα και ευαγγελίζονταν ότι δεν θα τα ψηφίσουν. 

Τα ψήφισαν όλα και έτσι ονομάστηκαν «Αντάρτες του Γάλακτος». Στα προαπαιτούμε να του τρίτου μνημονίου δόθηκε η χαριστική βολή στους κτηνοτρόφους και τις γαλακτοβιομηχανίες της Χώρας μας καθώς οι ολλανδοί, για παράδειγμα, παραγωγοί θα μπορούν να στέλνουν τα περισσεύματα πολλών ημερών στην Ελλάδα και να τα βαφτίζουν «Φρέσκο Γάλα». 

Το μέτρο αυτό ψηφίστηκε από όλους όσους παρέμειναν στον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ και τους ΑΝΕΛ. Στο κοινοβούλιο η διαφορά γίνεται με την ψήφο και όχι με τις δηλώσεις!


3) Πιστεύετε ότι το ΣΥΡΙΖΑ θα υποχρεωθεί τελικά να κάνει μια ευρεία συγκυβέρνηση που θα έχει μέσα ΠΑΣΟΚ, Ένωση Κεντρώων και ΝΔ?


Για να περάσει το τρίτο μνημόνιο και τα προαπαιτούμενα αυτού ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ χρησιμοποίησαν την ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ επιτυγχάνοντας μια ευρεία πλειοψηφία υιοθέτησης της συνταγής που αυτοί που την επιβάλουν ακόμα την χαρακτηρίζουν ως αποτυχημένη. 

Έχοντας αυτό το ιστορικό δεδομένο, δεν μπορεί κανένας να αποκλείσει και οποιαδήποτε μελλοντική συνεργασία με όλα τα κόμματα του μνημονιακού τόξου καθώς και τα μορφώματα πολιτικής γελοιοποίησης που εισήχθησαν στην παρούσα βουλή.


4) Βλέπετε κοινωνικές ταραχές στην Ελλάδα και αποσταθεροποίηση της χώρας, από τις συνέπειες της εφαρμογής του 3 μνημονίου?


Τα μέτρα του τρίτου μνημονίου τα ψήφισε πρόσφατα ο Ελληνικός Λαός, εκλέγοντας τα κόμματα που τα προασπίζουν με ποσοστά που φτάνουν το 80%.

 Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι έλαβε καθαρή εντολή εφαρμογής των μνημονιακών απαιτήσεων και απεμπλοκής από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, αφού εξελέγη πρώτο κόμμα με 7 περίπου μονάδες διαφορά από το δεύτερο, το οποίο επίσης προασπίζει τον μνημονιακό μονόδρομο με διαφορετικό λόγο φόρων/απολύσεων.

 Με την βούληση του λαού να εκφράζεται υπέρ των επερχόμενων μέτρων, για ποιες κοινωνικές ταραχές και ποια αποσταθεροποίηση της Χώρας με ρωτάτε;


5)και τέλος πως βλέπετε την "νέα κίνηση πολιτών 1101" του Γιάνη Βαρουφάκη?


Οι κινήσεις πολιτών όταν λειτουργούν ορθά και με προσήλωση στην διασφάλιση του συμφέροντος των πολλών και όχι των ολιγαρχών, αποτελούν κύτταρα δημοκρατίας. Δεν ξέρω την συγκεκριμένη πρωτοβουλία, ούτε εάν προΐσταται αυτής ο κ. Βαρουφάκης, αλλά εάν κάτι τέτοιο ισχύει της εύχομαι καλή επιτυχία στην υλοποίηση θεσμικά ορθών και πολιτικά δημοκρατικών στόχων!



Αρθρο Σπυρος Πριφτης email: spyros.priftis76@yahoo.gr