MENU

ΦΟΥΝΤΩΝΟΥΝ ΟΙ ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ: Σκόνταψε ξανά ο Πάπας!

Στην Φλωρεντία έφτασε σήμερα ο πάπας Φραγκίσκος, επόμενο σταθμό του στην Τοσκάνη μετά το Πράτο,
απ΄όπου μίλησε για
την μετανάστευση και την εργασία.






Ο επικεφαλής της Αγίας Έδρας έγινε δεκτός από πλήθος κόσμου, περισσότερα από 30.000 άτομα, που πλημμύρισαν τους δρόμους της Φλωρεντίας, ακολουθώντας την πορεία του προς την πλατεία του Ντουόμο.







Ο δημοφιλής προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με μια προσπάθεια να μπει φρένο στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί -με ένα νέο Vatileaks2 να ρίχνει βαριά την σκιά του στο Βατικανό -«πρωταγωνίστησε» τις τελευταίες μέρες δυο ατυχών περιστατικών που έγιναν αφορμή να επιστρέψουν οι φήμες για την υγεία του.


Χθες χρειάστηκε τη βοήθεια τρίτων προκειμένου να καταφέρει να ανέβει το σκαλοπάτι και να φθάσει στην Αγία Τράπεζα στην Βασιλική του Αγίου Λατερανού στη Ρώμη, αφού σκόνταψε δημοσίως για δεύτερη φορά σε διάστημα τριών ημερών.


Μόλις το Σάββατο, ο πάπας Φραγκίσκος σκόνταψε στα σκαλιά της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου, ενώ κατάφερε να αναχαιτίσει την πτώση του βάζοντας ως αντίσταση τα χέρια του, προτού δύο κληρικοί τον βοηθήσουν να σταθεί εκ νέου στα πόδια του.


Τον περασμένο μήνα το Βατικανό διέψευσε το άρθρο που δημοσίευσε μια ιταλική εφημερίδα σύμφωνα με το οποίο ο Φραγκίσκος πάσχει από όγκο στον εγκέφαλο υποστηρίζοντας ότι ο ποντίφικας χαίρει άκρας υγείας.


Ο πάπας έχασε τμήμα του πνεύμονά του λόγω μιας ασθένειας όταν ήταν νεαρότερος και είναι γνωστό ότι υποφέρει από ισχιαλγία, για την οποία λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή, μια ασθένεια που ενδεχομένως θα μπορούσε να εξηγήσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στο να ανεβαίνει σκάλες.


Τον Σεπτέμβριο ο 78χρονος Φραγκίσκος γλίστρησε ενώ ανέβαινε τη σκάλα προκειμένου να επιβιβαστεί σε ένα αεροσκάφος κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις ΗΠΑ. Σύντομα ανέκτησε την ισορροπία του χωρίς να του παρασχεθεί καμία βοήθεια και επιβιβάστηκε χωρίς δυσκολία στο αεροπλάνο.