ΝΕΚΡΟΣ Ή ΖΩΝΤΑΝΟΣ; Δίνουν και παίρνουν οι θεωρίες συνωμοσίας για τον συνεργάτη του Πούτιν Μιχαήλ Λεσίν

putinlesin
Θεωρίες συνωμοσίας έχει πυροδοτήσει ο θάνατος – από καρδιακή προσβολή  σύμφωνα με τη Μόσχα – του στενού συμμάχου του Βλαντιμίρ Πούτιν
Μιχαήλ Λεσίν σε ξενοδοχείο της Ουάσιγκτον.
Σύμφωνα με αυτές ο Λεσίν που έφτιαξε την εικόνα του Πούτιν δολοφονήθηκε κατ’ εντολή της Μόσχας όταν αποφάσισε να βοηθήσει το FBI.
Μία άλλη θεωρία που έχει δει το φως της δημοσιότητας είναι ότι ο Λεσίν μπορεί να είναι ακόμη ζωντανός και ο χαμός του να σχεδιάστηκε από τους Αμερικανούς. Όσοι πιστεύουν αυτή η θεωρία λένε ότι κρατείται σε ασφαλές μέρος στο πλαίσιο προγράμματος προστασίας μαρτύρων ενώ αποκαλύπτει στο FBI όλα όσα γνωρίζει για τη Ρωσία του Πούτιν.
Λίγες εβδομάδες πριν το θάνατό του η Daily Mail Online αποκαλύπτει ότι έγινε πατέρας από το μοντέλο και αεροσυνοδό Βικτόρια Ραχιμπάγιεβα.
lesin
Λίγα πράγματα είναι γνωστά για εκείνη πέρα από το ότι είναι 29 ετών και ότι είχε στενή σχέση με τον Λεσίν από τα μέσα του 2014. Η ίδια πάντως αφήνει να εννοηθεί ότι είχαν σκοπό να στήσουν ένα νέο σπιτικό στη Νέα Υόρκη.
Με παρατσούκλι ο «Μπουλντόζας» ο Λεσίν βοήθησε στο να γίνει η πλειονότητα των ρωσικών ΜΜΕ πιστή στο Κρεμλίνο. Επίσης, ίδρυσε το Russia Today, το RT, το οποίο από τους επικριτές του χαρακτηρίζεται ως μέσο προπαγάνδας με στόχο τη Δύση.
Ωστόσο μετά τη διάλυση του γάμου του και την καινούργια σχέση του εγκατέλειψε όλα τα αξιώματα. Πηγές στη Μόσχα υποστηρίζουν ότι την περίοδο του θανάτου του ο Λεσίν χρωστούσε χρήματα στον δισεκατομμυριούχο Γιούρι Κοβαλτσούκ έναν από τους επιχειρηματίες που ανήκουν στο στενό κύκλο του Ρώσου Προέδρου και τα οποία δεν σκόπευε να επιστρέψει.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από 16 μήνες ο γερουσιαστής Ρότζερ Γουίκερ είχε ζητήσει να γίνει έρευνα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης για το αν ο Λεσίν ήταν μπλεγμένος σε ξέπλυμα χρήματος. Ο Ρώσος πρώην αναπληρωτής πρωθυπουργός Άλφρεντ Κοκχ διερωτήθηκε ανοικτά αυτή την εβδομάδα αν ο Λεσίν δολοφονήθηκε όπως ο Αλεξάντρ Λιτβινένκο ο πολέμιος του Πούτιν που δηλητηριάστηκε με ραδιενεργό πολώνιο πριν από εννιά χρόνια.
Ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν αποκλείουν να υπάρχει κάτι ύποπτο στη δολοφονία του Λεσίν καθώς όπως λένε η Ουάσιγκτον δεν είναι ένα μέρος που πηγαίνει κανείς για διασκέδαση παρά μόνο για δουλειά ή για επαφές με αξιωματούχους.
Οι Αμερικανοί από την πλευρά τους τηρούν σιγή ιχθύος και δεν σχολιάζουν το γεγονός.

crashonline