MENU

Το απόλυτο χάος στην Τράπεζα Αττικής! Σε ελεύθερη πτώση η μετοχή της μετά τα stress test‏... Λυτοί και δεμένοι έπεσαν επάνω στην τράπεζα που κρατήθηκε έξω από το μπλοκ των «συστημικών» …ιδρυματων

Παρά την σημαντική άνοδο που καταγράφει η μετοχή της Alpha και της Eurobank στο χρηματιστήριο,
η Attica Βank κινήθηκε στον απόλυτο πάτο της αγοράς μετά τα δυσμενή αποτελέσματα των stress test ευρώ που παρουσίασε.
 
Τα σενάρια για την τράπεζα δίνουν και παίρνουν μιας και λειτουργεί πια υπό ειδικό καθεστώς παρακολούθησης της τράπεζας της Ελλάδος.

Γράφει ο Τραπεζικός. 

 Σίγουρα σοκάρουν όμως οι κεφαλαιακές ανάγκες της Attica Βank 800-1 δις ενώ υπάρχει σοβαρός κίνδυνος η Attica bank να σπάσει σε καλή και κακή τράπεζα παρότι η Attica Βank υποστηρίζει ότι με τον αναβαλλόμενο φόρο 104 εκατ. και την μετατροπή ομολογιακών θα κερδίσει περίπου 200 εκατ. άρα θα μειωθούν αναλογικά οι κεφαλαιακές ανάγκες. Ωστόσο η Attica Βank χρωστάει και 100 εκατ. από προνομιούχες μετοχές.

Η τράπεζα πάρα ταυτα επικαλείται και το ΤΧΣ ότι αν δεν βρει κεφάλαια θα ζητήσει από το ΤΧΣ. Δηλαδή επιβεβαιώνει και επίσημα με την ανακοίνωσή της ότι θα περάσει στα χέρια του Δημοσίου. Έτσι τα χρήματα των μηχανικών δηλαδή του ΤΣΜΕΔΕ θα περάσουν στο καθεστώς του δημοσίου!

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

"Η Attica Bank προχωρά με επιτυχία στην ανακεφαλαιοποίησή της
Τα δημοσιεύματα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για δήθεν αφερεγγυότητα της Attica Bank και συνεπώς θέση της σε καθεστώς εκκαθάρισης με δημιουργία good bank και bad bank είναι παντελώς αναληθή και παραπλανητικά.

Η Attica Bank θα προχωρήσει με επιτυχία στη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησής της, με τη στήριξη του βασικού της μετόχου που είναι το ΤΣΜΕΔΕ/ΕΤΑΑ και που θα συνεχίσει να κατέχει και στο μέλλον το πακέτο των μετοχών της, αλλά και με τη πιθανή συμμετοχή και νέων ιδιωτών επενδυτών με τους οποίους βρίσκεται σε στάδιο συνεννοήσεων.

Τελικώς δε, εάν και εφόσον απομείνει υπόλοιπο ποσό της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου για κάλυψη, με τον πρόσφατο νόμο για την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών, θα δικαιούται όπως και οι λοιπές Τράπεζες να καλέσει και αυτή το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Στήριξης (ΤΧΣ) για τη συμμετοχή του."

press-gr