Ρωσικός Πύραυλος φρικάρει Αστροπαρατηρητές από την Καλιφόρνια έως την Νεβάδα

Ένα έντονο φως είδαν να κινείται στον  ουρανό από την Καλιφόρνια έως την Νεβάδα, το απόγευμα της τρίτης που

αποκαλύφθηκε   ότι ήταν τα  συντρίμμια από ένα ρωσικό πύραυλο, και δεν ήταν  ένας μετεωρίτης, όπως  πολλοί αστρολόγοι αρχικά νόμιζαν.
Η λάμψη διήρκεσε για περίπου 10 λεπτά, με αποτέλεσμα πολλοί μπήκαν  στα κοινωνικά δίκτυα μαζικής ενημέρωσης  για να δημοσιεύσουν  το περίεργο περιστατικό. Οι θεατές είδαν να φαίνεται σαν μια πύρινη σφαίρα, με τα συντρίμμια που πέφτουν από αυτό, όπως ταξίδευε πάνω στον ουρανό γύρω στις 6:00 μ. μ. PST
Τα συντρίμμια του  που ήταν όπως  περιγράφεται  σαν ένας  κομήτης με μακριά ουρά, που οδήγησε  πολλούς να πιστεύουν ότι ήταν μέρος της Ursid βροχής μετεωριτών, ενώ άλλοι επέμεναν ότι ήταν ένα UFO.
Εκθέσεις  ότι είδαν τον πύραυλο  ήρθαν  από το Ίντιο, το Death Valley, την Σάντα Μπάρμπαρα, την Βεντούρα, την  Corona, το  Irvine και το Λας Βέγκας, πριν εισέλθει  στην ατμόσφαιρα πάνω από την Αριζόνα και καεί, ανέφερε το  CBS.
Η NASA φέρεται να έλαβε πολλές κλήσεις σχετικά με τη μυστηριώδη βολίδα έτσι το  Jet propulsion Laboratory και το North American Aerospace Defense Command, αποφάσισαν  να το διερευνήσουν.
Αργά το βράδυ της Τρίτης, Η Αμερικανική Στρατηγική Διοίκηση από το Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι είχαν αποφασίσει ότι ήταν το σώμα ενός Ρώσικου πυραύλου  SL-4,


Η Αμερικάνική υπηρεσία διαστήματος (JFCC) σε συνδυασμό με το  (JSpOC), είπαν ότι αφαιρέθηκε από ένα Ρωσικό πύραυλο SL-4 συμφωνα με τον δορυφορικό κατάλογο των ΗΠΑ ένα άχρηστο αντικείμενο και αυτό ξαναμπήκε μετά στην ατμόσφαιρα σήμερα πάνω από την Βόρεια Αμερική στην περιοχή της Αριζόνα περίπου στις 1908…. Επιπλέον ερωτήσεις  σχετικά με τον πύραυλο θα πρέπει να απευθύνονται στις Ρωσικές αρχές  και ιδιαίτερα στην Roscosmos (Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία του Διαστήματος.
Στην πραγματικότητα ήταν  ο ρωσικός πύραυλος Σογιούζ που ξεκίνησε τη Δευτέρα, φέρνοντας το διαστημόπλοιο  Πρόοδος  στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό