MENU

Ένα βίντεο που δεν έδειξε ΚΑΝΕΝΑ ελληνικό μέσο μαζικής ενημέρωσης.Οταν ο Πούτιν προειδοποιούσε την Ευρώπη για την τρομοκρατία.

Οταν ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν προειδοποιούσε την Ευρώπη για την τρομοκρατία


Ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν στο συμβούλιο του ΟΗΕ, στα τέλη Σεπτέμβρη τα χώνει γερά…



Ένα βίντεο που δεν έδειξε ΚΑΝΕΝΑ ελληνικό μέσο μαζικής ενημέρωσης.



Στο βίντεο που ακολουθεί και έχει μεταφράσει η γνωστή σε όλους μας VASOULA



Αντί όμως να μαθαίνουμε από τα λάθη των άλλων, όλοι συνεχίζουν να τα επαναλαμβάνουν. Κι έτσι συνεχίζονται οι λεγόμενες ‘’ δημοκρατικές επαναστάσεις΄΄. Αρκεί να δούμε την κατάσταση στη Μ. Ανατολή και Β. Αφρική. Ασφαλώς οι πολιτικές και κοινωνικές ταραχές σε αυτές τις περιοχές συσσωρεύονται για πολύ καιρό. Και οι λαοί εκεί ήταν φυσικό να θέλουν αλλαγές. Μα ποιο ήταν το αποτέλεσμα;

 Αντί να έρθουν μεταρρυθμίσεις, οι επιθετικές παρεμβάσεις κατέστρεψαν ανηλεώς, εθνικούς θεσμούς και τρόπο ζωής. Αντί για το θρίαμβο της δημοκρατίας και της προόδου, έχουμε βία, φτώχεια και κοινωνική καταστροφή. Κανένας δεν ενδιαφέρεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για το δικαίωμα της ζωής. Δεν μπορώ να μην ρωτήσω αυτούς που προκάλεσαν αυτή την κατάσταση: Τώρα συνειδητοποιείτε τι κάνατε; 

Φοβάμαι, πως κανείς δεν θα απαντήσει. Οι πολιτικές που βασίζονται στην αλαζονεία και την πεποίθηση, ότι κάποιοι εξαιρούνται, ποτέ δεν εγκαταλείφθηκαν. Τώρα είναι προφανές ότι με τη δυναμική που δημιουργήθηκε σε κάποιες χώρες της Μ. Ανατολής και της Αφρικής, προέκυψαν περιοχές αναρχίας που άρχισαν να γεμίζουν με εξτρεμιστές και τρομοκράτες. Χιλιάδες πολεμούν κάτω από λάβαρο του λεγόμενου ισλαμικού κράτους.

Σήμερα παρέχουμε στρατιωτική και τεχνική βοήθεια και στο Ιράκ, τη Συρία και σε άλλες χώρες της περιοχής που πολεμούν ομάδες τρομοκρατών. Κανείς πλην του στρατού του Ασάντ και των Κούρδων δεν πολεμά πραγματικά το ισλαμικό κράτος και άλλους τρομοκράτες στη Συρία. 

Όλα τα προβλήματα και οι αντιφάσεις στη περιοχή βασίζονται στην πραγματικότητα. Το ίδιο το ισλαμικό κράτος, δεν προέκυψε από το πουθενά. Σχηματίστηκε σαν εργαλείο εναντίον ανεπιθύμητων καθεστώτων. Όταν εδραιώθηκε στο Ιράκ και τη Συρία, το ισλαμικό κράτος επεκτείνεται ενεργά σε άλλες περιοχές. Επιδιώκει κυριαρχία στον ισλαμικό κόσμο. Και όχι μόνο εκεί. Έχει σχέδια να πάει και παραπέρα.

H κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη. Μ’ αυτές τις συνθήκες, είναι υποκριτικές και ανεύθυνες οι μεγαλόφωνες δηλώσεις για την απειλή της τρομοκρατίας διεθνώς, όταν παραβλέπονται οι πηγές που χρηματοδοτούν και στηρίζουν τρομοκράτες. Συμπεριλαμβάνω τη διακίνηση και το παράνομο εμπόριο όπλων.

Σε όσους το κάνουν αυτό, θα ήθελα να πω κύριοι, έχετε να κάνετε με σκληρούς και ανάλγητους ανθρώπους αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι πρωτόγονοι ή ανόητοι. Είναι εξίσου ευφυείς με σας.