Οι Τούρκοι Θέλουν να Επιβάλλουν 36.500 Έποικους στην Κύπρο !!!!!!!!!!!!!

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος.Την παραχώρηση «υπηκοότητας» της ούτω καλούμενης Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου

«ΤΔΒΚ» για 26.500 Τούρκους εποίκους ζήτησε σύμφωνα με το ΑΠΕ από τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του, την περασμένη Τρίτη, στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.


Σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Αφρίκα» ο Μουσταφά Ακιντζί φέρεται ότι αρνήθηκε, λέγοντας ότι η παραχώρηση νέων «υπηκοοτήτων» θα θέσει σε κίνδυνο τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.


Η εφημερίδα επισημαίνει ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας κατάλογος 10.000 ατόμων που περιμένουν για την παραχώρηση «υπηκοότητας» και το αίτημα Νταβούτογλου να ζητήσει ακόμη περισσότερες «ξεχείλισε το ποτήρι».

Θεωρούμε ότι μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός που δημοσιεύεται εκ μέρους των Τούρκων. Μετρ της προπαγάνδας και πολιτικής, προβάλλουν τη βασική τους επιδίωξη ως πρόταση, ώστε να πετύχουν το καλύτερο μέσα από την διαπραγμάτευση. Θα ήταν τεράστιο ολίσθημα των Ελληνοκυπριακών κυβερνήσεων να δεχθούν την νομιμοποίηση Τούρκων που εδώ και χρόνια μετακινούνται στην Κύπρο προκειμένου να αλλοιώσουν την αναλογία πληθυσμών και να απαιτήσουν τελικά ίσα δικαιώματα σε όλα , από μειονότητα δηλαδή να είναι πλειοψηφία.

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος

Στρατηγικός Αναλυτής

Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας

στη ΝΑ Μεσόγειο