MENU

ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ «ΣΑΡΛ ΝΤΕ ΓΚΩΛ»: Δείτε την ναυαρχίδα του Γαλλικού Ναυτικού που στέλνει ο Ολάντ για να καταστρέψει τους Τζιχαντιστές (Εικόνες και βίντεο)

To γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκωλ συμμετέχει από το πρωί στις επιχειρήσεις του διεθνούς συνασπισμού
εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ, γνωστοποίησε πηγή του γαλλικού υπουργείου Άμυνας στο Μπαχρέιν.
«Η εμπλοκή του Σαρλ ντε Γκωλ στη γαλλική επιχείρηση Σαμάλ στο Ιράκ άρχισε το πρωί», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο στέλεχος του περιβάλλοντος του Γάλλου υπουργού Άμυνας, Ζαν Ιβ Λε Ντριάν.
Τα πρώτα μαχητικά Rafale απογειώθηκαν νωρίτερα από το Σαρλ ντε Γκολ, το οποίο πλέει σε απόσταση 200 χιλιομέτρων βόρεια του Μπαχρέιν στον Κόλπο, με κατεύθυνση το Ιράκ.
Ποιο είναι το «Σάρλ ντε Γκώλ» 
Το πυρηνικό στρατηγικό αεροπλανοφόρο «Σάρλ ντε Γκώλ» (Charles de Gaulle) είναι η ναυαρχίδα του Γαλλικού ναυτικού (Marine Nationale) και το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο της Ευρώπης.
Το σκάφος είναι το δέκατο αεροπλανοφόρο που διαθέτει η Γαλλία αλλά το πρώτο και μοναδικό πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο επιφανείας, εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών Ναυτικού. Μπήκε στην υπηρεσία του Γαλλικού Ναυτικού το 2000.
1280px-Fleet_5_nations263357-top_foto1-7kypj
cdg-depart
Το πλοίο μπορεί να μεταφέρει αεροσκάφη τύπου Dassault-Breguet Σούπερ Étendard, Dassault Rafale M και E-2C Hawkeye, αλλ΄’α και ελικόπτερα EC725 Caracal και AS532 Cougar για έρευνα και διάσωση, καθώς και πυραύλους Aster. Είναι αεροπλανοφόρα τύπου catobar και χρησιμοποιεί ένα σύστημα ατμοπροωθούμενων ή ηλεκτρικών καταπελτών τα οποία υποβοηθούν το αεροσκάφος να φτάσει στην απαραίτητη ταχύτητα απονήωσης. Για την προσνήωση, χρησιμοποιείται ένα σύστημα σύλληψης των αεροσκαφών, τα οποία φέρουν γάντζους, και οι οποίοι συγκρατώνται κατά την προσνήωση από συρματόσχοινα απλωμένα στο κατάστρωμα πτήσης. Λόγω των χαρακτηριστικών του, το Σάρλ ντε Γκώλ είναι το μόνο μη-αμερικανικό αεροπλανοφόρο στον κόσμο που είναι αρμόδιο για τη μεταφορά αμερικανικών αεροσκαφών, όπως το F / A-18E Super Hornet  ή to C-2 Greyhound.
CdG-photo116Charles_De_Gaulle_(R91)_stern_view_underway_2009Charles_De_Gaulle_(R91)_underway_2009FS_CDG_bridge3FS_CdG_RafaleFS_Charles_de_Gaulle_US_Greyhound_020216-N-2003S-001
1024px-USS_Enterprise_FS_Charles_de_Gaulle
To αεροπλανοφόρο USS Enterprise (αριστερά), το πρώτο πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο, και το Charles de Gaulle (δεξιά), το τελευταίο μέχρι στιγμής με πυρηνικό φορέα.
Το όνομά του έχει δοθεί προς τιμήν του διάσημου Γάλλου Στρατηγού και πολιτικού Σάρλ ντε Γκώλ.






crashonline