MENU

Έλληνα σήκω εσύ σαι ο μαρμαρωμένος βασιλιάς

Έλληνα! λάβε το φως της λευτεριάς, ένωσε της δυνάμεις σου όπου γης. Ξύπνα αγανακτισμένε Έλληνα, πατριώτη, Έλληνα
της διασποράς, η πατρίδα σε θέλει δίπλα της τώρα πιο πολύ από ποτέ. Ο μαρμαρωμένος βασηλιάς είσαι εσύ.

Με την πιστη οδηγό και το αθάνατο πνεύμα οδήγησε τον στρατό της αθανασίας, στην άξια νίκη του πνεύματος και της αγάπης. Ελευθέρωσε τον πλούτο της ψυχής σου βρες της αξίες και τα ιδανικά να ορίσεις ξανά την θέση σου στο παγκόσμιο στερέωμα.





Είσαι Έλλην όπου και αν πιστεύεις, είσαι τέκνο της άγιας γης του Περικλή, του Μίνωα, του οδησσέα, του Αλέξανδρου, του Αριστοτέλη. Βρες τα όμοια στοιχεία και μην ψάχνεις τα μελανά σημεία που σε φθείρουν, μην γίνεσαι οπαδός, ούτε ακόλουθως κανενός.

Χριστιανός ή μη, είσαι Έλληνας, έχεις την ευθύνη απέναντι στους προγόνους σου αλλά και στο μέλλον των παιδιών σου. Με διάκριση και όραμα στη κάθε σου επιλογή και πίστη στους συνανθρώπους σου.

Οι στιγμές έχουν φτάσει, αφού ποτέ δεν έκανες τίποτα να ανατρέψεις τα γεγονότα. Αφού παράμεινες δουλικος παρατηρητής και σε έσερναν από την μύτη οι μνηστήρες και οι εφιάλτες της πατρίδας.


Άμεσα θα σου κάνουν επίθεση οι Τούρκοι, Α ναι θέλημα θεού? ή επαληθεύουν οι σάτυροι τα κακά για να σε υποτάξουν εντελώς. Η εθνική αμυνα της χώρας ας λάβει τα μέτρα της, ο ελληνικός στρατός και οι ένοπλες δυνάμεις ας διακρίνουν και να αναλάβουν δράση πριν να είναι αργά.

Δεν περιμένουμε σωτήρες, ούτε το ξανθό γένος να μας σώσει, πριν να φτάσει η μαύρη ώρα σταματούμε κάθε κακό. Όλοι μαζί, όσοι πιστεύουμε την μητέρα πατρίδα χωρίς ιδεολογίες και εγώ τώρα ας ενωθούμε απέναντι στη λέλαπα και στην καταστροφή που οσονούπο θα έρθει. Δεν πιστεύω, γη δε μπορώ να δεχθώ, ότι είμαστε ήδη νεκροί ως έθνος. Εχουμε πολιτισμό και ικανοί να έχουμε μέλλον.

Επιμέλεια άρθρου: katerina imago


http://katohika.gr/gn-blog/ellina-siko-esy-sai-o-marmaromenos-basilias/